Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, robi57362 napisał(a):

lepiej kupić po 3.5 k o zarobić 1000 na szt czy lepiej nic nie robić?

Jak mam zarobić 1000 za 700 dni oglądania go to to ja jednak podziękuję za 1,5 dziennie 😂

To ja za picie kawy przez 30 minut przy inwestorze zarobię więcej jak przy obrządku 20 byków 😂

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, stonka15ak napisał(a):

A debile kupują cielęta po 3500 tak dalej róbcie bezmózgi 

Ale co kogo obchodzi cudzy portfel???

No chyba że komuś dokładasz

Wlasne błędy najlepszą nauką

16 minut temu, robi57362 napisał(a):

lepiej kupić po 3.5 k o zarobić 1000 na szt czy lepiej nic nie robić?

Wolał bym nic nie robić 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Ale co kogo obchodzi cudzy portfel???

No chyba że komuś dokładasz

Wlasne błędy najlepszą nauką

Wolał bym nic nie robić 

Lepiej owies po 460 przewalać?

Opublikowano
18 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

Sokołów na przyszły tydzień 24.4 O dla dostawców od kaniona w górę 

ile ma handlarz więcej na kg od rolnika ?

17 godzin temu, jarecki napisał(a):

tylko żę jak sie idzie do knajpy to w menu jest wolowina z argentyny , boliwi  z Nambi kilka razy widziałem ale to w jednym lokalu od kilku lat mają , natomiast w Polsce nigdy sie nie spotkałem z Oznaczeniem np .       Polski Angus , Polski hereword 

jest  w restauracji lewego z hereforda 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, malaczarna napisał(a):

A małe hfki dwa za 3100 nie wiem czy mają dwa tygodnie

Widać pomimo niskiej ceny chętnych na cielaki jest choć niewiem jak komu to się opłaca . Kiedyś przy takiej cenie za byki tygodniowe hf za 500 zł nie było problemu żeby kupić na Podlasiu to była normalna cena

Edytowane przez MRRolnik
Opublikowano
24 minuty temu, MRRolnik napisał(a):

Ktoś ma info z cenami na przyszły tydzień za byki hf ?

Szklana kulo szklana kulo po ile w przyszłym tygodniu za byki zabulo 🤔🤔🤔🤭🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.05.2026 o 09:36, jarecki napisał(a):

Ja miałem oferte za jaówki 14 zł brutto a byk 14,5 brutto obszlag u mnie 6%  a z faktury po uwzglednieniu tego obszlagu wyszło 15,9 brutto na żywą z tym żę ważył bym na swojej wadze + waga kupujacego co zawsze skutkuje rozbieżnośćią około 10 kg  na mojej wadze zawsze wicej              w poniedziałek odbór - sroda przelew na konto - dziss rano faktóra piorytet przyszła 

Są wyniki wbc na ostatnie byki sprzedane do handlarza na wagę żywa (moja waga) ze skita 7% (średnio 15.75 brutto za kg). Byki 700-800 kg i harpagan 600 kg. Jeśli by wierzyć w te wbc w irz to wybicia dużych +/- 50% z wagi brutto a harpagan 46%. Wagi przed ubojowe tam podane ok 80-90 kg mniejsze niż u mnie na podwórku brutto. Zakładając że na Tykocinie bym dostał za wszystkie R przy cenie 28.5 brutto za wbc. To na 5 bykach 2500zl mniej (przeliczając średnio 15.10 zł/kg brutto.

Klasy U i R harpagan.

A tak poza tym przemieszczenia na lubelskie pow. puławski i wielkopolskie- poznań

Edytowane przez Lukasz93
Opublikowano
13 minut temu, MRRolnik napisał(a):

Widać pomimo niskiej ceny chętnych na cielaki jest choć niewiem jak komu to się opłaca . Kiedyś przy takiej cenie za byki tygodniowe hf za 500 zł nie było problemu żeby kupić na Podlasiu to była normalna cena

Myślisz że ktoś sprzeda teraz cielaka w takich cenach?

Opublikowano
21 minut temu, MRRolnik napisał(a):

Od gospodarza. W sumie nie mam wyjścia. Ciocia Unia zmusza do zakupu

Opublikowano
13 minut temu, Lukasz93 napisał(a):

Są wyniki wbc na ostatnie byki sprzedane do handlarza na wagę żywa (moja waga) ze skita 7% (średnio 15.75 brutto za kg). Byki 700-800 kg i harpagan 600 kg. Jeśli by wierzyć w te wbc w irz to wybicia dużych +/- 50% z wagi brutto a harpagan 46%. Wagi przed ubojowe tam podane ok 80-90 kg mniejsze niż u mnie na podwórku brutto. Zakładając że na Tykocinie bym dostał za wszystkie R przy cenie 28.5 brutto za wbc. To na 5 bykach 2500zl mniej (przeliczając średnio 15.10 zł/kg brutto.

Klasy U i R harpagan.

A tak poza tym przemieszczenia na lubelskie pow. puławski i wielkopolskie- poznań

a nie wiem jak oni to robią ale tak jest ,ode mnie jak brał bydlo posrednik to 5 razy zmienil miejsce  własciciela za nim trafił do uboju i każdy musi zarobić , sasiad kiedyś kupił zrebaka pół roku to był juz jego 5 włascicielem i tez zarobił na nim 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Lepiej owies po 460 przewalać?

Oddać wszystko, oprócz żony i dzieci 

Zdrowie jest robota się znajdzie

Edytowane przez Baks00