Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kto umie gospodarzyć do przodu ten ma nawóz na kolejny sezon z dopłatą pisowską, a durnie i tak kupią nawóz nawet jak będzie po 10tys/tona.

Edytowane przez zbigniewPGR
  • Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, stasiek85 napisał:

Wczoraj zamówiony rsm 28 z siarką po 2900t. Próbowałem domówić jeszcze jeden samochód i okazuje się że już nie ma bo limit na lipiec został wykorzystany.... ponoć mieli tylko 100t z Kędzierzyna. Sranie w banie... szkoda słów. Dostawy z Puław wycofane w dwóch lokalnych składach. Czekają mendy jak cena podskoczy bo wszystko na to wskazuje.

Do mnie jak przywozili to kierowca mówił, że Puławy robią na okrągło, a firmom tylko takie „kapanie” dostaw jest.

Opublikowano

przywieziony rsm 26 i 32 po 2400 i 2800. ogólnie 10,5t wszystkiego. Na dziś już 200 zł trzeba doliczyć.Widze że agrolok ładną sobie marżę naliczyli

Opublikowano
mysza103 napisał:

wez sobie przeczytaj ze 3-4 ostatnie strony , na okrągło ludzie piszą że przelewy przychodzą , a ty się pytasz czy już ktoś dostał.

A Kolega myśli że wszyscy mają siłę wertować kilkadziesiąt postów wstecz, jak człowiek wieczorem wyjebany jak wierzchowiec po westernie...??? 😎

zbigniewPGR napisał:

Kto umie gospodarzyć do przodu ten ma nawóz na kolejny sezon z dopłatą pisowską, a durnie i tak kupią nawóz nawet jak będzie po 10tys/tona.

Zbyś.... nie pierdol..... 😎

Opublikowano

Tak czytam te wasze posty i coś niesamowitego się z nich wyłania.W mojej okolicy są duże gospodarstwa do 300ha i nawozu nie kupują a wielu na AF z kilkunastu -kilkudziesieciu hektarów całe auta zamawia.No sami bogacze którzy w innych tematach płaczą że wszystko tanie i z czego dokładać pytają a tu cyk i kasa się znajduje.Dla mnie auto nawozu to 22tony a to nawet dla RSM ok 60tys.No chyba że wam Lublinami przywożą to wtedy rozumiem samozachwyt.

Opublikowano

Przecież to jedna z cech narodu polskiego-wieczne narzekanie. W jednym temacie beczy, że drogo, w drugim, że zboże tanie a w galerii wstawia zdjęcie pt "nowy nabytek". Znam nawet osobiście jednego forumowego cwaniaka. Zapomina tylko jeszcze o zdjęciach z tytułu "wizyta komornika".

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Tak czytam te wasze posty i coś niesamowitego się z nich wyłania.W mojej okolicy są duże gospodarstwa do 300ha i nawozu nie kupują a wielu na AF z kilkunastu -kilkudziesieciu hektarów całe auta zamawia.No sami bogacze którzy w innych tematach płaczą że wszystko tanie i z czego dokładać pytają a tu cyk i kasa się znajduje.Dla mnie auto nawozu to 22tony a to nawet dla RSM ok 60tys.No chyba że wam Lublinami przywożą to wtedy rozumiem samozachwyt.

ty wiesz najlepiej kto i co już zamówił lub kupił...auto nawozu to 24-25t czyli jakieś 70 000.. u nas większość nawozy azotowe kupuje w czerwcu- lipcu z różnymi terminami płatności i tylko nieliczni czekają do lutego

Opublikowano

Pier........głupoty i tylko tyle.Im świeższy użytkownik AF tym większe bzdury opowiada.Ja nie wiem co to ma dawać, lepsze samopoczucie, dowartościowanie?

16 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Przecież to jedna z cech narodu polskiego-wieczne narzekanie. W jednym temacie beczy, że drogo, w drugim, że zboże tanie a w galerii wstawia zdjęcie pt "nowy nabytek". Znam nawet osobiście jednego forumowego cwaniaka. Zapomina tylko jeszcze o zdjęciach z tytułu "wizyta komornika".

Aaaaa, to i ja znam takiego.

Opublikowano

Taka magia internetu. Piszą dzieci albo bajkopisarze. W galerii zdjęcie rozjebanej 60 a na forum pisze,że zamówił kilka cystern RSMu i dwie ciężarówki saletry, a w silosach jeszcze 500 ton pszenicy leży 🤦‍♂️ Podobnie niektórzy jutuberzy- pracuje jako parob u biznesmena a kręci filmy, że to jego. Albo jedzie do dilera na plac, filmuje ciągnik za bańke, że już zamówiony, a na filmach później nigdzie nie widać, żeby coś nim robił.  Pełno takich.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja to kompletnie tego nie rozumiem.U mnie trochę złomu się przewija ale za dużo tu nie pokazuje a wielu śrubokręt kupi zaraz relacja z unboksingu i pierwszego użycia.

Opublikowano

Wiadomo było jak wojna wybuchła że tanio nie będzie, niektórzy się łudzili

Opublikowano (edytowane)

Każdy rozwojowe gospodarstwo u nas na kujawach ma juz kupione npk i azot na przyszły sezon.reszta to mało rolni na etacie lub gosp.które cienko przędzą bo kasy brak ...taka prawda 

Poli 6 4150

Saletra 3350 

Edytowane przez Przemo1986
  • Haha 5
Opublikowano

Kto weźmie nie przyzna się ze zrobił źle i pier**li ze taniej nie będzie, kto sprzedał zboże zima po 1000 tez się nie chciał przyznać i pier**lil ze drożej nie będzie. 

Ja mam fendta i on jest najlepszy bo ja go mam - koniec kropka. 

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Przemo1986 napisał:

Każdy rozwojowe gospodarstwo u nas na kujawach ma juz kupione npk i azot na przyszły sezon.reszta to mało rolni na etacie lub gosp.które cienko przędzą bo kasy brak ...taka prawda 

Poli 6 4150

Saletra 3350 

U nas się wszyscy prężnie rozwijają i zawsze kupują zima - wiosna danego sezonu nawozy.   Oczywiście produkcja zwierzęca. Więc to kto kiedy kupuje nawozy to żaden wyznacznik. Przy produkcji zwierzęcej nawet nie muszę kupować nawozu praktycznie wcale. Zapasu paszy na rok do przodu. Zawartości wszędzie bardzo wysokie. Da się po 30 M3 gnojowicy i będzie rosło . 

Wszędzie trąbią że sprzedaż nawozow o połowie mniejsza a tu każdy już zaopatrzony. Podjerzewam że kupione po 100 kilo azotu i 100 npka na ha i to wszystko. Kupiona dawka głodową ale można się pochwalić że już się zaopatrzyło 

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v