Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisali tu, że nieudziałowcy mają wpłacić kasę na udziały. O zwiększeniu udziału udziałowców nikt nic nie pisał.

Opublikowano

No właśnie o tym mówię, ja jestem nie udziałowcem i nic mi nikt na razie nie wspominał

Opublikowano
Dnia 22.07.2019 o 10:40, tespis17 napisał:

Z tego co wiem grupy Lacpol już nie ma, przejęła ją Grupa Polmlec to dlatego taka obniżka. Najlepsze że mniejszy przejął większego, a ta obniżka to na odprawy prezesów poszła. Masz taką samą f-re jak Ja i widzę że tą śmieszną umowę podpisałeś na którą Ja się nie chciałem zgodzić.

Zawiodłem się na Polmleku, w sumie to zawiedlismy cała grupa . Polmlek nie dotrzymuje słowa,  pozmieniali nam samochód na trasie gdzie nigdy nie było żadnych problemów,  bardzo ładny nowy samochód wszystko się zgadzało.  Od początku miesiąca nowi kierowcy kradną notorycznie mleko nikt nie odpowiada z Polmleku nie ma z nikim kontaktu mają wszystko w d*pie  . Zawiedlismy się I to bardzo Polmlek niedotdzymuje słowa także osobiście nie polecam.

Opublikowano
8 godzin temu, Jan21744 napisał:

Zawiodłem się na Polmleku, w sumie to zawiedlismy cała grupa . Polmlek nie dotrzymuje słowa,  pozmieniali nam samochód na trasie gdzie nigdy nie było żadnych problemów,  bardzo ładny nowy samochód wszystko się zgadzało.  Od początku miesiąca nowi kierowcy kradną notorycznie mleko nikt nie odpowiada z Polmleku nie ma z nikim kontaktu mają wszystko w d*pie  . Zawiedlismy się I to bardzo Polmlek niedotdzymuje słowa także osobiście nie polecam.

U mnie też odbiera Polmlek litry się zgadzają parametry też mniej  więcej tak jak w federacji tek że może to wina kierowców bo to pewnie firma z zewnątrz 

Opublikowano
30 minut temu, Xawier napisał:

Koledze bardziej chodzi o to, że Polmlek na jego zgłoszenie w ogóle nie zareagował i go olał

Jak dzwoniłem do gościa co podpisywał ze mną umowe to często też  nie  odbiera wtedy  telefon do kierowniczki tel na stronie polmleku i gość w godzinę się odzywa więc trzeba bronić swego

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Jak dzwoniłem do gościa co podpisywał ze mną umowe to często też  nie  odbiera wtedy  telefon do kierowniczki tel na stronie polmleku i gość w godzinę się odzywa więc trzeba bronić swego

U nas to jest tak że nie dotrzymali słowa które było mówione na samym początku a teraz mają nas gdzieś więc tylko skończymy żniwa i czas na zmianę. 

Opublikowano
52 minuty temu, damianzetor9540 napisał:

Dorwać śmieciarzy z mleczarki, dupe skopać to się nauczą. Cwaniaki, jak ma być dobrze jak jeden drugiego tylko okraść potrafi. 

Skoro mleczarnia ich popiera to co my możemy.  Jeździli nasi kierowcy wcześniej to było wszystko dobrze . Wiesz kolego skoro mleczarni tak zależy na nas i naszym mleku to za chwilę go nie będą mieli . 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, damianzetor9540 napisał:

Dorwać śmieciarzy z mleczarki, dupe skopać to się nauczą. Cwaniaki, jak ma być dobrze jak jeden drugiego tylko okraść potrafi. 

I za chwilę pozaklasowe będą mieć. Dzwonić do kierowniczki do skutku. Ewentualnie sms-a z prośbą o szybki kontakt a jak na to nie odpowie to sms-a z pytaniem na jaki adres wypowiedzenie wysyłać i wtedy powinni się odezwać😂

Edytowane przez Pablo16
Opublikowano
4 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Jednemu ukradnie drugiemu dopisze stan na koniec musi się zgadzać 

Opublikowano
Dnia 22.07.2019 o 10:40, tespis17 napisał:

Z tego co wiem grupy Lacpol już nie ma, przejęła ją Grupa Polmlec to dlatego taka obniżka. Najlepsze że mniejszy przejął większego, a ta obniżka to na odprawy prezesów poszła. Masz taką samą f-re jak Ja i widzę że tą śmieszną umowę podpisałeś na którą Ja się nie chciałem zgodzić.

Jak u Ciebie cena?

Opublikowano
Dnia 23.07.2019 o 18:24, Thomas2135 napisał:

Pisali tu, że nieudziałowcy mają wpłacić kasę na udziały. O zwiększeniu udziału udziałowców nikt nic nie pisał.

Jeśli chodzi o udziały to na razie w Kaliszu nikt nic nie wie.

Opublikowano

zrobic legalizacje i przestanie ginac u mnie 1.5miesiaca po 40 litry brakowalo, ale pierwsza odpowiedz przy zwróceniu uwagi na to ze mleka powinno byc wiecej byla czy mam legalizacje. teraz nie brakuje

• Like 1
Opublikowano

Te kilka stówek to dokładniej 1 zł za litr pojemności zbiornika więc łatwo policzyć ile kosztuje legalizacja zbiornika np. 2000 L.

Opublikowano

I co dalej? Na własną rękę? Ile teraz będą wynosić opłaty?

Opublikowano

1.50 do szt. Ja też zmienię umowę na jedną próbę miesięcznie teraz mam rano i wieczór. 

najważniejsze to somatyka białko,tłuszcz i mocznik. A można nie brać tych gazetek przecież to też kosztuję. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v