Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak zaciagneli kredyt na spółdzielnie 20 baniek by sobie za mleko przelać paranoja jak h*j

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się że przekaz filmiku powyzej miał być że to właśnie chłopi zapłacili za spokój przed wyborami partii rządzącej. Jedyny tego plus że otrzymali zaległa kasę. Pozostaje tylko niewiadoma co z "uchwała" udziałów w kwocie 100tys zl. 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiu napisał:

Wydaje mi się że przekaz filmiku powyzej miał być że to właśnie chłopi zapłacili za spokój przed wyborami partii rządzącej. Jedyny tego plus że otrzymali zaległa kasę. Pozostaje tylko niewiadoma co z "uchwała" udziałów w kwocie 100zl. 

Wiadoma. Zwiększono do 100 tys. I zakład upadnie bo nie ma szans na istnienie. 

Opublikowano (edytowane)

Myślenie jest takie że najważniejsze dociągnąć w ciszy do wyborów a później niech zaklad pada i chłopy spłacają długi. Dramat!!!

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano

Już lepiej niech nic nie dają. Rok czy dwa lata temu nawet na folię nie wystarczyło z tej premii.

Opublikowano (edytowane)

Nieźle. Prawie 20 gr różnicy między małym a dużym dostawcą.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Jaro70 Dla potwierdzenia przelej mu jeszcze tą kasę na jego konto. Albo, nie,lepiej na moje i wszystkim potwierdzę że tyle miałeś.😁

Ładne parametry. Takie nie za dużo oszukane.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, komizmo napisał:

Jaro70 Dla potwierdzenia przelej mu jeszcze tą kasę na jego konto. Albo, nie,lepiej na moje i wszystkim potwierdzę że tyle miałeś.😁

Ładne parametry. Takie nie za dużo oszukane.

W federacji  mam tł 4.6 a bi 3.4 ale w mleczarni  mniej 

Edytowane przez Jaro70
Opublikowano

lacpol piotrkow kujawski   na trasie na  20 dostawców u 10 wyszła woda jak to możliwe zadaję pytanie jak to możliwe

Opublikowano

mleczarnia pewnie jakaś inwestycję robi i polowie dostawcow musi obciąć cenę 😅

Opublikowano
29 minut temu, wielgus napisał:

lacpol piotrkow kujawski   na trasie na  20 dostawców u 10 wyszła woda jak to możliwe zadaję pytanie jak to możliwe

Na samochodzie z lacpolu czy z polmleku tak wyszło?

Opublikowano
1 godzinę temu, Jan21744 napisał:

Na samochodzie z lacpolu czy z polmleku tak wyszło?

samochód z lacpolu  ten co pobierał próby z polmleku banda złodziei

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v