Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej mówią o korektach w dół tak mówił kierownik skupu, przeważnie tak jest za grudzień zabrana premia z listopada a za styczeń obniżka 

* napisałem tak po nowemu bo teraz nie mówi się podobno obniżki tylko korekty 😂😂😂 szkoda że efekt końcowy jest taki sam

Opublikowano
Krowiarka już nie przesadzaj ze jeszcze mogliby dawać , co z pieniędzmi będziesz robić..
Opublikowano

A Mlekovita oddzial Kalisz tez dostala ta podwyżke 4 gr za grudzien ?

Opublikowano

we swieta rozmawiałem z gostkiem  na temat zmiany mleczarni , jest mozliwosc zmiany gdy firma obnizy cene mleka bo poto są kontrakty tylko pproblemem jest cena na umowie badzw chwili podpisania umowy , ja mam na swojej chyba cene 20 gr za jednostke tłuszczową   i wrazie tej obnizki moge wypowiedziec umowe bo poto sa kontrakty z zaznaczoną , okresloną  cena ale mleczarnie sie zabespieczyły duza czesc wypłaty to są dodatki i premie które mogą byc ruchome , zobaczcie z kad wasze  obnizki badz podwyszki , to sa premie badz korekta premi ale nie obnizka ceny mleka z ceny jaka macie na umowie .

Opublikowano

Ten SMS w wysokim to chyba ktoś na sylwestrowym haju jeszcze pisał

Opublikowano

Faktycznie trochę śmieszny ten SMS.  Choć nad wyraz czytelny  ,,zaś mleko styczniowe bez premii rocznej" bez tego dodatku było by idealnie no ale w sumie wyprzedzili pytania co z cena styczniową

Opublikowano

GDT-+2,8% trzecia aukcja plusowa takze rok zaczął się optymistycznie chodź na naszym rynku będą narazie korekty w dol bo dopiero chyba reaguje rynek na te korekty które na Gdt trwały praktycznie od czerwca do grudnia 

GDT-+2,8% trzecia aukcja plusowa takze rok zaczął się optymistycznie chodź na naszym rynku będą narazie korekty w dol bo dopiero chyba reaguje rynek na te korekty które na Gdt trwały praktycznie od czerwca do grudnia 

Np Koło  od stycznia kolejna obniżka 

Opublikowano

Najlepsze w tym smsie z Mlekowity jest to że premia za miesiąc grudzień zostanie wypłacona premia ROCZNA 0.04zł. By napisali, że w grudniu jednorazowa premia 4gr i tyle ale widać ktoś ma ambicję na coś więcej niż zwykły sms :P ale dobre i te 4 grosze

Opublikowano

Włoszczowa za grudzień 1.47, ale jeszcze nie wiadomo z czego cena wynika. U nas w smsie podają tylko litry i cenę, ale w porównaniu do listopada jest 3 grosze różnicy, więc pewnie jednorazowa premia.

Opublikowano

Teściowa mi dzisiaj powiedziała, że rozmawiała z kuzynem oddającym mleko do mlekowity Baranowo. Koleś jest na Vat  i podobno Vatowcy podczas podpisywania faktur zgadali się na protest, który ma się odbyć dzisiaj o 10;00. Chcą protestować, bo nasz "lider propagandy" dużo gorzej płaci od konkurencji. Wie ktoś coś na ten temat? 

Opublikowano (edytowane)

Byłem ok 10 ale nikogo nie było, chyba że później -ja byłem w innej sprawie, nic o strajku nie wiedziałem Jednak protestowali o 11 , prawdopodobnie ważniejsi pracownicy dostali po 10 tyś premi,żeby nas lepiej je....li

Edytowane przez Jaro70
Opublikowano

Coraz gorzej w tym folwarku Sapińskiego. Chyba na poważnie trzeba się rozejrzeć po konkurencji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, mam problem z mlecznoscią swoich krów. W tej chwili dojonych jest 9 krów (HF), dziennie mam tylko ok. 90l. mleka. Krowy dostają dziennie ok 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10kg siana, 10 kg sianokiszonki, 3kg śruty zbożowej ( owies, jęczmień, pszenica, pszenżyto) oraz 1 kg. śruty rzepakowej. Czy miał ktoś podobny problem? Nie wiem czy popelniam błąd w żywieniu, czy to jest już problem w genetyce. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
  • Dodaj nową pozycję...
v