Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W rolnictwie ujowo, ogólnie w życiu to okej był rok, ale te strajki uja warte, te niszczenie naszej branży masakryczne. Ja już bardzo nie chce w to inwestować bo to już musztarda po obiedzie, jest taki niemrawy plan inny biznes rozkręcić, bardziej dochodowy i popłatny, ale jak wyjdzie zobaczymy, chęci są, zobaczymy jak z innymi czynnikami. 

• Like 8
Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Miej wyjebane a będzie Ci dane 😆  z reguły im bardziej się starasz i im bardziej Ci zależy to gorzej wychodzi. 

Wszystkiego najlepszego w 2025 roku 🥂🍾

Idę po drugie Piccolo

Właśnie chyba trzeba tak zacząć robić, bo tak jak mówisz czym jest sie bardziej dobrym, i więcej sie stara tym bardziej po tyłku dostaje się.

Tobie również wszystkiego najlepszego :)

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Uziu92 napisał(a):

W rolnictwie ujowo, ogólnie w życiu to okej był rok, ale te strajki uja warte, te niszczenie naszej branży masakryczne. Ja już bardzo nie chce w to inwestować bo to już musztarda po obiedzie, jest taki niemrawy plan inny biznes rozkręcić, bardziej dochodowy i popłatny, ale jak wyjdzie zobaczymy, chęci są, zobaczymy jak z innymi czynnikami. 

Taka prawda, czemu mieszkania kupuje, rolnictwo idzie do upadku.

Wujo kupił 2ha w warszawie teraz tam za 10 ary to tam warte 3 bańki.

Dlatego idę tą drogą kupiłem za 180 teraz 320  dwa lata temu.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
44 minuty temu, Qwazi napisał(a):

@malaczarna @12Pafnucy @slawek74 @Baks00 @Karol6130 @Rolnik1973 @GRZES1545 @Wiesio80 @Leszy @wojtal24 @superfarmer02 @bratrolnika @6465 @lukasz20 @Łolek @szwagier24 @Tomasz0611 @PRIMO @stempos1980 @Nieustraszony1044 @Sylwekx25 @Buszmen11 @Marcin133 @Strongman @kizak @Bananek @Agrest @Bogdan_ja @Desperado @pedro2 @Uziu92 @jacor73 @soltys48 @szymon09875 @Mateusz1q @jacus @Chłoporobotnik @Miki7211 @mf362 @MonteChristo @Popier96 @farmtrac8244 @radekz200 @gregor1284 @WitekRolnik @PAN88 @Azor07 @jarecki @marulekk @donweter1989 @Krzysztof81 @jahooo @galan99 @jajonasz @tytanowyJanusz @jacek1296 @kris91 @HF86 @Belarus820 @gringo1984 @brodziak81 @maniekc360@Kowalsky30 @Patrycja2 @Elon @Michal2399 @Filin1 

Ponieważ do Nowego roku pozostała ostatnia godzina zapraszam wszystkich wyżej wskazanych oraz tych, którzy zechcą tu zajrzeć i z nami pokonwersować. Będzie mi miło, jeśli zaproszenie przyjmiecie😊

Kolegów moderatorów i szefostwo proszę o wyrozumiałość dla wygłupów, które tu zapewne będą miały miejsce😉 @konteno czyń honory w temacie o pogodzie rolniczej 2024, który rok temu założyłeś i oczywiście też się do nas przyłącz🤝. Więc za godzinkę ZACZYNAJMY 2025🥂. Niech nie będzie gorszy od poprzednika🤩

Dzięki za pamięć 😊

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

🤭

BUUU!!

👻

gf-qPt3-xYPu-Vinv_kartki-noworoczne-do-pobrania-994x828.jpg

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 3
  • Thanks 4
Opublikowano

🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾🍾

Niech T szlak trafi w 2025 i wszystko się odmieni

Zdrowego Nowego Roku 

W każdą niedzielę P0 10 l 🌧️ 

Resztę się ogarnie samemu. 

TV republika 👏👏👏👏 za sylwestra. 

• Like 6
  • Thanks 3
Opublikowano
53 minuty temu, WitekRolnik napisał(a):

Właśnie chyba trzeba tak zacząć robić, bo tak jak mówisz czym jest sie bardziej dobrym, i więcej sie stara tym bardziej po tyłku dostaje się.

Tobie również wszystkiego najlepszego :)

Wszystkiego na powrozie nie utrzymasz, bo się w końcu zamęczysz. Jakąś część trzeba zostawić losowi i opatrzności. Człowiek jest tylko człowiekiem i na wszystko nie może mieć wpływu 🤷

1 minutę temu, Strongman napisał(a):

No i poszło 500 w powietrze.

Oj tam oj tam Wiesiu...co to na Ciebie...jak na byka jabłko😉

• Like 1
Opublikowano

@Karol6130jeden gość jest chytry ma obok mnie działkę i chciałby scalić. A ten dobry ,, znajomy ,, to potrzebne działki by różne rzeczy składować obornik , gruz itp . Byle by dojazd był dobry czy terenówka z przyczepka czy jakiś mniejszy ciężarowy .

• Like 1
Opublikowano

No i drugi 500 ml poszedł w gardło , a tu niewiele się dzieje  😞

No i drugi 500 ml poszedł w gardło , a tu niewiele się dzieje  😞

Co za piczka te korki wymyśliła, niech pcheł dostanie za to co ja nie mogę nalać do szklanki 

IMG_20250101_014712.jpg

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v