Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystartuja okolo 25-25,50

Skoncza tydzien 24-24,50

Nie ma to nic wspolnego ze zniwami

Cala europa kontynuuje zjazd w dol i to duzy

Takze jesli utrzymaja cene powyzej 25 pln i beda mieli ilosci, to nie maja zadnych szans sprzedac tego bez straty

Opublikowano
47 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Skoncza tydzien 24-24,50

Takze jesli utrzymaja cene powyzej 25 pln i beda mieli ilosci, to nie maja zadnych szans sprzedac tego bez straty

Na poniedziałek odbiór ABP po 25.80 netto... niby mówili, że mają być spadki, ale bez problemu cenę podniósł w górę przy kilku sztukach...

Opublikowano

Wystarczylo by z tydzien poltora zeby z70% rolnikow wtrzymalo i100% ze cena wroci

Byly trawy laki nikt niesprzedawal zreszta kazdy czekal zalepsza cena nagle pojawilo sie wiecej zgloszen to wiadomo co robia do znajomego mieli przyjechac po hf po 13.8  14 przyjehali za 2 dni powiedzieli 13 zjebk.i odrazu zrobilo sie 13.7

• Haha 1
Opublikowano

Maniuś, zrób wagę żeby było lekko na te 13,7 i żeby jeszcze na jakieś odszkodowanie wystarczyło za te krzyki gospodarza 😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karol8885 napisał(a):

Skoncza tydzien 24-24,50

Masz rację. Od września w górę. Lipiec sierpień w dół. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Franek__Dolas napisał(a):

Masz rację. Od września w górę. Lipiec sierpień w dół. 

No nie wiem, ja mam wstepna umowę na dostawę na lipiec +8% ceny od cennika WBC

Edytowane przez Sorgo
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Franek__Dolas napisał(a):

Dobrze napisał 8 %Plus ale nie dodał że to jest VAT. 

VAT na ryczałcie wynosi 7%😀 nawet 25 zł wbc + 8% to jakieś 27 zł 😀

Opublikowano
10 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Dzisiaj kontraktujac sztuki to mozna to zrobic tylko na odbior 20-30.07

Ale +8% to cennika z dzic czy z 13.07 np?

Cennik z dnia sprzedaży. Ja decyduje kiedy sprzedaje

Opublikowano
16 minut temu, Sorgo napisał(a):

Piszecie do mnie jaki zakład. Sprawa wygląda tak, że trzymamy byki 2 lata aż pewnego dnia ktoś przyjeżdża i proponuję nam cenę a my się na to godzimy. To nasz towar i to my tyle czasu na to poswiecilismy a ktoś przyjedzie i zarobi w jeden dzień tyle co my w 2 lata. Kupiłem od znajomego cielaki i mi mówi ze za byka dali mu 12 netto- z ciekawości tego samego dnia podzwoniłem i spokojnie można było dostać 13.5 netto. Sami sobie psujemy rynek. Zanim coś sprzedacie to się zastanówcie czy chcecie za tyle robic i to ze ktoś przyjechał samochodem i stęka ze więcej nie da bo musialby dołożyć do interesu to nie znaczy ze trzeba się nad nim litować i mu sprzedac. To jest odpowiedź skąd te 8%

• Like 1
Opublikowano

Łódzkie, telefon rano do ubojni z okolic Łodzi, hf 13,5 netto, powiedział cena średnia i wstrzymać się minimum do następnego tygodnia, a jak zależy na sprzedaży to nie ma problemu i choćby jutro mogą podjechać. Także handlarzyki wszędzie szczują, że cena spada ale do czasu 😉 Pozdrawiam cierpliwych i wytrwałych 

• Like 3
Opublikowano
Sorgo napisał:

16 minut temu, Sorgo napisał(a):

Piszecie do mnie jaki zakład. Sprawa wygląda tak, że trzymamy byki 2 lata aż pewnego dnia ktoś przyjeżdża i proponuję nam cenę a my się na to godzimy. To nasz towar i to my tyle czasu na to poswiecilismy a ktoś przyjedzie i zarobi w jeden dzień tyle co my w 2 lata. Kupiłem od znajomego cielaki i mi mówi ze za byka dali mu 12 netto- z ciekawości tego samego dnia podzwoniłem i spokojnie można było dostać 13.5 netto. Sami sobie psujemy rynek. Zanim coś sprzedacie to się zastanówcie czy chcecie za tyle robic i to ze ktoś przyjechał samochodem i stęka ze więcej nie da bo musialby dołożyć do interesu to nie znaczy ze trzeba się nad nim litować i mu sprzedac. To jest odpowiedź skąd te 8%

W moim rejonie dawno biorą 9%.A kiedyś sprzedałem jalowke z złamaną nogą do lokalnej ubojni to potrącili 10%.taka mm z 400kg.

Opublikowano
W dniu 12.06.2026 o 15:42, jarecki napisał(a):

po ... tam wchodził i się przygladał , gdyby miał rogi byczek to by było gorzej 

Myśląc logicznie , jakby chciał je wygonić na wybieg to by wszedł od środka i przeganiał w stronę wyjścia 

U nas jest zasada , że nikt nie wchodzi do kojca jak drugiej osoby nie ma w zasięgu wzroku 

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Myśląc logicznie , jakby chciał je wygonić na wybieg to by wszedł od środka i przeganiał w stronę wyjścia 

U nas jest zasada , że nikt nie wchodzi do kojca jak drugiej osoby nie ma w zasięgu wzroku 

A jak samemu ludzie hodowlę prowadzą?

Opublikowano

W miarę możliwości nie wchodzić , a jak trzeba to zawołać sąsiada , kolege czy nawet kogoś kto będzie patrzył co się dzieje i wezwie pomoc . Są większe szanse , że jak byk Cię rozsmaruje na ścianie to ktoś jeszcze Cię zdąży wyciągnąć , bo za dwa dni to już będzie ciężko poszukać w gnoju 

• Like 3