Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Ii u mnie stoją ugory nie do ruszenia, boo za sto lat tutaj będzie osiedle. A jak jest coś do sprzedania to 400 tys zł za 70 arów 🙆

U mnie też są kawałki nie do kupienia, z racji ceny. Tyle że dadzą taki kawałek komuś w dzierzawe

Opublikowano
7 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Ii u mnie stoją ugory nie do ruszenia, boo za sto lat tutaj będzie osiedle. A jak jest coś do sprzedania to 400 tys zł za 70 arów 🙆

Jak ja bym chciał mieszkać w takiej okolicy. 1,5 ha sprzedałbym i mieszkanie w Warszawie. Trzeba się cieszyć z takiej lokalizacji i korzystać a nie narzekać 

Opublikowano

w Warszawie Ursus niedźwiadek (totalne zadupie) poszły niecałe 3 hektary za 70 milionów 😅 deweloper będzie osiedle stawiał. taką ziemię mieć to lepiej niż w lotto wygrać

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

teraz są ceny że się opłaci  sprzedawać a nie kupować 🤣🤣

I to należy sobie wziąć do serca i przeanalizować. Bańka jest napompowana. 

Opublikowano

Warszawka zarabia po 10 tyś zł na łebka, to jak jest rodzina  to 20 tyś zł miesięcznie mają. Niech jedno utrzymuje rodzinę to drugie w rok odłoży na  działeczkę pod warszawką 5 arów  i jeszcze powiedzą że mało zapłacili bo tylko 100 koła,  wejdzie firma i pałac postawi. Spłacać będą 5 lat.  

• Haha 2
Opublikowano
Zigi94 napisał:

w Warszawie Ursus niedźwiadek (totalne zadupie) poszły niecałe 3 hektary za 70 milionów 😅 deweloper będzie osiedle stawiał. taką ziemię mieć to lepiej niż w lotto wygrać

niedźwiadek wg Ciebie to totalne zadupie ? To ja nie mam pytań

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, Michał88 napisał:

Warszawka zarabia po 10 tyś zł na łebka, to jak jest rodzina  to 20 tyś zł miesięcznie mają. Niech jedno utrzymuje rodzinę to drugie w rok odłoży na  działeczkę pod warszawką 5 arów  i jeszcze powiedzą że mało zapłacili bo tylko 100 koła,  wejdzie firma i pałac postawi. Spłacać będą 5 lat.  

Mieszkam na dolnym Śląsku to 20 km jest miasteczko 25 tys ludzi. Działki dookoła poza miastem 150 tys. W mieście od 200 tys. Nie wiem jak w Warszawce 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

I to należy sobie wziąć do serca i przeanalizować. Bańka jest napompowana. 

Tak, już się mówi od kilku lat o bance na mieszkania a cena nadal w górę, na razie jeszcze ludzie maja sporo kasy i będą mieć przez najbliższe lata

Opublikowano
50 minut temu, MonteChristo napisał:

Tak, już się mówi od kilku lat o bance na mieszkania a cena nadal w górę, na razie jeszcze ludzie maja sporo kasy i będą mieć przez najbliższe lata

Z tymi mieszkaniami to masz racje. 2 lata temu kupilem 61 m^2za 407 tys mysle sobie drogo przeplacilem. Pol roku temu kupilem kolejne 62 m2 ale juz 500 tys  a dowiedzialem sie ze ostatnio sprzedalo sie mieszkanie takie samo jak moje pierwsze tylko klatke obok za 569 tys czyli banka nie peka

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, toooomaszewski napisał:

W warszawie jest jeszcze 800 rolników, ostatnio poszło 3ha za 70mln na ursynowie od chłopa. Jak jest popyt a nie ma za wiele podaży to cenę będą nabijać, żadne stop 😅

Ale tam mają rosnąć bloki a nie pszenica 🙈

1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Nie wiem jak u was ale w Zamościu nowe można już kupisz od 7500 tys za M2. Śledzę trochę ogłoszenia i znikają te które są okazją a te co nie są tylko powiedzmy cena 8,5 tys + to stoją . Mam kilka dodatkowych i obserwuje od dłuższego czasu i nic. Na Lublinie można kupić nowe już tak samo od 7500 zł. Wiadomo WAWA czy centrum Polski to jest inaczej z pracą i inaczej z cenami 

Edytowane przez Damianek20
Opublikowano

Jak bańka pęknie to jest po zawodach.  Sztuką jest przewidzić termin pęknięcia🤣

Opublikowano
14 godzin temu, Desperado napisał:

Jak do wsi, czy w bliską okolicę wpierdzieli się obszarnik, najlepiej na małą działkę, to łyka później wszystko, bo i tak maszyny wysyła i mu na rękę by mieć tam więcej ziemi.

Tacy to są najgorsi psują rynek lokalny i zawyżają cenę. Nie ma co takich żałować 

Opublikowano
3 godziny temu, Zigi94 napisał:

Jeżeli to dla ciebie zadupie to z jakiego wielkiego miasta jesteś? Pierdziszew górny 😂🤣

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Jak bańka pęknie to jest po zawodach.  Sztuką jest przewidzić termin pęknięcia🤣

Uważam że dobrze to już było i w przeciągu kilku lat musi pęknąć bo za dużo jest w pl własności w rękach zbyt wielu ludzi . 

Ukruceniem tego nabyć obowiązek do 2050 r zero emisyjności wszystkich mieszkań nie tylko nowych. Nie będzie cię stać to nadzór wyda decyzję o zakazie mieszkania. Przepisy z tego co słyszałem są przyjęte i w radiu nie wiem czy to nawet nie Kloska mówiła właśnie o tym i że będą mieszkania modułowe tzw doprecyzowując kontenery w których będą mogli mieszkać ludzie których nie będzie stać na remont mieszkań. I tutaj pojawia się obcy kapitał który cudownie wykupi taki budynek podremontuje go tanim kosztem a resztę da w łapę i już budynek będzie dobry do zamieszkania pod wynajem . Ja tak to widzę i z góry wyprzedzam innych wysmiechy nie potrzebuje lekarza 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
PAN88 napisał:

Jeżeli to dla ciebie zadupie to z jakiego wielkiego miasta jesteś? Pierdziszew górny 😂🤣

mieszkam na szamotach, to tereny po fabryce ursusa, takie samo zadupie. i faktycznie patrząc z perspektywy pierdziszewa to lux miejscówka, ale już z perspektywy centrum Warszawy to chyba najgorsza dzielnica obok Białołęki

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Damianek20 napisał:

Uważam że dobrze to już było i w przeciągu kilku lat musi pęknąć bo za dużo jest w pl własności w rękach zbyt wielu ludzi . 

Ukruceniem tego nabyć obowiązek do 2050 r zero emisyjności wszystkich mieszkań nie tylko nowych. Nie będzie cię stać to nadzór wyda decyzję o zakazie mieszkania. Przepisy z tego co słyszałem są przyjęte i w radiu nie wiem czy to nawet nie Kloska mówiła właśnie o tym i że będą mieszkania modułowe tzw doprecyzowując kontenery w których będą mogli mieszkać ludzie których nie będzie stać na remont mieszkań. I tutaj pojawia się obcy kapitał który cudownie wykupi taki budynek podremontuje go tanim kosztem a resztę da w łapę i już budynek będzie dobry do zamieszkania pod wynajem . Ja tak to widzę i z góry wyprzedzam innych wysmiechy nie potrzebuje lekarza 

No bo tak jest, a większość ludzi jest na to obojętna bo uciekła do miasta i ich jedyny majątek to klitka na kredyt i ich to nie dotyczy

Opublikowano
Zigi94 napisał:

PAN88 napisał:

mieszkam na szamotach, to tereny po fabryce ursusa, takie samo zadupie. i faktycznie patrząc z perspektywy pierdziszewa to lux miejscówka, ale już z perspektywy centrum Warszawy to chyba najgorsza dzielnica obok Białołęki

pociąg co 7 minut, zaraz będzie metro, no fakt zadupie. 15min i jesteś na śródmieściu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Czy komuś na górze zależy na tym by bańka pękła? Sami poupychali sporo kasy w nieruchomości. Najpierw muszą sami się tego pozbyć, a potem pozwolić rynkowi się zawalić. 

Edytowane przez Leszy
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Zigi94 napisał:

Kurna chyba najlepiej xkomunikowana część warszawy z szybkim bezkorkowym dostępem do centrum i wręcz ekspresowym wylotem na Kraków Gdańsk czy poznań. Czego chcieć więcej?

I jeszcze jest zieleń a nie mur na murze.

Jak mieszkać w wawie to tylko tu.

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

pociąg co 7 minut, zaraz będzie metro, no fakt zadupie. 15min i jesteś na śródmieściu.

jakbym tam nie mieszkał to bym uwierzył ;) metro kończy się na Bemowie, na ursusie będzie może w 2050... może... SKM nie jeździ co 7 minut a inna komunikacja nie istnieje. ubery się mają tu dobrze bo nimi najłatwiej

Opublikowano
33 minuty temu, MonteChristo napisał:

No bo tak jest, a większość ludzi jest na to obojętna bo uciekła do miasta i ich jedyny majątek to klitka na kredyt i ich to nie dotyczy

Zastanawiam się tylko jak załatwia sprawy z blokami. Czy tylko zależy im za nieruchomościach z działkami czy po prostu okaże się że te modernizację bloków są zbyt słabe i należy je poprawić co sprawi że czynsze pójdą w górę i spółdzielnie mogą padać jak mieszkańcy nie dadzą radę 

26 minut temu, Leszy napisał:

Czy komuś na górze zależy na tym by bańka pękła? Sami poupychali sporo kasy w nieruchomości. Najpierw muszą sami się tego pozbyć, a potem pozwolić rynkowi się zawalić. 

Teoretycznie nie wiem co góra ma i w co zainwestowała. Opieramy się na swoim podwórku wokół ludzi których znamy lub mamy styczność przez kogoś itp  lekarze prawnicy. Oni to klasa średnia a my to biedota poniżej nas ludzie na socjalu to tak jakby podklasa dla ludzi naprawdę bogatych i mających wpływ na to co się dzieje. Oni zadecydują kiedy ta bańka ma pęknąć i cała reszta ma stracić . Oni mają nieruchomości ale to są już luksusowe apartamenty wille w miejscach nie takich jak WAWA czy inne w pl. Oni mają ogromne majątki ziemskie tam gdzie prawo stanowi ten co ma kasę. Największa kasę mają ulokowana w firmy spożywcze handlowe farmaceutyczne naftowe finanse. Branże dzięki którym można regulować rynek w taki sposób jaki się chce. 

A ludzkiej natury nie oszukasz więc wiedzą że ludzie sami będą gromadzić dobra i tylko trzeba odpowiedni moment wybrać żeby ktoś scalił ziemię zadłużył się , rozkręcił dobry biznes itp. mrówki odwalają za nich robotę i tylko wymieniają je na coraz większe a na końcu dopiero oni się pojawia żeby wszystko zagarnąć 

Opublikowano
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

Tacy to są najgorsi psują rynek lokalny i zawyżają cenę. Nie ma co takich żałować 

Zależy dla kogo, dla sprzedających taki lepszy niż bidok co chce kupować a nie kasy.