Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Do firmy kupowalismy octavie za 156 pln w 2022 roku

W tym roku 136

Żony Qashqai w tym samym wyposażeniu jest o 50 tys droższy niż 5 lat temu. Pytałem ostatnio jak byłem na serwisie

Opublikowano
45 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Sprzedam mrozona poledwice z warkoczem 

2,5+ z byka

95 netto za kg na fakture

Kto chce taniej wolowiny?

Wysylki od 20 kg

Jak nie możesz sprzedać po 95 to zejdź z ceny, tylko nie mów że to poniżej twoich kosztów bo to rolników nie rusza🤣, my tak produkujemy od wielu lat, a jak któryś płacze to dostaje radę: puść w dzierżawe i idź na etat! 

• Like 5
Opublikowano
3 minuty temu, wojak1986 napisał(a):

Jeszcze z jakimi silnikami? Za 10 lat nie będzie aut używanych z tym co oni wypuszczają teraz...

Wiara będzie jeździć rowerami i będzie ich stać na wołowine😀

Opublikowano
13 minut temu, Sorgo napisał(a):

Wiara będzie jeździć rowerami i będzie ich stać na wołowine😀

Drugie danie w knajpie gdzie oprócz surówki dadzą może 200 gram wołowiny ponad 100 złotych ale ludzi na wszystko stać chyba na Instagramie...

Opublikowano

Widze, ze wasze pierdolenie , ze wolowina musi byc droga konczy sie w mencie kiedy trzeba na te wolowine wylozyc kase.

95 netto za poledwice to 30 pln taniej niz w sklepie.

Jakos nikt sie nie zglosil

Opublikowano

Właśnie jak z tym qmp. Warto czy nie. Po tel do ubojni która niby jest potencjalnym odbiorca tego mięsa qmp. Cena jest taka sama. Certyfikat nic nie daje. A jak to wychodzi z dopłat?

Od poniedziałku Zakrzewscy niby w górę? 

Opublikowano
48 minut temu, piotrekbud napisał(a):

Właśnie jak z tym qmp. Warto czy nie. Po tel do ubojni która niby jest potencjalnym odbiorca tego mięsa qmp. Cena jest taka sama. Certyfikat nic nie daje. A jak to wychodzi z dopłat?

Od poniedziałku Zakrzewscy niby w górę? 

Kontrola z firmy certyfikującej to pikuś tak na prawde  np. Agroeko spoko bezproblemowo, ale są opłaty od sztuki do związku, oraz za certyfikacje, wszystko zależne od ilości szt. Dodatkowo jak to z dobrostanem nie wszystkie sztuki się łapią tj. np rok rocznie do ilości to kasa jest do 70% szt. ja odpuściłem w tym roku po 2 latach - wiąże się to z zgłoszeniem minimum 20% powierzchni więcej i ściółka, może dla niektórych to dziwne ale dla tych 2tys. zł  na rok szkoda zachodu w moim rozrachunku. Przez ten okres nikt nie miał zamiaru dołożyć grosza do tego ze posiadam status QMP  przy kupnie bydła. 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol8885 napisał(a):

Widze, ze wasze pierdolenie , ze wolowina musi byc droga konczy sie w mencie kiedy trzeba na te wolowine wylozyc kase.

95 netto za poledwice to 30 pln taniej niz w sklepie.

Jakos nikt sie nie zglosil

Nikt ci przecież też nie powie że sobie cielaka raz w roku dziabnie... Trudno wymagać od producentów wołowiny żeby kupowali wołowinę jeszcze po 95 zł 🤭

• Like 3
Opublikowano
10 godzin temu, Paolo8 napisał(a):

Nikt ci przecież też nie powie że sobie cielaka raz w roku dziabnie... Trudno wymagać od producentów wołowiny żeby kupowali wołowinę jeszcze po 95 zł 🤭

To taka satysfakcja sprzedać po 13 kupić po 95;)

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Paolo8 napisał(a):

Nikt ci przecież też nie powie że sobie cielaka raz w roku dziabnie...

jak miałem krowy mleczne to cielecina u mnie była zawsze , jedna sie kończyła to była kolejna 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Już to widzę, jak skwierczy wołowina na grilu po 95 ,która zaraz będzie podana do zimnego zubra z promocji 12 +12😂

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał(a):

Już to widzę, jak skwierczy wołowina na grilu po 95 ,która zaraz będzie podana do zimnego zubra z promocji 12 +12😂

Za 95 to było by ponad 2L bimbru 🤣🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
31 minut temu, jarecki napisał(a):

jak miałem krowy mleczne to cielecina u mnie była zawsze , jedna sie kończyła to była kolejna 

Nie każdy lubi nie każdy umie nie każdy chce ... I nie każdego stać 🙋‍♂️🤣 za 2tys to duuuużo więcej mięcha z kury czy świni...🤭

https://www.olx.pl/d/oferta/wolowina-mieso-wolowe-CID757-ID1axUOD.html

https://www.olx.pl/d/oferta/konina-mieso-konskie-CID757-ID196hfY.html

• Like 1
Opublikowano

Co raz więcej kebabów i gadacie że nie ma nawyku jedzenia wołowiny😅 ja tam nie widzę,  żebym za kebsa z kurczakiem płacił mniej niż z wołowiną. Szkoły zamknięte? Za moich czasów steków nie podawali 🤣 coś się zmieniło?

ale za to wakacje nadchodzą... i ktoś tu chyba uważa, że ludzie jadą na tydzień i żywią się chlebem i ogórkiem małosolnym 😝