Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Andpol    1108
16 minut temu, kubamako66 napisał:

LHR dziś zakupiłem saletrzak 3200 zł, już pół azotu na następny sezon mam i wapno po 400 zł

Saletrzak gdzie kupowałeś?

Przed chwilą dzwoniłem do agencji i już wiem ile dostanę przy zakupie palety saletrzaku 1200kg po 1950zł.tona= 1010zł. do wypłaty. Reszta faktur nie zaliczała się bo wcześniej nawóz kupiony.

Andpol    1108

Nie

Wniosek zrobili i przesłali do centrali o przelew

a kiedy przyjdzie kasa to nie wiem

dam znać.

kubamako66    649
Andpol napisał:

16 minut temu, kubamako66 napisał:

LHR dziś zakupiłem saletrzak 3200 zł, już pół azotu na następny sezon mam i wapno po 400 zł

Saletrzak gdzie kupowałeś?

Przed chwilą dzwoniłem do agencji i już wiem ile dostanę przy zakupie palety saletrzaku 1200kg po 1950zł.tona= 1010zł. do wypłaty. Reszta faktur nie zaliczała się bo wcześniej nawóz kupiony.

agroters

Bartek933    5434
8 minut temu, Andpol napisał:

Nie

Wniosek zrobili i przesłali do centrali o przelew

a kiedy przyjdzie kasa to nie wiem

dam znać.

A w moim BP jak pytałem przy okazji to niby leżą przyjęte i nie rozpatrzone a jakieś wypłaty co najwcześniej jesienią 

Kupie obciążniki przednie do zetora forterry 

Leszy    5727

Zamawiałem tydzień temu wapno węglanowe nordkalk przez Ampol-Merol to było 160 zł tona. Dziś już mają po 165, a podobno ma w sierpniu iść jeszcze do góry. 

Bercik92    2361
Dzisiaj kierowca przywiózł saletrę i mówił że ludzie kupują po 3-5t Polifoskę 6 za 4500

lebek5    68

Mi dziś przywieźli zaksan po 3380 worek 50 kg zamawiany 2 tygodnie temu,dziś cena 3800

polifoska 6 4250 tez worek. Małopolska 

a i tlenek wapnia 70% big bag tonowy 330za tonę 

pedro2    8250
27 minut temu, lebek5 napisał:

Mi dziś przywieźli zaksan po 3380 worek 50 kg zamawiany 2 tygodnie temu,dziś cena 3800

O kuwa i tak po worku Ci przywieźli? 🤔

• Like 1
  • Haha 2

..

stach12    911
35 minut temu, lebek5 napisał:

proszę bardzo nawóz prawie 500 do góry a chłopina zadowolony , bo kupił po 3380

za miesiąc drugą połowe domówi po 3800 i jak w międzyczasie podrożeje na 5500 to znowu poczuje się szczęśliwym 

• Like 1
  • Haha 1

Tomaszbyk    64

Ostatnio 2 tygodnie mnie tu nie było. Jak wygląda u was sytuacja z azotami kupujecie już czy czekacie? U nas cena 3750 za zaksan 33.5

Edytowano przez Tomaszbyk

livebird    62
1 godzinę temu, lebek5 napisał:

Jaki rejon wamex polifoska 6 -2450 w big bagu

No i co przesłanki że bedzie drożeć? Aktualnie pieniedzy brak, kiedy sprzedam zboże nie wiem!, do spłacenia pożyczki z wiosny a nie widzi mi sie zadłużać już na drugi sezon jak pierwszego nie spłaciłem, a byki dopiero na jesień do odstawienia które z resztą też staniały.... Jak i zboże

Edytowano przez livebird

Hubert10624    28

Mojemu ojcu właśnie przyszła dopłata do nawozu, ale nie pamiętam dokładnie na ile ha miał złożony wniosek. LKS

Nowy81    73

Udało mi się znaleźć saletrzak z Anwilu w małym worku z dowozem i rozładunkiem 3150zł.

Jutro ma przywieźć.

Desperado    4811
10 minut temu, Hubert10624 napisał:

Mojemu ojcu właśnie przyszła dopłata do nawozu, ale nie pamiętam dokładnie na ile ha miał złożony wniosek. LKS

No i mi też, pełna kwota na ha.

Edytowano przez Desperado

jacor73    1332
7 godzin temu, Andpol napisał:

Wniosek najpierw muszą zrobić.

7 godzin temu, Freek napisał:

To oni jeszcze wniosków nie zrobili? Aa premier juz się chwali wypłatami. Temu taka cisza w mediach.

5 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Teraz cicho 

Ktoś miał dzwonić do agencji o nawozowe, czekam na info

2 godziny temu, Bartek933 napisał:

A w moim BP jak pytałem przy okazji to niby leżą przyjęte i nie rozpatrzone a jakieś wypłaty co najwcześniej jesienią 

1 godzinę temu, cikenos napisał:

Przyznali komuś dopłaty do nawozów jak tak to jaka stawka?

No, nawozy chyba nie stanieją bo zaczeli płacić dopłaty do nawozów, dzisiaj przyszedł przelew(świętokrzyskie), muszę jeszcze zobaczyć jak oni to przeliczyli.

Edytowano przez jacor73
  • Like 1

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
    • Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj