Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie tylko co ma Wolowina w USA i jej wycena na rynku do nas w Polsce i Unii Europejskiej gdzie wlasnie leca kontrakty na tryming wolowy 80/20 z mercosuru po 4 euro.

Jesli naprawde nie bedzie cla to cena w europie bedzie 4,35 euro z transportem i nawet jak sobie doj**ia 20% marzy to zabija europejski rynek, ktory obecnie ma tryming po 6,20-6,40e za 80/20.

Ktos chyba tu kreci naprawde duzy wałek. A najsmieszniejsze, ze juz nie mozesz kupic bezposrednio tylko odsylaja do wielkich europejskich posrednikow. Obecnie musze to zamowic w Tonnies Fleish

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał(a):

Aktualizacja

Screenshot_20260430_171512_Chrome.jpg

Jak gdzieś coś na rynkach tanieje to u nas x2 bo gospodarka jest globalna , jak drożeje to gdzieś na świecie drożeje , daleko od nas  😁

Jak to dobrze jest nam znane z produkcji mleka 🤣 na gdt w dół to u nas razy dwa a jak w górę to nie potrafią podnieść parę groszy 🤣

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, ZiemowitWielki napisał(a):

Tak możesz stacjonarnie albo druk pobrać z Internetu albo tam na miejscu, zwykłe dane wpisać jak trafisz na miłą panią to pomoże 5 minut i po sprawie. Tylko nie zwlekaj na ostatnią chwile bo nadadzą ci numer który przyjdzie listowie a wtedy jeszcze w IRZ trzeba zaktualizować. Co więcej wcześniej w urzędzie miasta zrobić należy opłatę skarbową w wysokości 10 złotych bo tyle ta przyjemność kosztuje. 

u mnie żadnej opłaty nie chcieli i nie wymgaja

Opublikowano
17 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

Aktualizacja

Jak gdzieś coś na rynkach tanieje to u nas x2 bo gospodarka jest globalna , jak drożeje to gdzieś na świecie drożeje , daleko od nas  😁

Przeciez cena na tej gieldzie jest nizsza niz europejska

Opublikowano

Ale nie o to pytałem , wzrost jest zawsze czymś spowodowany . Jak cenniki po majówce ? Pośrednicy mają zagwarantowaną wyższą cenę na dostawy po niedzieli ...

Czy zakłady są zawalone mięsem , skoro nie schodzi 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Taaa... Wszystko idzie na karmę dla kotów. A ubojnie biorą tylko po to żeby rolnik nie musiał wypuszczać byków do lasu.

Edytowane przez AdamRo
  • Thanks 1
  • Haha 5
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

Aktualizacja

To zdjecie mnie zszokowało

Kurła Cybulek, 7% bateria! I jeszcze dzwonek wyciszony. Jak tak można...

Edytowane przez zbitom793
Opublikowano
19 minut temu, farmer_89 napisał(a):

mam 3 hfy 20 miesieczne waga ok 550 kg jaka moze byc cena?

Takie rosołowe to chyba tylko na kolagen. 

Ogloś duże żarłaki do dalszego chowu to dadzą po 20zł 🙈 

• Haha 3
Opublikowano
23 minuty temu, zbitom793 napisał(a):

To zdjecie mnie zszokowało

Kurła Cybulek, 7% bateria! I jeszcze dzwonek wyciszony. Jak tak można...

Ty chyba żony nie masz 😬😂

• Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, farmer_89 napisał(a):

mam 3 hfy 20 miesieczne waga ok 550 kg jaka moze byc cena?

Chyba że musisz sprzedać bo oni teraz najlepiej będą przyrastać na wadze.

Opublikowano
13 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Nie w tym wieku, teraz to już im tylko obuch pomoże 

W 4 miesiące to by dobił do 700kg. Cenę wtedy też inna dostanie jak za 550kg. Chyba że są jakieś inne powody sprzedaży

Opublikowano
Godzinę temu, Agrotroj napisał(a):

W 4 miesiące to by dobił do 700kg. Cenę wtedy też inna dostanie jak za 550kg. Chyba że są jakieś inne powody sprzedaży

Prawie się kiełbasa udlawilam... W 20 miesięcy jak nie zrobiły te 700 to w 24 ciężko im bedzie zrobić 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrotroj napisał(a):

Raczej nie.

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Prawie się kiełbasa udlawilam... W 20 miesięcy jak nie zrobiły te 700 to w 24 ciężko im bedzie zrobić 

Trochę ponad kilogram dziennego przyrostu to nie jest chyba jakieś wielkie osiagniecie. Jeszcze zależy co dostaja do żarcia...