Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

u nas też chwalą ten Tykocin może faktycznie 

Wszędzie dobrze tylko nikt nie da się oszukać nie przesadzajmy.

Opublikowano

U mnie też bardzo słabo wyszło z dobrostanem. Na 58 szt. młodzieży załapało się 16 dając 8 djp. Większość sztuk brakowało 1-4dni do wymaganych 120dni.

Opublikowano
krzysiek277 napisał:

Panowie jakie zapowiedzi na przyszły tydzień??  Mój pośrednik dzis -80gr na żywą ale to chyba za to tyle że nie zmienił ceny w poniedziałek Czyli ile za kg?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

dajesz białko im do żerka ? Po białku podobno lepiej się wybijają 

Trochę rzepaku do zboża, ale bez szału

Edytowane przez Lukasz93
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

Ja dodaję rzepak ,soje , i sporo łubinu , Pedro jak dobrze pamiętam daje groch i ma ładne wybicie 

A ja łubin miałem teraz to dodawałem jeszcze. Jakieś 10%

Opublikowano

Konca nie widac
kolejna obniżka byka/ jałowki , tym razem do 23,50 od juz
Od poniedziałku prawdopodobnie 23

Krowa pójdzie głęboko w dół tez

Dzisiaj moi klienci w dostawach na kolejny tydzień 
Przody kolejne - 20c 
łata -  10
Kule - 30

W sumie to wolałbym aby polska nic nie ubijała w przyszłym tygodniu aby sie wstrzymac. Bo to juz jest niekontrolowana lawina

Opublikowano
10 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Konca nie widac
kolejna obniżka byka/ jałowki , tym razem do 23,50 od juz
Od poniedziałku prawdopodobnie 23

Krowa pójdzie głęboko w dół tez

Dzisiaj moi klienci w dostawach na kolejny tydzień 
Przody kolejne - 20c 
łata -  10
Kule - 30

W sumie to wolałbym aby polska nic nie ubijała w przyszłym tygodniu aby sie wstrzymac. Bo to juz jest niekontrolowana lawina

Cena bydła powraca jak kiedyś była tylko koszty większe 

Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

U mnie też bardzo słabo wyszło z dobrostanem. Na 58 szt. młodzieży załapało się 16 dając 8 djp. Większość sztuk brakowało 1-4dni do wymaganych 120dni.

Ja już dwa lata temu to tutaj  mówiłem że wszystko można  zrozumieć ale jednego nie dlaczego np tak jak ty masz 8 djp i w bykach płacą około 200 zł za 1 djp a w krowie 800 za djp kto to ustalał i jaki mądry? To tak jakby złotówka w jednych rękach była mniej warta a w innych więcej.

Opublikowano

Wczoraj sprzedałem cielaki 3 byczki i jalóweczke. Średnia waga 53 kg . Cena między 26 - 32 zł brutto za kilogram . To tak wyszło jak bym krowę średnią sprzedał 😂😂😂. Mój odbiorca mówi że na cielaki jeszcze cena się trzyma ale to też chyba będzie koniec 🤷🤷

Opublikowano

Na przyszly tydzien cos wiadoma jak cena bedize za bydło ?

9 minut temu, greg1985 napisał(a):

Wczoraj sprzedałem cielaki 3 byczki i jalóweczke. Średnia waga 53 kg . Cena między 26 - 32 zł brutto za kilogram . To tak wyszło jak bym krowę średnią sprzedał 😂😂😂. Mój odbiorca mówi że na cielaki jeszcze cena się trzyma ale to też chyba będzie koniec 🤷🤷

Wszystko zależy czy będzie popyt na cielaki jak tak to cena nie spadnie chyba że przestaną licytować się za cielaki 

Opublikowano

Za rok 2027 poczynacie przygotowania do śladu węglowego i wyliczania .

Czy mleko ma duży ślad węglow i - Produkcja mięsa -  często wymaga rozległych terenów trawiastych a to ślad węglowy . Ile podniesie koszta Hodowli w Polsce ?. 

Mleko krowie ma znacznie większy wpływ na środowisko niż alternatywy roślinne pod każdym względem. Powoduje około trzy razy większą emisję gazów cieplarnianych , zużywa około dziesięciokrotnie więcej ziemi, od dwóch do dwudziestu razy więcej słodkiej wody .

Niższy ślad węglowy - kurczak, indyk, królik i kaczka .

Opublikowano
8 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Wróżyć nie chce , ale mowa jest o końcu czerwca / lipcu

Nadzieja matka głupich. Brazylia do 3 września nawozi do UE że będziemy ładnych parę lat te gnaty obgryzać 

• Like 1