Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
rmfmf

mf 3065 problem nic niedziała

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
rmfmf    0

witam i prosze o pomoc w mf 3065 zanikło przedni naped blokada zółw zając wom przyspieszacz.

Podnosnik dziala.może jest jakis bezpiecznik - przekaznik który za to odpowiada? proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafik256    19

Sprawdź bezpiecznik nad akumulatorem pod sama maską. Patrząc od przodu na ciągnik będzie on po lewej stronie obok filtra powietrza. Możesz od razu sprawdzić cały przewód zasilający. To będzie ten żółty (bezpiecznik tez na tym przewodzie). pozostałe czerwone przewody (jeden lub dwa) będa od EHR i od komputera datatronic - jeżeli taki masz. Po tym żółtym przewodzie dojdziesz do panelu sterującego wszystkimi funkcjami skrzyni, które ci zanikły (pod kabina przy prawym stopniu). Sprawdź dobrze jak siedzi ten żółty przewód zasilający i czy przypadkiem wsuwka ci nie zaśniedziała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rmfmf    0

dzieki za odpowiedz bezpiecznik sprawdzony ,napiecie dochodzi do komputera zoltym przewodem ale dalej nic niedziała oprocz ehr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

sapacz    0

Sprawdź masę na sterowniku skrzyni(datatronic pod lewymi schodkami kabiny) jest to czarny przewód wchodzi do kostki przyłączeniowej patrząc od dołu jest to ta pierwsza zaczynając od przodu ciągnika. ogólnie wyczyść wszystkie połączenia tego sterownika!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
romek6340    203

I to jest wada tych ciągników... puki jest dobrze to pięknie śmigają ale jak elektronika zaczyna sprawiać problemy to zaczynają sie schody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jurek1    1

to nie jest wadą tych ciągników ale w innych markach też dzieją się cuda z elektroniką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dany1234    0

Witam czy mógłby mi ktoś pomóc w moim mf 3060 coś sie stało z biegami a mianowicie po zgaszeniu ciagnika i odpaleniu go ponownie zaczeły mi mrugać kontrolki od półbiegów a od żółwia i zająca przestały świecić i kontrolka od przedniego napedu też nie świeci .Nie można przerzucić z żółwia na zająca co to może być bo nie mam pojęcia

z góry dzięki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
StasiekS    72

Zadzwoń do jakiegoś mechanika, serwisu sprzętu zachodniego. Ktoś tam Ci powinien pomóc. Bo jak wiesz nie widząc ciągnika nie da się napisać co się popsuło i co trzeba zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawelfrr    0

A czy zdarzyło wam się włączając WOM, załącza się na sekundę i wyłącza a kontrolka od wom zaczyna migać, ponowna próba załączenia jest możliwa po całkowitym zatrzymaniu się wałka. Przełączanie 100 na 540 ob wszędzie to samo. Macie może jakieś sugestie co do przyczyny, pozostałe funkcje (napędy,EHR) działają bez zarzutów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×