Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardziej chodzi że jałówki doplatowe(jako krowy się liczą w dopłatach) mam 2szt zgłoszone i muszą do 20.04 stac i dlatego z całą resztą chciałem na raz popchnąć w następnym tygodniu ale teraz wychodzi na to że trzeba byki za handlowac ten tydzień a jałówki w następnym.

Opublikowano
33 minuty temu, Michal014d napisał(a):

Kurde mam 6szt do sprzedania. Zaplanowałem sobie że będę oddawać za tydzień i wychodzi na to że na spadkach będę sprzedawać... Chyba że połowe ten tydzień oddać a z resztą poczekać ok miesiąca. Ech co robić to nikt nie wie włącznie ze mną 

Nie obraź się, ale żebyś Ty i jeszcze jeden gość stąd tak się z kobietami pier**lił jak ze sprzedażą to na sam Twój zapach żigolaka majtki by z siebie rwały przez głowę 🙆 

Ludzie kochane... 

Spadły, to piertole poczekam

Drożeją, to poczekam jeszcze podrożeją

Drogie, może sprzedam, ale jeszcze potrzymam.

Tanieją, o kutfa 🤭

• Haha 1
Opublikowano

@pedro2 coś bardzo śmiesznego powiedziałem czy o co chodzi? Lepiej bys rzucil cenami za byka i jal jak teraz w abp choć nigdy z nimi nie handlowałem. Najczesciej Osi i Brzeźnica u mnie biorą. A co do twojego kom to chyba nie czytałeś tego mojego komentarza z góry tej strony który sporo wyjaśnia mojej logiki. Ale lepiej wyśmiać, takie czasy... Ech

Opublikowano
28 minut temu, michalcium napisał(a):

Ważyłem przejechały jakieś 250 km ubyło 110 kg z 16 szt więc moim zdaniem ok

Dlaczego waga netto jest wystawiona przed ubojem.

• Like 1
Opublikowano

36 minut temu, michalcium napisał(a):

Ważyłem przejechały jakieś 250 km ubyło 110 kg z 16 szt więc moim zdaniem ok

Masz wagę netto ? Tzn ile ci jeszcze potrącili od wagi brutto?

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal014d napisał(a):

@pedro2 coś bardzo śmiesznego powiedziałem czy o co chodzi? Lepiej bys rzucil cenami za byka i jal jak teraz w abp choć nigdy z nimi nie handlowałem. Najczesciej Osi i Brzeźnica u mnie biorą. A co do twojego kom to chyba nie czytałeś tego mojego komentarza z góry tej strony który sporo wyjaśnia mojej logiki. Ale lepiej wyśmiać, takie czasy... Ech

No śmieszne, stroisz się do sprzedaży chyba miesiąc jak panna do połogu.

Rzeczywiście logika świetna, ile tam zyskasz dopłaty między krową, a jałówką, 200-300zł na 2 szt? 

A na zjeździe ceny stracisz tysiaka. 

Nie rzucę cenami bo nie znam... Nie mam zwyczaju zawracać komuś gitary jak nie sprzedaję. Karol pisał dopiero.

54 minuty temu, AdamRo napisał(a):

Bardzo ładnie policzyli wyboje.

Bardzo ładnie po odjęciu skitki liczyć wyboje? 

Opublikowano
6 godzin temu, pedro2 napisał(a):

No śmieszne, stroisz się do sprzedaży chyba miesiąc jak panna do połogu.

Rzeczywiście logika świetna, ile tam zyskasz dopłaty między krową, a jałówką, 200-300zł na 2 szt? 

A na zjeździe ceny stracisz tysiaka. 

Nie rzucę cenami bo nie znam... Nie mam zwyczaju zawracać komuś gitary jak nie sprzedaję. Karol pisał dopiero.

Bardziej orientuje się w cenach bo też nie mam w zwyczaju dzwonić po zakładach i pytać o ceny jak sprzedawać miałem po 20.04 że względu na jałówki. A forum chyba po to jest żeby wymieniać się doświadczeniami, cenami itp czy się myślę? Ty to nazywasz "stroisz się" a praktyka jest w ogóle inna.

Opublikowano
9 godzin temu, michalcium napisał(a):

Mckeen beef ceny netto i waga zywa netto 

image000000 (27) (1) (1).jpg

Szacun dla Ciebie że wstawiłeś  👍bo już mało tu takich 

Ja jednak wolę negocjować na żywą wagę

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał(a):
9 godzin temu, AdamRo napisał(a):

Bardzo ładnie policzyli wyboje.

Bardzo ładnie po odjęciu skitki liczyć wyboje? 

słowem klucz jest ,, policzyli '' 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Michal014d napisał(a):

Bardziej orientuje się w cenach bo też nie mam w zwyczaju dzwonić po zakładach i pytać o ceny jak sprzedawać miałem po 20.04 że względu na jałówki. A forum chyba po to jest żeby wymieniać się doświadczeniami, cenami itp czy się myślę? Ty to nazywasz "stroisz się" a praktyka jest w ogóle inna.

Właśnie czytam to forum i z tego tak wywnioskowałem 😉 niech będzie 👍 

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

słowem klucz jest ,, policzyli '' 

Mam nadzieję 

Opublikowano

Przynajmniej głupio i do końca na siłę nie brniesz w "swoje racje" 👍 Trzeba jakoś wrzucać wszystkie sztuki na swoją wagę, tylko nie bardzo jest z kim.. To może z Brzeźnicy by zajrzeli do mnie w piątek bo jeżdżą po terenie w ten dzień.

Opublikowano
39 minut temu, Michal014d napisał(a):

Przynajmniej głupio i do końca na siłę nie brniesz w "swoje racje" 👍 Trzeba jakoś wrzucać wszystkie sztuki na swoją wagę, tylko nie bardzo jest z kim.. To może z Brzeźnicy by zajrzeli do mnie w piątek bo jeżdżą po terenie w ten dzień.

Nikt Ci nie wywróży bo nie idzie tego przewidzieć. Karol handlarz mięsa, doświadczenie ponoć ma duże... zobacz od ilu lat już nam wieszczy, że już za moment, już za chwilę jak yebnie to się nie pozbieramy. 

Oczywiście nie sprzedawać w dołku, ale też wiedzieć kiedy powiedzieć pas jak drożeją bo można przedobrzyć.

Taki jest rynek, raz sprzedasz w puknt, raz nie. 

Opublikowano
16 minut temu, pedro2 napisał(a):

Nikt Ci nie wywróży bo nie idzie tego przewidzieć. Karol handlarz mięsa, doświadczenie ponoć ma duże... zobacz od ilu lat już nam wieszczy, że już za moment, już za chwilę jak yebnie to się nie pozbieramy. 

Oczywiście nie sprzedawać w dołku, ale też wiedzieć kiedy powiedzieć pas jak drożeją bo można przedobrzyć.

Taki jest rynek, raz sprzedasz w puknt, raz nie. 

Masz rację. Nikt nie wie co i jak będzie dalej ale widać że już niektórzy z cena zjeżdżają nawet w tym tygodniu to w kolejnym kto trzymał cenę, się nie wychyli tylko zniży "żeby się dopasować". 

Opublikowano (edytowane)

TO własnie jest "usprawiedliwienie" tego o czym mowie. Probuja za kazdym razem opuscic cene , bo im sie nie spina. 
Nie probowali by gdyby bylo wszystko ok. 
I tylko jeden dzien przyjezdza wiecej i juz sokolow i Łukow i inni tna cene. 
Tak jest rolerkoster, zalezy od wszystkiego . 
Ale wystarczy 1 tydzień, ze każdy ubije 90% swoich mocy ubojowych i nie ma żadnych szans tego sprzedać. żadnych

Wy mi cały czas nie wierzycie ,ze ubojnie sprzedaja ponizej kosztów i ktos predzej czy pozniej pierodolnie.

zreszta skasuje te fakture , kto widzial ten widzial

Edytowane przez Karol8885
  • Haha 1