Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Mam wrażenie że Cybulek może mieć problem z przeczekaniem tego spadku 

Paleta melisy i pokasowane kontakty do odbiorców 😁 

• Haha 7
Opublikowano
3 minuty temu, Cybulek17 napisał(a):

Paleta melisy i pokasowane kontakty do odbiorców 😁 

Te telefony o kolejnych spadkach i to że ten moment chyba są najgorsze. Teraz potrzebny jest mały domek w górach z dala od ludzi

Opublikowano
2 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

Był artykuł że ogórka szklarniowego nie chcą kupić. Ceny po 1.5 za kg. Widzę że już polskiej żywności nie potrzebują markety. Obstawiam 2-3 lata takiej polityki i ceny powoli będą rosły po ubiciu mniejszych gospodarstw 

A niby czemu miało by za  2-3 lata drożeć,nie bardzo to rozumiem.

Opublikowano
14 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Inalca cena za klase O na dzisiaj 25.50 netto . Pozdrawiam

ABP też ta cena. Z tymi cenami to wielka nie wiadoma, każdy mówi coś innego. Ja tam mam wyrąbane co ma być to będzie, na razie nic nie sprzedaje. Ewentualnie jednego byka na rower do chrześniaka😀

Opublikowano

To samo było z folią do sianokiszonki jak zaczęła się wojna z Iranem i drożal gaz. Po tygodniu wszędzie w okolicy rolka 750 kosztowała około 500 zł, a tydzień temu pytałem jednego przedstawiciela po ile teraz jest folia 750 to mówi, że po 340 zł. A smiał się że jak podrozała do 500 zł to ludzie kupowali całymi paletami😀

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Sorgo napisał(a):

ABP też ta cena. Z tymi cenami to wielka nie wiadoma, każdy mówi coś innego. Ja tam mam wyrąbane co ma być to będzie, na razie nic nie sprzedaje. Ewentualnie jednego byka na rower do chrześniaka😀

niedawno dzwonil oz informacja o odbiorze z Tykocin ABP na poniedziałek i klasa O 26,2 byk i jalówka

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Dobre choć tyle, że się kupi może po taniości odchowane.

Krowiarze budy po psach pozasiedlali bykami, jeden kury wyjepał i w szopce trzyma 🤭 

W polu usycha, a to dwa lata trzeba paść. 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

niedawno dzwonil oz informacja o odbiorze z Tykocin ABP na poniedziałek i klasa O 26,2 byk i jalówka

Ale wcześniej się już umawiałem to była taka cena.

Opublikowano
27 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Z cielaka i czy za bykami?

Jedno i drugie , dzisiaj gorąca linia . Przedstawiciele zakładów , pośrednicy , więksi hodowcy . Wymiana informacji na bieżąco i dużo ciekawostek . Jeden z wyżej wspomnianych zakładów który nie chce kupować byka ... chciałby jutro podjechać oglądać byka 🙃 wczoraj też był dzień odwiedzin i uświadamiane jak jest źle 

Pośredników też mam znajomych i ładnie z nimi lecą w uja 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Cybulek17 napisał(a):

Jedno i drugie , dzisiaj gorąca linia . Przedstawiciele zakładów , pośrednicy , więksi hodowcy . Wymiana informacji na bieżąco i dużo ciekawostek . Jeden z wyżej wspomnianych zakładów który nie chce kupować byka ... chciałby jutro podjechać oglądać byka 🙃 wczoraj też był dzień odwiedzin i uświadamiane jak jest źle 

To po ile proponowali za duże byki i jaka cena za cielaki ?

Opublikowano
Teraz, Cybulek17 napisał(a):

To teraz "chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma was"🤣

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Dobre choć tyle, że się kupi może po taniości odchowane.

Krowiarze budy po psach pozasiedlali bykami, jeden kury wyjepał i w szopce trzyma 🤭 

W polu usycha, a to dwa lata trzeba paść. 

Ja tam się nie dziwię że wstawiali bo swoim cielakiem jak paszy zapas ktoś miał to fajna kasa wpadała grabie zawsze do siebie ciągną najbardziej dziwię się tym co nigdy cielaka nie mieli w rękach a na oporową hodowle się nastawili upadki na poziomie 30% to co żyje to będą 500 kg "championy" w dwa lata. Sam trzymałem najpierw swoje ale jak zaczęło to się kręcić lepiej to  kupuje startery ostatnie 4 lata sprzedaje rocznie X2 co wcześniej 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Aż trochę się zdziwiłem z tymi cenami za cielaki na olx za 1000 zł dawno już nie było żadnego ogłoszenia a teraz kilka w przeciągu 2 dni Ciekawe czy to tylko to jednorazowo takie ceny czy będą tańsze cielaki 

Edytowane przez MRRolnik