Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał(a):

Myśląc logicznie , jakby chciał je wygonić na wybieg to by wszedł od środka i przeganiał w stronę wyjścia 

U nas jest zasada , że nikt nie wchodzi do kojca jak drugiej osoby nie ma w zasięgu wzroku 

To raz a dwa jak już się ucieka to w stronę wyjścia a nie w róg ścian. Ja wchodzę często sam i pierwsze co to w głowie plan ewakuacyjny ułożony zanim wejdę.

Opublikowano
22 minuty temu, zbitom793 napisał(a):

A to ile bys chciał mieć tych numerow? I jeszcze na pszczoły, kozy i konie oddzielnie? Jeden styknie

Właśnie kolega ma swinie i pszczoły i dostał dwa numery

A wcześniej tutaj pisali że na każdy gatunek zwierząt osobny numer, dla tego wole sie upewnić 

Opublikowano
51 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Wszystko zależy od regionu , u nas co wioska to kilku młodych chłopaków gospodarzy . Nie ma co szukać na wszystko wymówki 

Właśnie dlatego trzymasz byki a nie mamki. Nie zawsze przy zwierzątkach wszystko przewidzisz i zdążysz zareagować...

Opublikowano
18 minut temu, michalcium napisał(a):

To raz a dwa jak już się ucieka to w stronę wyjścia a nie w róg ścian. Ja wchodzę często sam i pierwsze co to w głowie plan ewakuacyjny ułożony zanim wejdę.

Tak Ci się tylko wydaje. Ja jak zarobiłem z bramki zimą to tylko wibracje miałem w głowie zamiast planu. 

Kiedyś szlifierka złapała mi spodnie to też zamiast logicznie wyciągnąć wtyczkę z przodu czy coś to spodnie rozerwałem ciągnąć za szlifierkę 

Opublikowano
15 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Właśnie kolega ma swinie i pszczoły i dostał dwa numery

A wcześniej tutaj pisali że na każdy gatunek zwierząt osobny numer, dla tego wole sie upewnić 

To raczej pszczoły rządzą się swoimi prawami. Pasieki pewnie maja inne zasady przyznawania numerów WNI. Na bydło i kabany spokojnie masz jeden i ten sam numer

• Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Właśnie dlatego trzymasz byki a nie mamki. Nie zawsze przy zwierzątkach wszystko przewidzisz i zdążysz zareagować...

Jak bydło od małego jest przeganiane przez poskrom czy wagę to później kieruje się schematami . Dużo stresu i agesji da się uniknąć , wbrew pozorom krzyk i wymachiwanie rękami czy kijem przed oczami pogarsza sytuacje

Krowa z cielakiem to inna bajka 

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał(a):

Wszystko zależy od regionu , u nas co wioska to kilku młodych chłopaków gospodarzy . Nie ma co szukać na wszystko wymówki 

Jaki rejon Polski?

Opublikowano

W Brazylii teraz młoda kobieta skoczyła bez liny na bungee. Było chyba 40 metrów są filmiki. Tam raczej też powinni być przezorni, także rutyna, codzienność wkrada się wszędzie...

• Like 4
Opublikowano
3 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

Panowie jest tu osoba która ma trzodę i bydło? Dostaliście jeden numer WNI ? Bo ja właśnie dostałem jeden numer a mam kabany i byki i nie wiem czy mam dobrze 

Ja mam i trzodę i bydło. Dostałem dwa numery WNI , ale ja mam bydło w jednej wsi, a trzodę w drugiej 

Opublikowano
8 minut temu, wojak1986 napisał(a):

W Brazylii teraz młoda kobieta skoczyła bez liny na bungee. Było chyba 40 metrów są filmiki. Tam raczej też powinni być przezorni, także rutyna, codzienność wkrada się wszędzie...

Nie skoczyła tylko ją zrzucili, to ekipa nie zacięła jej linki 

Gdyby wszystko szło przewidzieć to w szpitalach na sor nie było by kolejek...

Opublikowano
5 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

W miarę możliwości nie wchodzić , a jak trzeba to zawołać sąsiada , kolege czy nawet kogoś kto będzie patrzył co się dzieje i wezwie pomoc . Są większe szanse , że jak byk Cię rozsmaruje na ścianie to ktoś jeszcze Cię zdąży wyciągnąć , bo za dwa dni to już będzie ciężko poszukać w gnoju 

Mi jak był taki ładny 700 kg zerwał się z łańcucha i poszedłem go uwiązać na stanowisko to jak wróciłem pytam żony widzialas? Czy patrzyła na kamere. A ona mówi że się boi na to patrzec. No k**wa skarb.

• Like 1
  • Haha 11
Opublikowano
36 minut temu, kampl napisał(a):

Mi jak był taki ładny 700 kg zerwał się z łańcucha i poszedłem go uwiązać na stanowisko to jak wróciłem pytam żony widzialas? Czy patrzyła na kamere. A ona mówi że się boi na to patrzec. No k**wa skarb.

Mogłeś zawołać sąsiada albo jakiegoś emeryta do pomocy co lubią adrenalinę 

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

jest jakiś wysyp cielaków na olx , czyżby w skupie potaniały małe ?       

Powiedz gdzie bo ja patrzyłem to jeszcze drożej chcą.