Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał(a):

Bajki opowiadacie towarzyszu. Ludzie w miastach mają taki kapitał, że na wsiach nikomu taki się nawet nie śni. Przede wszystkim ludzie w miastach korzystają z życia, a nie ciągle ogony i ciągnięcie za cyce. 

A ilu tych rozwojowców na wsiach ma coś swojego, budynki na kredyt, maszyny na kredyt

A co to jest skorzystać z życia? Moim zdaniem to mieć mądrych i spokojnych ludzi wokół siebie 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Moja rodzina nie jest związana z rolnictwem, a mieszka na wsi, czyli tacy 'miastowi'. I z pensji w budżetówce kupili teraz mieszkanie w pobliskim mieście na wynajem. Więc nie myślcie,  że ludzie spoza rolnictwa nie mają pieniędzy. 

Opublikowano
AdamKutno napisał:

Moja rodzina nie jest związana z rolnictwem, a mieszka na wsi, czyli tacy 'miastowi'. I z pensji w budżetówce kupili teraz mieszkanie w pobliskim mieście na wynajem. Więc nie myślcie,  że ludzie spoza rolnictwa nie mają pieniędzy. 

mają mają, sek w tym ze nie mają w co ich wepchac tak jak w rolnictwie, kupią sobie nowe auto dom i tyle

Opublikowano
7 godzin temu, jacor73 napisał(a):

Bajki opowiadacie towarzyszu. Ludzie w miastach mają taki kapitał, że na wsiach nikomu taki się nawet nie śni. Przede wszystkim ludzie w miastach korzystają z życia, a nie ciągle ogony i ciągnięcie za cyce. 

A ilu tych rozwojowców na wsiach ma coś swojego, budynki na kredyt, maszyny na kredyt

ostatnie kilka lat tak , ale jeszcze przed covid tak nie było ,  to jest tak jak na instagram widać tylko to co ludzie chcą żęby widzieć , a w realu na pralke biorą na raty nie mówie żę jest bieda ale ..........

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, AdamKutno napisał(a):

Budżetówka w Polsce to stan umysłu jak po covid odpalili im pensje i kolejne przywileje to już nie wiem czy gdzieś na świecie ktoś pracuje 15 lat...

• Thanks 2
Opublikowano
9 godzin temu, jacor73 napisał(a):

Dużo pijesz 🤔 więc jak pijesz to nie pisz 🤣🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
2 godziny temu, WojciechFirus napisał(a):

Jak by ktos był zainteresowany mam do sprzedania ok 30t owsa, możliwość dowozu każdej ilości w pow. Łukowski, radzyński, rycki, lubartowski

cena?

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

ostatnie kilka lat tak , ale jeszcze przed covid tak nie było ,  to jest tak jak na instagram widać tylko to co ludzie chcą żęby widzieć , a w realu na pralke biorą na raty nie mówie żę jest bieda ale ..........

A w rolnictwie, na wsiach jest inaczej, ile tych nowych maszyn jest za gotówkę, ile tych nowych budynków jest bez programów i bez kredytów? Jeżeli za wynajem mieszkania trzeba zapłacić 4 tys, to nie lepiej kupić własne mieszkanie na kredyt? Kto normalny zagląda na istagrama albo jakiegoś tiktoka?

To samo w rolnictwie, jeżeli jest możliwość załapać się na jakiś program, wziąć kredyt, kupić maszynę, wybudować budynek gospodarczy, to nie jest dobry kierunek? Kredyt sam w sobie jest bardzo dobrym wyjściem, pod warunkiem, że bierze się go z rozsądkiem na miarę swoich możliwości finansowych.

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał(a):

Dużo pijesz 🤔 więc jak pijesz to nie pisz 🤣🤣🤣🤣🤦

Ty i te Twoje złote rady, tak jak inni piszą, faktycznie te krowie smrody szkodzą Ci na umysł.

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

A w rolnictwie, na wsiach jest inaczej, 

Jest tak samo są rolnicy co gromadzą kapitał i pomnażają majątek a są tacy żyją od wypłaty do wypłaty i tak samo jest na etatach 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Radek, teraz deszcze to owies urosnie 

Trzeba skracać będzie 

Ratek ma kosiarkę to skróci 😛

3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jest tak samo są rolnicy co gromadzą kapitał i pomnażają majątek a są tacy żyją od wypłaty do wypłaty i tak samo jest na etatach 

Nawet na etatach tak jest częściej...

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Ratek ma kosiarkę to skróci 😛

Nawet na etatach tak jest częściej...

jest jeszcze 3 grupa co żyje od raty do raty 😂😂 jak myślisz w której się znajdujesz? 😂

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

jest jeszcze 3 grupa co żyje od raty do raty 😂😂 jak myślisz w której się znajdujesz? 😂

Ratek ja belek na raty nie sprzedaję 🤣🤣🤣🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Ratek ja belek na raty nie sprzedaję 🤣🤣🤣🤭

przecież ci gadałem że ty wtedy sprzedajesz jałówki cielne 😂 za bele to za mało 😂

• Haha 1