Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, miwigos napisał:

Właśnie gdzie te badania sie robi

w Bydgoszczy mi bodaj dwa lata wstecz robili mocznik z importu na zawartość azotu, wyszło 47% - dokładność badań do 0,5%

cena coś koło 7 dyszek

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

dzwonił dziś miły pan z agrol.... , pogawędził... powiedział że ce....b pozrywał kontrakty na mokrą kukurydzę z rolnikami bo mają sucha z UA po cenie kontraktów 

ktoś potwierdzi? 

Typowy agr..lok jest typowy, co mają innego mówić jeśli chcą kupić kukurydzę mokrą w jak najniższej cenie;) 

Z tego co wiem to sucha kukurydza ukraińska kosztuje "nieco" więcej niż nasza mokra. 

Opublikowano
AdamKutno napisał:

Idą z ARiMR  jakieś przelewy za nawozy? Czekam i cisza.

Nic nie widać. Dzisiaj straciłem cierpliwość i zadzwoniłem do armir co z tą dopłatą. Dowiedziałem się, że na wypłatę mają czas do końca października. Jednak powiedziała mi, że mam przyznane i wychodzi prawie 500 zł do ha.

Opublikowano
Dnia 18.09.2022 o 16:26, galan99 napisał:

Co miałem zrozumieć że Ukraina  ma 11 mil emerytów i ktoś  powinien  wypłacać bo tam bida .

Co mnie obchodzi  Ukraina co tam jest .

Tu jest Polska .

Niemca obchodzi co jest w Polsce ile zarabia i jaką ma Emeryturę NIE W d*pie TO MA .

TU SIĘ PRZEJMUJĄ CO tam jest jaka bida zaraz i w Polsce to samo będzie bida .

Czyli nie zrozumiales, w filmie nie było mowy że inne kraje mają płacić ukraińskim emerytom

23 godziny temu, Pawel2678 napisał:

No to co że ruscy będą stali pod granicami przecież Polska jest w NATO i płaci niemałe składki za to i ponoć dzięki temu jesteśmy nie do ruszenia. A co do piekła to nie oglądasz telewizji przecież Ukraińcy ciągle odnoszą sukcesy Rosjanie się cofają i nie mają czym walczyć toż to chyba Ukraina rozpętała piekło Rosjanom. A co do surowców Rosja nie chce teraz sprzedawać surowców za pół darmo i kurek zakręciła to gdzie SOLIDARNOŚĆ światowa dlaczego inne kraje posiadające np. gaz nie dostarczą go Polsce za pól darmo?

Takie sukcesy, że w Mariupolu szacowana liczba ofiar cywilnych sięga 120tys, licząc w to bestialsko torturowane, gwałcone i mordowane kobiety i dzieci przez kadyrowców. Takiego losu nikomu bym nie życzył, a że dotyka on teraz Ukraińców dlatego też w tych czasach będę stał za nimi murem. Ten kto przechodzi obojetnie jest współwinny zbrodni.

Niektórzy piszą "zobaczycie co się będzie działo jak nie wierzycie to poczekajcie s sie przekonacie". Napiszcie w końcu co się będzie działo a nie zgrywacie jakichś tajemniczych proroków na haju.

6 godzin temu, Karol6130 napisał:

I jeszcze namawia do stosowania cudownych płynów 

Chodzi ci o reklamę jakichś środków dolistnych które swego czasu WC nagrywał z jakąś firemką? Przecież to było jawne wytykanie niekompetencji tej firmy i handlowców, którzy nie potrafili merytorycznie wykazać, w czym ten środek taki wspaniały. 

Tak jak połowa tutejszych mówców, "ja tak mówię, jak nie wierzycie to się kiedyś przekonacie".

• Haha 3
Opublikowano

Zacząłem dzisiaj kopać ziemniaki na krochmalnie, nawozy obcięte o 50%, a plon jak na razie lepszy niz w zeszłym roku 🤭 skrobia też podobno super. Także w planach dalsza redukcja dawek nawozu. Niech się nim zesrają

Opublikowano
2 godziny temu, Tigon napisał:

wychodzi na to że w przyszłym sezonie nic nie będzie się opłacało uprawiać xD , posiać pszenice, odchwaścić i zebrać 1,5t to chyba najlepsza opcja. 

W zeszlym roku 1.8h dzierżawy ,przedsiewnie 500kg kredy/h granulowanej, siew 200kg Juliusa/h wiosna odchwaszczone i raz odrzywka. Plon 6860kg sprzedane po 1450Pln ,ziemia za podatek, dopłaty moje ,tak że wyszło na plus.

• Haha 3
Opublikowano
19 minut temu, pedro2 napisał:

Zacząłem dzisiaj kopać ziemniaki na krochmalnie, nawozy obcięte o 50%, a plon jak na razie lepszy niz w zeszłym roku 🤭 skrobia też podobno super. Także w planach dalsza redukcja dawek nawozu. Niech się nim zesrają

A robiłeś kiedyś badania gleby? Może miałeś ją przenawożoną a ziemniaki tego nie lubią? I jak zmniejszyłeś dawkę to bilans wyszedł lepszy a co za tym idzie ziemniaki lepsze. Dalsze obcinanie dawek na pewno będzie miało pewne skutki w przyszłości.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, pedro2 napisał:

Czyli wniosek jest taki że nawozy obniżają  plony😂

Opublikowano
11 godzin temu, vodz napisał:

No Cejrowski mieszka w usa, ma swoją audycje w radiu, nikt tego nie dementuje co powiedzial to chyba wie co mówi. No i jednak pan Cejrowski jest kimś, a ty kim jesteś...?

Prosta prowokacja aby poruszyć opinie publiczna świata bo bez interwencji z zachodu ua nie ma szans. Poświęcić kilka glow dal ratowania stołków? Proszę Cię.

No to teraz porównaj zarobki jakie mają Niemcy i Francuzi i potem porównaj to z polską. Zapomniałem jeszcze o dostawach polskiej broni za darmo no bo jak inaczej. Może nie zauważyłeś, ale gaz zdrozal zanim Rosja zakręcila kurki. Putin ogarnął sobie inny rynek zbytu i ma wyjebane na ue a zima coraz bliżej...

Kolego Ty nie ogarniasz świata. Cejrowski jest dla ciebie autorytetem😄 ? Przecież to zwykły publicysta - satyryk. Pytasz mnie kim jestem wobec niego? Takim samym człowiekiem jak my wszyscy. A teraz do konkretów 1. Nie znaczy ze jak mniej zarabiasz niż inne kraje to masz mieć surowce tańsze (rynek globalny). 2. Nazywanie największej wojny w Europie od 45 prowokacja to dopiero irracjonalne, przez szacunek dla ofiar mógłbyś się powstrzymać. 3. Putin nic sobie nie ogarną , Chińczycy doją ich jak krowę ,za gaz płaca im 1/4 ceny rynkowej a i tak techniczne możliwości  przepływu są za małe do roku 2030 bo wtedy ma ruszyć nowa linia. Twoi towarzysze wypalają gaz bo nie ma chętnych na brudne paliwa. My zimę przeżyjemy...ale Putin moze spotkać swojego berie bo papierowe mocarstwo z papierowa armia się wali. Masz inne zdanie i je szanuje, szkoda ze to tylko hasła nie poparte żadnymi argumentami .

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, korasss napisał:

W zeszlym roku 1.8h dzierżawy ,przedsiewnie 500kg kredy/h granulowanej, siew 200kg Juliusa/h wiosna odchwaszczone i raz odrzywka. Plon 6860kg sprzedane po 1450Pln ,ziemia za podatek, dopłaty moje ,tak że wyszło na plus.

Nie kazdy dostaje dzierzawe za darmo.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, dzarjan8111 napisał:

Kolego Ty nie ogarniasz świata. Cejrowski jest dla ciebie autorytetem😄 ? Przecież to zwykły publicysta - satyryk. Pytasz mnie kim jestem wobec niego? Takim samym człowiekiem jak my wszyscy. A teraz do konkretów 1. Nie znaczy ze jak mniej zarabiasz niż inne kraje to masz mieć surowce tańsze (rynek globalny). 2. Nazywanie największej wojny w Europie od 45 prowokacja to dopiero irracjonalne, przez szacunek dla ofiar mógłbyś się powstrzymać. 3. Putin nic sobie nie ogarną , Chińczycy doją ich jak krowę ,za gaz płaca im 1/4 ceny rynkowej a i tak techniczne możliwości  przepływu są za małe do roku 2030 bo wtedy ma ruszyć nowa linia. Twoi towarzysze wypalają gaz bo nie ma chętnych na brudne paliwa. My zimę przeżyjemy...ale Putin moze spotkać swojego berie bo papierowe mocarstwo z papierowa armia się wali. Masz inne zdanie i je szanuje, szkoda ze to tylko hasła nie poparte żadnymi argumentami .

Zaraz ci napiszą, że słuchasz propagandy, ruski robią interes życia, a Putin to geniusz i guru geopolityki. 

A prawda jest taka, że tak jak ruskie dali się wyruchać przez Amerykańców na Ukrainie to śmiech na sali... Przez pół roku robią z siebie pośmiewisko z ta operacją specjalną, na energetykach tracą tyle, że jeszcze tego aż tak nie odczuwają ale te ceny wiecznie trwać nie będą. Za chwilę będą zasuwać na dobrobyt Chińczyków. No faktycznie, genialne, mieć pół świata w szachu,( bo nikt nie wiedział, że rusek jest ujem do szczania tak naprawdę) i z powodu jakiejś gówno wojenki pokazać wszystkim jakim się jest frajerem. Przy kamerach indianie pionuja teraz waszego geniusza, że nie czas na wojnę, a leje na niego nawet prezydent takiego mocarstwa jak Kirgistan. No szacunek dla sowietów 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, KlimekPL napisał:

A robiłeś kiedyś badania gleby? Może miałeś ją przenawożoną a ziemniaki tego nie lubią? I jak zmniejszyłeś dawkę to bilans wyszedł lepszy a co za tym idzie ziemniaki lepsze. Dalsze obcinanie dawek na pewno będzie miało pewne skutki w przyszłości.

Robię regularnie, spokojna twoja. Będzie to będę się martwił jak będzie. Na razie jest co jest i nie zamierzam ładować majątku w nawozy.

8 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli wniosek jest taki że nawozy obniżają  plony😂

Nie, po prostu pogoda w tym roku widać im podpasowała, zasobności srednie/wysokie to i można zejść.

Opublikowano
7 godzin temu, dzarjan8111 napisał:

Rozumiem że ty sam jeździsz na ua,usa,Rosje,chiny srilanke i na własne oczy sprawdzasz jaka jest prawda. Zero mass mediów i publicystów. 

W Europie było sporo konfliktow po 45. Choćby wojna domowa na Bałkanach.

Widzę nie zrozumiałeś o co chodzi z ceną za surowce. Francuz i Niemiec zarabia więcej a płaci tyle co my. Czyli bardziej obciążony jest Polski obywatel czy zachodni?

Zimę wytrzymamy? Jak przyjdzie -30 bez ogrzewania wytrzymasz? Ciotka w Płocku juz płacze ze zimno w bloku mają nie palą w ogóle a co dopiero będzie w zimę człowieku. Szwagier chciał kupić piłę spalinowa, wszystko rozebrane kilka dni czekał na dostawę. Ale rozumiem ze ty będziesz razem z naszym prezydentem zaciskal pięści i zgrzytal zębami z głównem przymarznietym do tylka.

Brudne paliwo? a tyle lat było dobre popatrz, przecież to ropa była fuj a gaz był cacy. Wszyscy ogrzewanie na gaz zakładali, wygoda niska cena, ekologia itd itp.

Gdyby Putin przedstawiany tutaj jako najgorszy z najgorszych nie zabezpieczyl sobie tylow to by z przodu nic nie zrobił. Widocznie jest go stać sprzedać gaz chinom  za 1/4 ceny a jak mówiłem na ue ma wyjebane. O rozpadzie Rosji, nastrojach rewolucyjnych w narodzie rosyjskim słychać od samego początku wojny a tu prędzej nasz kurwidolek się rozpadnie. Chyba ze rządzący zaczną myśleć o swoim narodzie czego wam i sobie życzę.

• Like 3
Opublikowano

Zajmijcie się cenami nawozów a nie jakimiś Ukraińcami Amerykanami czy ruskimi wy i tak gówno wiecie co tam się dzieje politycy się znaleźli... Idzicie lepiej zboże mlynkowac a ty admin zajmuj się trochę tym forum

• Like 7
  • Thanks 6
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v