Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, jarecki napisał(a):

Bedziesz przedłużała ekologie jak sie skończy 5 latka ? Co sie Tobie nie podoba w tej ekologi , bo mam wniosek już gotowy o przystapienie tylko wysłać .

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i tyle w temacie. 

• Like 1
Opublikowano

Jak to jest bydła niby opór a sąsiad dzwonił w poniedziałek żeby w środę podjechali bo miał by dwie sztuki to zjawili się tego samego dnia.

Waga sąsiada tak że żadne oszustwo

Opublikowano
1 minutę temu, kris148a napisał(a):

Jak to jest bydła niby opór a sąsiad dzwonił w poniedziałek żeby w środę podjechali bo miał by dwie sztuki to zjawili się tego samego dnia.

Pewnie tak tylko jaka cena 

• Like 1
Opublikowano

Ja dzoniłem w czwartek z ciekawości o cene to ta sama sytuacja, zawsze czekałem kilka dni a tu było by jutro bo dzwoniłem po południu. A co do ceny to kolega z forum Karol8885 na własnym przykładzie wyjaśnił że teraz na handlu największy zarobek...wczoraj rozmawiałem ze znajomym to jego starszego sąsiada tak handlarze na krowach nagadali i okroili na cenie że masakra

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, kris148a napisał(a):

Mogli być akurat w okolicy i po drodze zabrali tego samego dnia. Tak samo jak z padliną nieraz się zgłosi to w przeciągu godziny tego samego dnia kierowca podjedzie bo akurat był w pobliżu. A nieraz się czeka nawet dwa dni bo było nie podrodze. 

• Like 1
Opublikowano

Po niedzieli po 10 maja lekko w góre+ 30 gr za byka  woj pomorskie cena na WBC ZA O KLASE 25,50 NETTO  ABP Pniewy

Opublikowano
1 godzinę temu, karol091193 napisał(a):

Czyli teraz 2 miesiące będą odbijać się z ceną 😅 trzeba bedzie po jednym sprzedawać jak kasa potrzebna 🤣

Koniec marca sprzedawałem a teraz 3 złote na kg mniej cena to jest różnica i będą teraz strzelać po 10-20 groszy do góry dobrodzieje.

Opublikowano

Jak byliście robic numer wni to weterynaria chce od was decyzję z nadania numeru siedziby stada ? Bo ja miałem siedzibę robioną przez irzplus i żadnej decyzji nie mam, a mama siedzibę ma już dobre 30lat i ciul wie gdzie ta decyzja jest, konieczne to ? Niby na kartce z weterynari niema żadnego punktu z załącznikami 

Opublikowano
3 godziny temu, Karol8885 napisał(a):

Ja tam twierdze, ze my dopiero wracamy do normy, a przez ostatni rok to mielismy anomalie.

Powrozy będą w cenie. I te tanie i te ekskluzywne.

• Sad 1
Opublikowano

Cielaki byczki zwykle czarno białe 2 tygodniowe po 2 tysiące za sztuke ludzie skąd takie ceny i kto tyle daje😑

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Przecież co to za problem krowe miec😁, mój wuja z miasta mówił, co to rolnicy mają za robotę przy krowie, rano wypuszczą na łąkę, na wieczór wegnają ją pod dach i mleko mają, a w robocie to trzeba wstawać rano i na daną godzinę trzeba być i cały dzień robic, to znów nie przesadzajcie że taka robota przy tym bydle jest 😂😂😂

A i jeszcze mówił że obudzisz sie o 8 to wypuścisz krowe o 8, a jak ci sie niechce wstać to sobie później wyganiasz, nie wiem czy nie przejść na krowy, bo ja wiecznie nie wyspany rano jestem to bym sobie spał i spał 😂😂

• Thanks 1
  • Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, krzysiek277 napisał(a):

Przecież co to za problem krowe miec😁, mój wuja z miasta mówił, co to rolnicy mają za robotę przy krowie, rano wypuszczą na łąkę, na wieczór wegnają ją pod dach i mleko mają, a w robocie to trzeba wstawać rano i na daną godzinę trzeba być i cały dzień robic, to znów nie przesadzajcie że taka robota przy tym bydle jest 😂😂😂

A i jeszcze mówił że obudzisz sie o 8 to wypuścisz krowe o 8, a jak ci sie niechce wstać to sobie później wyganiasz, nie wiem czy nie przejść na krowy, bo ja wiecznie nie wyspany rano jestem to bym sobie spał i spał 😂😂

zmień wuja

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacu napisał(a):

Cielaki byczki zwykle czarno białe 2 tygodniowe po 2 tysiące za sztuke ludzie skąd takie ceny i kto tyle daje😑

1 godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

Weź teraz sobie krowę i trzymaj ja na tego cielaka? Komu się chce przy niej chodzić?

kupowałem cielaki ale cielak od swojej krowy po dobrym buhaju to połowa sukcesu hodowlanego , i raczej nie wrócę do zakupu małych najlepsze rolnicy zostawiają dla siebie do odpasu a po małych krowach i kiepskim byku sprzedaja 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Daj Sławek spokój , 3 jałówki po 2,5 roku i po 500 kilko mają taki mój zakup był a byki to 650 kg na dwa lata , a po swoich krowach byki na 1,5 roku 700-750 a jałowice na dwa lata 650-700 .         byczek  hf po dobrych dużych krowach nie jest zły , może masz bydło równe i wszystkie dużę , u mnie wokolicy sa rolnicy co krowy mleczne maja po 500 kg 

Edytowane przez jarecki
  • Confused 1
Opublikowano
58 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Przejdź na krowy to będziesz na stojąco spać tyle będziesz miał czasu.

• Haha 2
  • Confused 1