Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Kup Pan taniej. To nie jakiś zdechlak dwa dni z Podlasia tylko mam 10 km do człowieka. 

Ale ja nie zabraniam nikomu kupywać tylko pisali  wcześniej na forum że cielaki podrożały bo  byki drogie jak byki potaniały to teraz nikt nie zejdzie ceny

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, slawek74 napisał(a):

Boś sknera 🤦🤪🤣

Jak jest kupiec trzeba korzystać 🤣🤣🤣 

A kto chce to sobie kupuje tylko żeby potem znowu na drodze nie stali i narzekali ze nic się nie opłaca i że wina rządu a sami sobie cenę napędzają nie tylko chodzi o cielaki ale tak samo z ziemią tu krzyczą że biedota niema za co robić a jak kawale ziemi to jeden przez drugiego się licytują A jak tak dalej będzie to zostaniemy ze starymi cenami bydła a znowymi wyszymi cenami cielaków 

Edytowane przez MRRolnik
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, MRRolnik napisał(a):

A kto chce to sobie kupuje tylko żeby potem znowu na drodze nie stali i narzekali ze nic się nie opłaca i że wina rządu a sami sobie cenę napędzają nie tylko chodzi o cielaki ale tak samo z ziemią tu krzyczą że biedota niema za co robić a jak kawale ziemi to jeden przez drugiego się licytują A jak tak dalej będzie to zostaniemy ze starymi cenami bydła a znowymi wyszymi cenami cielaków 

Ale rolnicy tyle biorą za cielęta to narzekać nie powinni 😝

2 godziny temu, Szu15000 napisał(a):

ABP Pniewy o 23.8 r 24.6 u 25.6 netto 

A w ABP Tykocin cena za klasę to 40 gr , a tu 80 gr ?

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Ale rolnicy tyle biorą za cielęta to narzekać nie powinni 😝

A w ABP Tykocin cena za klasę to 40 gr , a tu 80 gr ?

To rolnikami są tylko osoby co sprzedają cielaki ? A ci co kupują i chowają to kim są ? 😅

Opublikowano
7 minut temu, raven18 napisał(a):

Ja kupuję po 1000 hf i 1500 mm, mniej więcej tygodniowe, 3-4 tygodniowe dopłata 200-300zł. Ja jestem zadowolony, sprzedający tak samo

Za hf 1000 zł to uczciwa cena 

Opublikowano

Ludziska samą owijarką ze stawiaczem bel ogarnie sianokiszonke ? Bez chwytaka budżet ograniczony stać mnie tylko na owijarke 😜🤣 nie bedzie to dużo jakies 30 balotów 1 pokosu i ze 30 2 i 3 pokosu 

Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrekggg65 napisał(a):

Panowie co on tu za jajca sobie robi? Takich cen dawno już nie ma 

Normalna cena za U klasy na dzisiaj ? Za parte ładnej Rki jeszcze 15 netto można dostać 

4 minuty temu, livebird napisał(a):

Ludziska samą owijarką ze stawiaczem bel ogarnie sianokiszonke ? Bez chwytaka budżet ograniczony stać mnie tylko na owijarke 😜🤣 nie bedzie to dużo jakies 30 balotów 1 pokosu i ze 30 2 i 3 pokosu 

Bez problemu sobie w rzędzie ułożysz 

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, livebird napisał(a):

Spokojnie. Tyle że miejsca więcej potrzebujesz. 

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, livebird napisał(a):

Pewnie tylko w miarę równy terenie byś musiał owijać 

• Thanks 1
Opublikowano

Akurat na tzw starym placu jest wmiare równo także nie powinno być problemu . A do każdej owijarki dorobi stawiacz bel czy musi być przystosowana?

10 minut temu, MRRolnik napisał(a):

Pewnie tylko w miarę równy terenie byś musiał owijać 

13 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Spokojnie. Tyle że miejsca więcej potrzebujesz. 

18 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Normalna cena za U klasy na dzisiaj ? Za parte ładnej Rki jeszcze 15 netto można dostać 

Bez problemu sobie w rzędzie ułożysz 

Opublikowano
10 godzin temu, Cybulek17 napisał(a):

A dziś w nocy będzie ciemno 

A co podwyżki się marzą?

Jak na razie to każdy będzie pisał/mówil swoje spostrzeżenia dopiero koniec roku pokaże kto miał rację.

A odsadki też tanieją? Czy tylko duże?

Opublikowano
7 godzin temu, livebird napisał(a):

Akurat na tzw starym placu jest wmiare równo także nie powinno być problemu . A do każdej owijarki dorobi stawiacz bel czy musi być przystosowana?

Do każdej, aczkolwiek ja nigdy nie używałem. Jak równy teren bez niespodzianek to nie przebija się

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Do każdej, aczkolwiek ja nigdy nie używałem. Jak równy teren bez niespodzianek to nie przebija się

U mnie w owijarce jest oryginalnie mocowanie zaspawane do podzczepienia stawiacza 

Opublikowano
2 godziny temu, PAN88 napisał(a):

A co podwyżki się marzą?

Jak na razie to każdy będzie pisał/mówil swoje spostrzeżenia dopiero koniec roku pokaże kto miał rację.

A odsadki też tanieją? Czy tylko duże?

Raczej bym nie wybiegał dalej jak na dwa tygodnie z wróżbami . 

Opublikowano
10 godzin temu, sylip napisał(a):

A mam takie pytanko, ile realnie można teraz wołać za jałówki odsadki LM? Takie w wieku 9 - 11 m-cy. 

Chcesz sprzedać? Skąd jesteś?

Opublikowano
11 godzin temu, MRRolnik napisał(a):

Uważaj żebyś tylko korkiem w oko nie dostał 😂

Człowieku ja całe życie na ryzyku 🙋‍♂️😛🤠

11 godzin temu, MRRolnik napisał(a):

To rolnikami są tylko osoby co sprzedają cielaki ? A ci co kupują i chowają to kim są ? 😅

Łosie 🤔🤭🤣🫎

• Haha 3