Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, witejus napisał(a):

To już trza było opierdolić wapnem od rogów do końca ogonów i kopyt.

Takie tez sie znajda. Nawet simy z belgiem sie pomieszaly xD

W sumie lepiej nie podpowiadac, jeszcze te handlarzyki co po nocach tylko rozwoza podlapia temat i HFxy podmaluja.

Edytowane przez asus921
Opublikowano
6 godzin temu, asus921 napisał(a):

Takie tez sie znajda. Nawet simy z belgiem sie pomieszaly xD

W sumie lepiej nie podpowiadac, jeszcze te handlarzyki co po nocach tylko rozwoza podlapia temat i HFxy podmaluja.

Tak robisz?

Jakie ceny? Może być coś dokupił żeraków 🤔 Ojciec ma chęci dalej obrządzać 

Opublikowano
47 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Chyba w tym nadzieja polskiego rolnictwa że tym 50+ jeszcze trochę się chce...

I wy się z tego jeszcze śmiejecie? Jak kolega ma rację, wieś leży i kwiczy, paru oporowcow może jeszcze myśli że coś tam znaczy zapierdalajac od 5 do 21 ale  też się chyba niedługo obudzą. Od poniedziałku " podobno" mniej za byka xd

• Like 1
Opublikowano

W innych zawodach to raczej też brakuje nadmiernych chęci do pracy. Wszyscy myślą że popracują kilka godzin, długi weekend reszta budżetówka też przemęczać się nie chce. Z kogo te podatki na emerytów i tych co biorą socjal?

Opublikowano
18 minut temu, piotrekbud napisał(a):

Dziś kolega sprzedawał byczka lmxhf  85 kg. To 32 zł/kg dostał. Skąd ta cena jak bydło tanieje

Może dlatego że brakuje mięsnych cieląt?

Opublikowano
Godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

W innych zawodach to raczej też brakuje nadmiernych chęci do pracy. Wszyscy myślą że popracują kilka godzin, długi weekend reszta budżetówka też przemęczać się nie chce. Z kogo te podatki na emerytów i tych co biorą socjal?

Skąd ? Jest takie coś co się nazywa licznik zadłużenia. Sprawdź jak tam cyferki zapierdalają.  Moja narzeczona pracuje na Politechnice. Kokosów tam nie zarabia ale co budżetówka to budżetówka. Granty, publikacje, wczasy pod gruszą, odrabianie dnia pracy pomiędzy dwoma dniami wolnymi jakimś piknikiem w parku. Sprawdzi kilka kartkówek, zrobi wykład dla 5 ciapatych, nastawi jakąś miksturę w laboratorium i tydzień zleci ;) 

u mnie mięsne po 16, hf 12,5 … matko bosko…

Opublikowano

A jakie to mięsne. Krowa Hf pokryta lm to też nigdy nie wiadomo jak wyjdzie. będziesz wiedział jak sprzedasz.  Tylko gdzie tu sens cielak 80 kg 3200. Tylko pasjonaci

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, piotrekbud napisał(a):

A jakie to mięsne. Krowa Hf pokryta lm to też nigdy nie wiadomo jak wyjdzie. będziesz wiedział jak sprzedasz.  Tylko gdzie tu sens cielak 80 kg 3200. Tylko pasjonaci

30 za 0 netto będzie we wspomnieniach pewnie przez kilka lat. Ale ta nadzieja będzie nadawała apetyt na hodowlę oporowcom. 

W dodatku dużo programów wpisanych na hodowlę, czyli nie patrzeć na koszty, pogłowie musi być. 

A i paru w eko, lub kto ma ojca z hobby to też zakupi, trawkę skarmi i te 5 na byczku przytuli. 

• Like 1
Opublikowano

patrząc na ceny cieląt i odsadków (chociaż sam ostatnio sprzedałem) to najlepiej wychodzi zakup stada mięsnych i mieszanek do opasu jak ktoś sprzedaje, a w okolicy widzę, że coraz więcej takich jest. Nieduże stada bo po 5 do 10 sztuk.  Tak już jest jak ktoś przeszedł z mleka na mięsne, a pierwsze pieniążki są od zakupu jałówek dopiero po 4 latach. 

Opublikowano
13 godzin temu, Capitan52 napisał(a):

Tak, jakie opinie o nim

Jak o każdym,niektórzy chwalą inni nie 😅

Ja tam nic nie sugeruje, ale lepiej zważyć przed sprzedażą,przynajmniej jedną sztukę. 

Opublikowano (edytowane)

Na wybieg chyba chcial wygonic.

Najlepsze komentarze sa pod tym filmem na FB, odklejency, ze nad zwierzetami sie zneca, bo go kijem leje xD

Mial dac sie zabic, bo miastowy lewus bylby zachwycony.

Edytowane przez asus921
Opublikowano
Godzinę temu, MRRolnik napisał(a):

W następnym tygodniu coś wiadomo jaka cena ?

To samo albo lekka korekta. Zakłady nie chcą podnosić ceny bo wiedzą, że cześć i tak będzie sprzedawać na żniwa.