Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A co to kebs 🤔🤭🤣🤣🤣 nie każdy podąża za trendami...

Nie wiem, czy grasz głupiego, czy po prostu rola cię przerosła, ale efekt jest taki, że sam sobie robisz większą krzywdę niż ja mógłbym cię obrazić

• Haha 3
Opublikowano
30 minut temu, jarecki napisał(a):

jest dużo burgerowni czy restauracji podające steki pewnie w każdym powiecie jest po kilka a czesto podawane mieso jest z importu 

Przecież elementy stekowe to kilka procent półtuszy a z całą resztą coś trzeba zrobić. Jak widzę cenę mielonego co znajomy kupuje do burgerowni to się zastanawiam jak teraz legalizuje się ubój leżaków 😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, karol091193 napisał(a):

Nie wiem, czy grasz głupiego, czy po prostu rola cię przerosła, ale efekt jest taki, że sam sobie robisz większą krzywdę niż ja mógłbym cię obrazić

Może zacznij sam myśleć 🙋‍♂️🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
21 minut temu, slawek74 napisał(a):

Może zacznij sam myśleć 🙋‍♂️🤣🤣🤣🤦

Ty mi piszesz ,,zacznij myśleć'’, a sam wyglądasz, jakbyś miał wersję demo mózgu z limitem na trzy zdania dziennie 🤣🤣🤣 Najpierw odpal podstawowe rozumienie tekstu, bo na razie twoje argumenty brzmią jak błąd systemu

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kluczowy dla rynku wolowego jest trymming. Czyli potem finalnie mieso mielone. 

Antrykot poledwica i rostbef to 13% calosci sztuki, a jak to odkostnisz, i obrobisz z blon to jest to jakies 7% calej sztuki. Wlasciwie przez ostatnie dwa lata ceny tych elementow sie nie zmienily.

Spadek cen jest spowodowany wlasnie cenami trymingow, ktore zlondowaly z szczytowych 8 euro do obecnie juz 5,80 za tryming 80/20 czyli najbardziej popularny na burgery. A to sie przeklada na okolo 1,20 e w cenach przodow ktore o tyle stanialy w ostatnim miesiacu, z ktorych robi sie go najwiecej a to z kolei daje prawie 0,6-0,8 euro na calej sztuce

Dlatego tylko ta czysta kompensata, jesli sie nic nie wydarzy, sprowadzi wbc do 22 pln w 

A trymingow zamrozonych na rynku jest mnostwo, i wlasnie dlatego w tym roku uwazam ze bedzie dalej spadac cena

Edytowane przez Karol8885
Opublikowano

Bo na niektórych szkoda słów 🤦🤣 boli cię coś 🤔 posmaruj sobie....

5 minut temu, karol091193 napisał(a):

Ty mi piszesz ,,zacznij myśleć'’, a sam wyglądasz, jakbyś miał wersję demo mózgu z limitem na trzy zdania dziennie 🤣🤣🤣 Najpierw odpal podstawowe rozumienie tekstu, bo na razie twoje argumenty brzmią jak błąd systemu

Opublikowano

słów ci szkoda, bo i tak widać, że masz ich mało, a argumentów jeszcze mniej 🤣 posmaruj sobie-riposty spod trzepaka-jak już skończysz robić za lokalnego filozofa z promocji, to wróć z czymś, co chociaż udaje sens

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol8885 napisał(a):

Kluczowy dla rynku wolowego jest trymming. Czyli potem finalnie mieso mielone. 

Antrykot poledwica i rostbef to 13% calosci sztuki, a jak to odkostnisz, i obrobisz z blon to jest to jakies 7% calej sztuki. Wlasciwie przez ostatnie dwa lata ceny tych elementow sie nie zmienily.

Spadek cen jest spowodowany wlasnie cenami trymingow, ktore zlondowaly z szczytowych 8 euro do obecnie juz 5,80 za tryming 80/20 czyli najbardziej popularny na burgery. A to sie przeklada na okolo 1,20 e w cenach przodow ktore o tyle stanialy w ostatnim miesiacu, z ktorych robi sie go najwiecej a to z kolei daje prawie 0,6-0,8 euro na calej sztuce

Dlatego tylko ta czysta kompensata, jesli sie nic nie wydarzy, sprowadzi wbc do 22 pln w 

A trymingow zamrozonych na rynku jest mnostwo, i wlasnie dlatego w tym roku uwazam ze bedzie dalej spadac cena

Czyli tak jak pisałem wcześniej, czekamy na spektakularne bankructwa ?

Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał(a):

Czyli tak jak pisałem wcześniej, czekamy na spektakularne bankructwa ?

Oby nie

Narazie niestety killa zakladow , w wewnętrznych nazwijmy to rozmowach oferuje sie na sprzedaz.

3 zaklady ktore znam chca sie sprzedac, 1 zaklad planuje poprostu zakonczenie dzialalnosci z koncem roku

Opublikowano
37 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Oby nie

Narazie niestety killa zakladow , w wewnętrznych nazwijmy to rozmowach oferuje sie na sprzedaz.

3 zaklady ktore znam chca sie sprzedac, 1 zaklad planuje poprostu zakonczenie dzialalnosci z koncem roku

Prosimy o nazwy wszystkich 4 bo znając życie bedą chcieli na koniec się nachapać i ogłosić upadłość konsumendzką  🫢 

Opublikowano

Oby nie

Jeden skolim  a reszta pójdzie do fajnego koncernu dbającego o rolników 😂

Opublikowano

Tylko nie 

Oby nie

Tylko nie mów nam że nasz kochany " wuja" się znajdzie w tym doborowym towarzystwie😆😅

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

hamburgera że 3 razy do roku 

Ostatnio byłem w KFC na cisburgerze to ten żółty ser nawet nie leżał koło żółtego sera... 

1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Ostatnio w tych kebsach sam bigos ,znaczy  kapusta a mało mięsa 

To trzeba zmienić lokal 😉

Opublikowano
2 godziny temu, Karl123 napisał(a):

Prosimy o nazwy wszystkich 4 bo znając życie bedą chcieli na koniec się nachapać i ogłosić upadłość konsumendzką  🫢 

Przecież to zapewne spółki z o.o. Także sprawdzaj przed sprzedażą jaki mają kapitał zakładowy 

Opublikowano
7 godzin temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Ostatnio byłem w KFC na cisburgerze to ten żółty ser nawet nie leżał koło żółtego sera... 

To trzeba zmienić lokal 😉

Co Ty tu o serze jak tu o mięsie masz się skupić 🤭🤣