Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Widzę że już cena dnia obowiązuje. Chyba chcemy Brazylię z rynku ceną wykosić z naszymi zebu 😁

1 minutę temu, Cybulek17 napisał(a):

To po ile Rka ? 

Nie mają litości...

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał(a):

przecież ci gadałem że ty wtedy sprzedajesz jałówki cielne 😂 za bele to za mało 😂

Za jałówki to grubszy hajs 😛 a sprzedaję jak nie mam gdzie postawić 🤷‍♂️😁

Opublikowano
21 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Widzę że już cena dnia obowiązuje. Chyba chcemy Brazylię z rynku ceną wykosić z naszymi zebu 😁

Nie mają litości...

Co się stało że Brazylia blokuje wszystkie produkty - Mleczne i mięsne z Polski ?. 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

blokuje wszystkie produkty

...już spieszę z odpowiedzią...

Cytat...

Brazylia stosuje techniczne bariery, które utrudniają import produktów mlecznych, w tym z Polski i innych krajów UE. Mimo zapewnień niektórych instytucji o braku formalnych zakazów, branża wskazuje na realne problemy z dostępem do tamtejszego rynku.Główne przyczyny blokowania produktów mlecznych przez Brazylię to:Nieuznawanie świadectw weterynaryjnych: Brazylia nie respektuje uzgodnionych wcześniej z Polską świadectw weterynaryjnych i żąda dodatkowych badań, których w Polsce się nie wykonuje.Opóźnienia administracyjne: Komisja Europejska zwróciła uwagę na nieuzasadnione opóźnienia w zatwierdzaniu zakładów produkcyjnych, które chcą eksportować produkty zwierzęce do Brazylii.Ochrona krajowego rynku: Brazylia jest jednym z największych producentów mleka i sera na świecie. Blokowanie importu ma na celu ochronę rodzimych rolników przed tańszą konkurencją zagraniczną, szczególnie w obliczu zmian w umowach handlowych (Mercosur).Problemy techniczne i formalne: Eksporterzy zgłaszają, że mimo wypełnienia warunków, są odsyłani z formalnościami, a procesy celne są celowo przedłużane.Sytuacja z polskim mlekiem:Branża (Polska Izba Mleka): Alarmuje, że mimo teoretycznej możliwości eksportu od maja 2026 r., polskie produkty (sery, mleko w proszku) nie mogą fizycznie wejść na rynek brazylijski przez biurokratyczne przeszkody.Ministerstwo Rolnictwa: Dementuje informacje o oficjalnej "blokadzie" i twierdzi, że nie ma przeszkód w eksporcie.

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...już spieszę z odpowiedzią...

Cytat...

Brazylia stosuje techniczne bariery, które utrudniają import produktów mlecznych, w tym z Polski i innych krajów UE. Mimo zapewnień niektórych instytucji o braku formalnych zakazów, branża wskazuje na realne problemy z dostępem do tamtejszego rynku.Główne przyczyny blokowania produktów mlecznych przez Brazylię to:Nieuznawanie świadectw weterynaryjnych: Brazylia nie respektuje uzgodnionych wcześniej z Polską świadectw weterynaryjnych i żąda dodatkowych badań, których w Polsce się nie wykonuje.Opóźnienia administracyjne: Komisja Europejska zwróciła uwagę na nieuzasadnione opóźnienia w zatwierdzaniu zakładów produkcyjnych, które chcą eksportować produkty zwierzęce do Brazylii.Ochrona krajowego rynku: Brazylia jest jednym z największych producentów mleka i sera na świecie. Blokowanie importu ma na celu ochronę rodzimych rolników przed tańszą konkurencją zagraniczną, szczególnie w obliczu zmian w umowach handlowych (Mercosur).Problemy techniczne i formalne: Eksporterzy zgłaszają, że mimo wypełnienia warunków, są odsyłani z formalnościami, a procesy celne są celowo przedłużane.Sytuacja z polskim mlekiem:Branża (Polska Izba Mleka): Alarmuje, że mimo teoretycznej możliwości eksportu od maja 2026 r., polskie produkty (sery, mleko w proszku) nie mogą fizycznie wejść na rynek brazylijski przez biurokratyczne przeszkody.Ministerstwo Rolnictwa: Dementuje informacje o oficjalnej "blokadzie" i twierdzi, że nie ma przeszkód w eksporcie.

Minister raczej nie kłamie niema problemu niema przeszkód w eksporcie - widocznie rolnicy sobie coś wymyślili .

To poważna sprawa @12Pafnucy co napisałeś .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nooo...

Powinieneś coś z tym zrobić ..

Może protest 20 maja w Warszawie...🤔

Nie mam hodowli nie mam problemu .

Przeciwko komu Minister Rolnictwa nie kłamie wiec po co .

.Ministerstwo Rolnictwa: Dementuje informacje o oficjalnej "blokadzie" i twierdzi, że nie ma przeszkód w eksporcie. 

Minister prawy człowiek zawsze prawdę powiada i przeciwko niemu - nie dobre postępowanie @12Pafnucy

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to po ch...orobe o tym napisałeś?

Gorzej się poczułeś, czy jak....😆

Nasyłasz ludzi przeciwko Ministrowi Rolnictwa że kłamie . 

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Nie kłamie wiec po co to robisz .

Co robię właściwie?

Co ty tam znowu wymyśliłeś?😆

Twoja redukcja, jest mocno....zastanawiająca...

Jak wpadasz na tak kretyńskie pomysły?😄

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Co robię właściwie?

Co ty tam znowu wymyśliłeś?😆

Twoja redukcja, jest mocno....zastanawiająca...

Jak wpadasz na tak kretyńskie pomysły?😄

Wymyśliłem słucham Ministra rolnictwa jak się wypowiada co robią co zrobili i co będą robić wiec nie widzę podstaw że kłamie .

Kowalczyk i Telus jak tam mu to kłamali . Krajewski nie kłamie prawy człowiek .

• Haha 4
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Odwołasz prawy człowiek .

Ale ja nie organizuje...

Zgłosiłeś problem, to napisałem żebyś ruszył d*pę...

Jednak twierdzisz że to nie Twój problem...

No to co d*pę zawracasz..😆

Napisz po ile byki...

Ja mogę powiedzieć że u nas zjazd z 18 za ładne sztuki, do 15 obecnie...

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja mogę powiedzieć że u nas zjazd z 18 za ładne sztuki, do 15 obecnie...

Wolny Rynek tak powiada Minister .

Oskarżasz Ministra że kłamie ?.

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał(a):

Namawiasz na protest wiec zapytałem przeciwko komu .

Skoro miałeś problem, to pokazałem co możesz zrobić...

Gdzie namawiałem...

W sumie w formie pytania pokazałem czy nie zechciał byś się wybrać...

Ech ta twoja wyobraźnia...😆