Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest w stanie ktoś powiedzieć, jak to jest z przemieszczeniem ze strefy niebieskiej do białej? Powiatowy w niebieskiej twierdzi że jest od 1 stycznika ogłoszone odstępstwo i nie trzeba przeprowadzać badań. Powiatowy z białej twierdzi że raczej trzeba, ale dzwonić do powiatowego z niebieskiej...🫣

Opublikowano
koordynator napisał:

Ile można cenić za krowę LM ponad 3 letnią w sumie jałówkę ok. 700kg , gdyż miała jedno cielę które zdechło przy cieleniu. Wymiono jak u jałówki. Ładnej budowy ale nie chce się zacielić. Jest szansa na 15-16netto?

Sprzedana po 15,7 brutto. 6% okarmienie.

Opublikowano
49 minut temu, MarcinO10 napisał(a):

Jest w stanie ktoś powiedzieć, jak to jest z przemieszczeniem ze strefy niebieskiej do białej? Powiatowy w niebieskiej twierdzi że jest od 1 stycznika ogłoszone odstępstwo i nie trzeba przeprowadzać badań. Powiatowy z białej twierdzi że raczej trzeba, ale dzwonić do powiatowego z niebieskiej...🫣

To masz odpowiedź. Niebieski potwierdził..

Dzwoniłeś? Jakie ceny?

Opublikowano

Za "starego" 27,80 netto w U 

Młody złotówkę więcej. R ka -40gr

Powiatowy z białej potwierdził że jest odstępstwo od badań dopóki robactwo nie lata, czyli nie wiadomo do kiedy.

I sztuki co najmniej 60 dni muszą być w siedzibie skąd wyjeżdżają 

Opublikowano
7 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Łuków 400 sztuk  porzyjal do uboju dzisiaj. A ubic moze 300 - to juz ma 100 na jutro

skąd ty wiesz ile przyjął handlarz ci powiedział i powtarzasz 

Opublikowano
6 godzin temu, Chota napisał(a):

Wczoraj pojechały, będę miał rozliczenie to dokładnie napisze jak wyszło. 

Jak dzwoniłam wczoraj to 16.5 lub 27.5 na wbc za MM

I w przyszłym tygodniu w dół 

Opublikowano
25 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Zrobili jakiś ruch w cenniku ? 

Tykocin mi mówił że już już bydło w dół.  Szepnąłem słówko,  ze handlarze jeden z drugim sie przebijają kto da wiecej, ale nie chcieli podnieść ceny 😅

@pedro2 gdzieś ten wątek krowy kojarzę z forum ale nie pamietam co i jak. Akurat trafiły się teraz 2szkapy to niech idą... $$$ się przyda 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, karol091193 napisał(a):

Tykocin mi mówił że już już bydło w dół.  Szepnąłem słówko,  ze handlarze jeden z drugim sie przebijają kto da wiecej, ale nie chcieli podnieść ceny 😅

@pedro2 gdzieś ten wątek krowy kojarzę z forum ale nie pamietam co i jak. Akurat trafiły się teraz 2szkapy to niech idą... $$$ się przyda 

Daj spokój, wypuść do lasu lepiej bo nie wezmą 😆

Opublikowano
Godzinę temu, robert123farmer napisał(a):

Też dziś słyszałem że w dół byk a jałówka i krowa lekko w gore. Nie pytałem o cennik bo dopiero gdzieś za miesiąc mam sprzedaż 

Już wczoraj pierwsi się wychylili z obniżką 🙃 

• Sad 1
Opublikowano

Kurde mam 6szt do sprzedania. Zaplanowałem sobie że będę oddawać za tydzień i wychodzi na to że na spadkach będę sprzedawać... Chyba że połowe ten tydzień oddać a z resztą poczekać ok miesiąca. Ech co robić to nikt nie wie włącznie ze mną 

• Haha 1