Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od rana telefony za bydlem, co przy wysokiej cenie sie nie zdarzalo. Bydla nie ma, a cena niska... Normalnie czary.

Ogolnie dobry znak, ludzie sie wyprzedali. Teraz tylko czekac, az te zapasy zejda i jedziemy dalej.

Edytowane przez asus921
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Niska cena to po 10 albo poniżej 🤭🙋‍♂️🤣

to zależy od kosztów czasami przy mniejszych wydatkach za 10 zł więcej zostanie niż przy 13 🫣

14 minut temu, asus921 napisał(a):

Od rana telefony za bydlem, co przy wysokiej cenie sie nie zdarzalo. Bydla nie ma, a cena niska... Normalnie czary.

Ogolnie dobry znak, ludzie sie wyprzedali. Teraz tylko czekac, az te zapasy zejda i jedziemy dalej.

A to jak nie podniosą ceny to nikt nie będzie sprzedawać? 🤔 nawet gdy podniosą cenę to bydła nagle więcej sie zrobi ? 😅

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, asus921 napisał(a):

a ile proponują przez telefon? 

Opublikowano

Z wołowina robi się tak jak z wieprzowina. świń na wsiach nie widać a ceny niskie.prosiaki drogie. chow bydla obroni się czystorasowy i duże partie.

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, MarcinO10 napisał(a):

Ramiona się wyginają. I na 3 sprężyny to wolniej trzeba jeździć. Zależy jaki areał...

Te małe to raczej wszystkie po 3 mają a mi raczej do c330 pasuje bo do wiekszego ciagnika to by trzeba bylo ze 3,5 metra 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, chudy123 napisał(a):

a ile proponują przez telefon? 

Nawet nie pytalem, bo odrazu powiedzialem, ze za te ceny to byda nie mam. Znajda sie za 2-3 miesiace po 17 netto i po rozmowie.

@MRRolnikCene chyba powinien dyktowac popyt/podaz, wiec jak nie ma bydla to chyba logiczne, ze powinna isc do gory, bo jakos w odwrotna strone to dziala nawet, az za dobrze. Twoim tokiem myślenia to juz niech 5zl placa, bo i tak kiedys musi gospodarz sprzedac. Tylko na szczęście jeszcze istnieje takie cos jak konkurencja, chociaz widac, ze zmowa jest ostra.

Edytowane przez asus921
Opublikowano
1 godzinę temu, mlodyhef napisał(a):

Tydzień temu HF 13 brutto, teraz dzwonilem 14 brutto, północne mazowsze, lokalny handlarz. 

Jałówka hf x an 14.2 netto 

Byki hf 12.8 netto. Propozycja na dziś.

Opublikowano
14 minut temu, asus921 napisał(a):

Nawet nie pytalem, bo odrazu powiedzialem, ze za te ceny to byda nie mam. Znajda sie za 2-3 miesiace po 17 netto i po rozmowie.

@MRRolnikCene chyba powinien dyktowac popyt/podaz, wiec jak nie ma bydla to chyba logiczne, ze powinna isc do gory, bo jakos w odwrotna strone to dziala nawet, az za dobrze. Twoim tokiem myślenia to juz niech 5zl placa, bo i tak kiedys musi gospodarz sprzedac. Tylko na szczęście jeszcze istnieje takie cos jak konkurencja, chociaz widac, ze zmowa jest ostra.

Głupotą to jest myślenie że cena za bydło będzie rosła niewiadomo jak do góry świń też niema a jakoś ceny też szału niema i jakoś nikt się nieprzejmuje tymi co świnie chowają . Kupywac po niewiadomo jakich wyskich cenach cielaki bo raz na 20 lat byki do góry podskoczyły nagle każdy chciał się nabykach milionów podorabiac 

• Like 2
Opublikowano
17 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

Podpowie Pan czemu dzisiaj niektóre zakłady szły pod 25 netto za O z zakupami ? 

Za dużo towaru ? 

Towaru nie ma , i bardzo dobrze bo jakby w tym tygodniu znowu dowiezli to bys mial 21 pln

Sprzedazy nie ma, ale to nie jest juz kwestia ceny bo cena jest dobra.

Poprostu nikt tego nie chce. Ludzie nie kupuja wolowiny. A te obnizke nq zywcu to w sklepie zobaczymy moze w sierpniu. Albo i wcale