Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, jacor73 napisał(a):

Numer weterynaryjny, to już ponad 20 lat działa. Towarzystwo się obudziło, bo zaraz kary będą rozdawać, nie jeden nawet nie wie, że takowy posiada.

to nie ten nr teraz tak  wymyslili i nadaja nowe

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Ja mam nr ale sanitarno-weterynaryjny a ten WNI musze wyrobić nowy tak mi powiedzieli w weterynari powiatowej    , sory mam certyfikat sanitarno weterynaryjny nr .           składał kiedyś do weterynari powiatowej o nadanie nr na sprzedaż zbożą ale to tez nie ten nr . 

Bo to nie ten numer. Paszowy mam od dawna, wni nie było wymagane wcześniej

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Ja mam nr ale sanitarno-weterynaryjny a ten WNI musze wyrobić nowy tak mi powiedzieli w weterynari powiatowej    , sory mam certyfikat sanitarno weterynaryjny nr .           składał kiedyś do weterynari powiatowej o nadanie nr na sprzedaż zbożą ale to tez nie ten nr . 

Czyli numer paszowy to nie to ? Cza bedzie podjechac sie zapytac dziadów 

Opublikowano
7 godzin temu, krzysiek277 napisał(a):

Jeśli mam świnie i bydło to dwa numery mam wyrobić, dobrze rozumiem ? I co jeśli są dwie siedziby w jednej oborze przychodzi bez problemu ?

Co do dwóch siedzib to nie ma żadnego problemu.

Opublikowano

To jest jak z paliwem na stacjach po 28 lutego, ceny wyskoczyly do góry a ostatnie tankowce z cieśniny które wypłynęły przed wojną do pływały po 2 miesiącach. Jest masz frajera to goduś jak się że... to go puść. Te spadki to jest robione specjalnie bo oni mogą a my i tak sprzedamy.

Opublikowano
6 minut temu, Bartek933 napisał(a):

Ja mam weterynaryjny numer identyfikacyjny, ale w zaświadczeniu napisane jest że w działaniu na podstawie ustawy o paszach....

Muszę zadzwonić i zapytać czy to wystarczy 

Nie. Kazdy nawet ten co ma numer musi dostac drugi.

Opublikowano

Sam mam 8 sztuk do sprzedania chciałem sprzedać z dwa tygodnie temu te największe ojciec mówi wstrzymaj się jeszcze odrazu 8 niech jedzie i teraz nie wiem co robić czekać czy sprzedawać 

Opublikowano
9 minut temu, Samcik03 napisał(a):

Sam mam 8 sztuk do sprzedania chciałem sprzedać z dwa tygodnie temu te największe ojciec mówi wstrzymaj się jeszcze odrazu 8 niech jedzie i teraz nie wiem co robić czekać czy sprzedawać 

Za hf 16 brutto uda się wyrwać?

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Michal014d napisał(a):

A ogólnie nawet stacjonarnie ktoś już składał? Bo chyba olać temat niebardzo 

Tak możesz stacjonarnie albo druk pobrać z Internetu albo tam na miejscu, zwykłe dane wpisać jak trafisz na miłą panią to pomoże 5 minut i po sprawie. Tylko nie zwlekaj na ostatnią chwile bo nadadzą ci numer który przyjdzie listowie a wtedy jeszcze w IRZ trzeba zaktualizować. Co więcej wcześniej w urzędzie miasta zrobić należy opłatę skarbową w wysokości 10 złotych bo tyle ta przyjemność kosztuje. 

Edytowane przez ZiemowitWielki
Opublikowano

Ten co od mnie bierze gadał w tamtym tygodniu 13-16 netto ale ta wyższa cena to już jakiś mm jak by poszły po 14 to bym wypchnął je wszystkie jak leci 

Opublikowano

Dzwoniłem do weterynarii i potwierdzam, trzeba iść po nowy numer... Pani podzieliła moją radość z tego obowiązku. Czas do 18 czerwca i można załatwić od ręki w sekretariacie. Dane gospodarstwa, ilość budynków i maksymalna obsada, w razie remontów itp. dane trzeba aktualizować 

Opublikowano
57 minut temu, Samcik03 napisał(a):

Jak masz pasze to przytrzymaj jeszcze. Ja w tamtym tygodniu załapałem się na ostatnią chwilę, bo już miały iść w dół, po świętach praktycznie nie mieli ruchu, a jak się zaczęło to telefon za telefonem i się narobiło towaru. 

Opublikowano
Bartek933 napisał:

Dzwoniłem do weterynarii i potwierdzam, trzeba iść po nowy numer... Pani podzieliła moją radość z tego obowiązku. Czas do 18 czerwca i można załatwić od ręki w sekretariacie. Dane gospodarstwa, ilość budynków i maksymalna obsada, w razie remontów itp. dane trzeba aktualizować 

Do 30 dni trzeba czekać za numerem.

Opublikowano
13 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Tak w zeszłym tygodniu byłem 

I jakie dane tam potrzebne będą żeby wszystko wypełnić? Np budynki czy tylko obore wypisywać ile M2 mają itp czy jak? A opłatę jakąś za to wcześniej robiłeś czy po złożeniu wniosku. Bo jak pojadę raczej stacjonarnie to chce +- wiedzieć jakie dane potrzebne będą. Chyba że masz ten wniosek wrzucić tu na forum jak wyglada.