Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, mateusz25 napisał(a):

Hf 8szt, propozycja 16brutto, zaczynaliśmy od 15.5 negocjacje, po godzinie telefon że może dać 16zł 😅

Mało , netto wołaj i 5 % , 15,5 -15,8 płaca za hfa

Opublikowano
12 godzin temu, chudy123 napisał(a):

coś nie chce mi się wierzyć na brak zbytu na wołowinę, wczoraj podczas ładowania jałówek na ubojnie były 2-3 telefony czy kierowca już przyjechał, czy już załadowane, daj znać jak wyjedzie kierowca, a czy nie ma ktoś jeszcze bydła w okolicy. Znajomy ma ponad 30szt. jałówek na sprzedaż to już nawet 100k zaliczki chcieli przelać żeby tyko zarezerwować na przyszły tydzień, bo potrzebują półtusze na Włochy. 

No super. A ja i gościa co daje najlepsza cenę w okolicy już czekam tydzień na odbiór i jeszcze tydzień poczekam, i mówi że bydła dużo i dobrego. 

Opublikowano
14 minut temu, Berthold napisał(a):

Mało , netto wołaj i 5 % , 15,5 -15,8 płaca za hfa

Chciałem 15,5 Netto, to kręcił cały czas, ogólnie do dwóch dzwoniłem , i ceny podobne, jeszcze z 2 tygodnie przytrzymam, jestem z południowej wielkopolski 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jaka cena za jałówki  hf ?

6 minut temu, livebird napisał(a):

No właśnie ale to już jest kurna przesada 45 zł za kg 

Lepszy zysk niż na dużym byku 😅

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, piotrekbud napisał(a):

Teraz to jest ssanie na krowę. Przy wczorajszej sprzedaży oglądał byki ok 750 to 20 proponował. Niech stoją tanie zboże coś musi zjesc

Co to za byki za 20 zł? Chyba że cena o 2 zł przesadzona a z wagi w magiczny sposób blisko 100 kg brakuje. Sprawdzałeś wagę realną a wagę handlarza????

Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał(a):

Według mnie to się nie uda. Choć mocno próbują.

Na pewno bardziej poszukiwania. Od eRki w górę i tłusta.

Rzucisz cenę za jałówki Rki MM waga 720kg przy 2szt nie że partia. 17.5zl/brutto ktoś da? Oczywiście moja waga. Ile byk Rkowy 800kg wzwyż droższy od jałówki Rki tak +-

Opublikowano
11 godzin temu, Michal014d napisał(a):

Rzucisz cenę za jałówki Rki MM waga 720kg przy 2szt nie że partia. 17.5zl/brutto ktoś da? Oczywiście moja waga. Ile byk Rkowy 800kg wzwyż droższy od jałówki Rki tak +-

16-17 netto. Sprzedaj wagę a dostaniesz więcej 😃

2 godziny temu, Servio napisał(a):

Sokołów Tarnów  R 28,6

O 27,8 netto, w srode odstawione 

Jakie wyboje ?

• Thanks 1
Opublikowano

Na poniedziałek niby cena może coś do góry pójdzie za byki, mam kilka na sprzedaż. Za LM po 19 niby płacą, ale ja mam simy ładne to narazie 18,5 oczywiście ceny netto. 

Opublikowano
22 godziny temu, radekz200 napisał(a):

krowa 670 kg tłusta po 14 brutto 

jałówka mieszanka SM 630 kg po 17 brutto 

Kto tyle dał za jałówkę ? Do mnie niby po byka ma przyjechać w poniedziałek. Mieszanka Sima z hf czerwono białym. Ok 700-800 kg tylko trochę szczupły bo przebialkowany był 

Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał(a):

Jakie wyboje ?

Nie mam rozpiski tyle co przez tel  pytałem o wagi i wybicie ale te najlepsze 57-59  najgorszy 48 

Opublikowano
6 godzin temu, AdamRo napisał(a):

Z tą wagą to nie nie i tak człowiek za długo zwlekał z jej zakupem😉 Trzeba będzie chyba puścić za dwa tygodnie grupę 2 jalowki + 4 byki to może parę groszy zdrożeje. Jałówki ładne R i jeden byk R a reszta byków ładne "Kundle"ale klasowo to niestety raczej mocne O. Trzeba będzie chyba wszystko oddzielnie wyceniać bo na cenie średniej za wszystko to nie wiadomo jak liczyć.

Opublikowano
21 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Jakie beczki. Mam takie same korytka. Ile one zjedzą na raz śruty?

Na stawy proszę pana bardzo dobre. 

Ma Pani koty? 

Polecam uwagę i obserwację.

W ciągu niecałych 2 dób 4sztuki padły, pierwszy przybłęda, przyniósł cholerstwo prawdopodobnie.

Byłem wczoraj z jednym u weta, nie chciał nawet do gabinetu wziąć. Mają pogrom od tygodnia. Mieli 4 sztuki na kwarantannie 24h od zauważalnych objawów każdy zdycha, żaden  antybiotyk nie działa.

Ponoć z sekcji wychodzi ptasia grypa. Były już kilka lat temu przypadki w kilku województwach i też nic nie dało się uratować.

Zostały 3szt, kazał nie mieć nadziei, wszystkie padną. 

Mówił żeby wybrać  kotkę i zabrać do domu. Ale kurła strach trochę.

Najlepszą kotkę wczoraj od razu zamknąłem do pomieszczenia na stropie nad oborą, dzisiaj rano zachodze, a ona już śpiąca, zrzuciła kociaki. 

Ja pierdykam 😳 coś nieprawdopodobnego. 

I oczywiście nigdzie żadnych informacji żeby nie wypuszczać kotów na dwór. 

Dzwoniłem do ludzi, którzy wzięli kociaki wcześniej to wszystko ok na razie.

• Sad 1