Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Płacą bo  wiedzą że te pieniądze zaraz znowu do nich wrócą ,bo chłop w obawie przed kolejnymi podwyżkami będzie znowu kupował z tym że jeszcze drożej i może więcej ,i tak właśnie robią z ludzi wariatów.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, czesio200 napisał:

Dokładnie. Ludzie się cieszą jak małe dzieci a ceny wszystkiego w koło z kosmosu. Sprzedałem jęczmień po 1200zl a tona saletry 3700. Wcześniej był po 600zl czy tam 700 a tona saletry 900zl.

To kupować nawozy za granicą

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, mysza103 napisał:

No rzeczywiście ty akurat byłeś w tym mniej aktywny , co nie znaczy że nie mówiłeś że jeśli dadzą to tyle że ledwie pokropi . Najbardziej szczękającymi że dopłat nie będzie , albo w minimalnych kwotach , i trzeba czekać dłługoo, byli @witejus  i @hubertuss

Coś nie prawdę szczękasz czyli łżesz. Nigdy tu nie pisałem, że jestem szczęśliwy z powodów o których szczękasz. Pisałem to co mówili czyli, że będzie współczynnik korygujący. I, że dopłaty będą na jesieni. Jak będą teraz to mi tak samo obojętne jak będą na jesieni czy na wiosnę. Ja rozumiem, ze wielu ma ciężko i wyczekuje tych dopłat z dnia na dzień. MI to jest obojętne. A to, że ktoś gdzieś się dowiedział coś, że ma znajomości w innym oddziale to  nic nie zmienia w tym kiedy dostanie kasę. Więc dajcie sobie spokój kiedy ma być wtedy dostaniecie.

PS jak wypłacą w sierpniu to coś czuje, że srogo nawozy zdrożeją znowu. Tak się chłopa robi w wala.

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ma bo wielu czeka na te kasę by kupić kolejne nawozy. Tutaj wielu udaje biznesmenów z górą forsy. A tutaj widać jak to jest. Kiedy dopłaty ile dopłacą znajomości w sąsiednim oddziale. Wiele gospodarstw jedzie z kasą na styk. Wielu po kupiło byle tylko dostać dopłaty i budżety są nadwyrężone. Dlatego takie oczekiwanie ile dadzą kiedy dadzą. Wielu też kupi za to kolejne nawozy.

Ojciec zna 1/3 oddziału nawet nie sąsiedniego. Ale do głowy mi nie przyszło iść czy dzwonić i pytać.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

To czy szczęście to czas pokaże. Bo na razie idzie ku nieszczęściu. Tylko ty jeszcze tego nie rozumiesz. Dopiero jak dostaniesz dobrze po kieszeni to zrozumiesz. Chociaż w sumie już dostajesz i nie rozumiesz. Widać jeszcze za mało.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał:

Ma bo wielu czeka na te kasę by kupić kolejne nawozy. Tutaj wielu udaje biznesmenów z górą forsy. A tutaj widać jak to jest. Kiedy dopłaty ile dopłacą znajomości w sąsiednim oddziale. Wiele gospodarstw jedzie z kasą na styk. Wielu po kupiło byle tylko dostać dopłaty i budżety są nadwyrężone. Dlatego takie oczekiwanie ile dadzą kiedy dadzą. Wielu też kupi za to kolejne nawozy.

Ojciec zna 1/3 oddziału nawet nie sąsiedniego. Ale do głowy mi nie przyszło iść czy dzwonić i pytać.

Moja żona pracuje w sasiednim, więc w moim i sasiednim oddziale  znam wszystkich. No kasa się przyda na wakacje w sobotę jadę, akurat pewnie środek zniw ale zapowiadały się później.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

A ja uważam ze dopłaty do nawozu dadzą teraz i w przyszłym roku. Miastu powiedzą że chleb i artykuły stanieją a rolników w zamian dali znowu dopłatę żeby zrekompensować. I sztucznie obniża cenę tak jak teraz sztuczne wszystko zawyżyli a będzie ich stać bo niestety ale wpływy w bankach będą rekordowe. Wczoraj dostałem charmonogram na spłatę kredytu mieszkaniowego i jest następne 300zl płaciłem 850 w zeszłym roku a teraz 1600prawie. Moim zdaniem trochę przegięcie dla gospodarstw domowych. A to doprowadzi do recesji i wszystko jak jebni... To wszystko poleci w dół. Już nie wspomnę o energii elektrycznej i ogrzewaniu domu dobrze że kawałek lasu jest. 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, tracker napisał:

Gdyby rządził TWN nawozy by były po 500 a nawet może po 450 PLNów. Trudno czeba czekać na wybory może Donald wróci i będzie po staremu.

Jeszcze zapomniałeś o Amber Gold i Trzaskowskim. Całe szczęście wyzwoliciele narodu odbudują naszą armię i będziemy potęga 

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Mazowieckie zachód. 

Saletra 3500 wyprzedana teraz 3800

Mocznik bez inh był 4100 teraz ten sam 4400

Miałem trochę kupić ale podwyżki mnie wyhamowały. 

Edytowane przez Norman
Opublikowano

No ale co tu sie dziwić, ludzie posprzedawali reszte zboża, bo trzeba było do nowego sie przygotować. Oczywiście za marne grosze, bo ukrai*a potrzebuje pomocy i trzeba ich zboże handlować. Więc dobrze wiedzą, że część rolników pieniądze ma. A jak juz zaczeli płacić ten ochłap, który tylko spowodował takie ceny nawozów, to te ceny trzeba było znów wywindować. Chory kraj, chora gospodarka.

• Like 1
Opublikowano

Dopłaty wpłynęły bez potrącenia 500 do ha nawóz tańszy jak rok temu do prosiąt też kasa wpłynęła tylko te pazerne rolniku po 2 tyś chcesz za pszenicę byle kieszeni na pchać 😎

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v