Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak psu chomonto 😆 i nie zmieni to faktu że to dalej zwykła sześćdziesiątka.

Opublikowano

Może i zwykła, ale ma kilka usprawnień, które podnoszą walory użytkowe. Po dołożeniu dobrej kabiny i EHR do podnośnika wyjdzie ciekawy ciągnik klasy 60KM, tyle że cena zaporowa. A maska nawet nawet, przynajmniej to wszystko estetycznie połączone ze sobą a nie na drut i trytytki

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, daron64 napisał:

Uzytkuje/użytkowal ktoś unhz 750? Jak on wypada w porównaniu z polskim cyklopem? 

z tego co słyszałem to cyklop może się schować, samo to że nie trzeba dusić ciągnika na pełnych obrotach to już zaleta, a do tego pracuje o wiele szybciej

Opublikowano (edytowane)

Dość zawily  temat. Ktoś gdzieś znalazł ogłoszenie i dał numer dla sąsiada i ten dzwonił do tego typka, a tamten żeby przyjechać, że napewno się dogadamy itd. No i pytał mnie sąsiad, czy byłbym zainteresowany. Także narazie to tak patykiem po wodzie pisane wszystko, ale wstępnie jutro ma jechać go obejrzeć. 

Na tura szkoda kasy, a ten solecki  cyklop, to pierdolca idzie dostać.  Mamy dwóch takich we wsi, że aby sobie wywieźć i reszta nieważna. Jeden widły polamal w tym roku i po co pospawac, jak można założyć szufle. I tak za każdym razem. W tamtym roku jak poruszyłem temat wymiany oleju, jak u mnie stał bo już to nawet nie olej tylko biała papka, to jeden przyjechal, dolal jakiegoś oleju, zabrał cyklopa i po wymianie. Dość już mam tego. To samo kiedyś jeden, że trzeba się złożyć i mu oddać bo łańcuch na obrotnicy robił. To mówie, że pewnie ze trzeba się rozliczyć, bo sąsiad sam obudowę przekładni kupił, tryby na spółkę z nami i z ojcem sami to robiliśmy, to jeszcze coś tam się kupowalo.  No i tamten już jednak nie chciał się rozliczać. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Z sąsiadem mamy łącznie 4 x c360, 1 x 7011,1 x mtz, 1 x 8145. Także to problemem chyba nie będzie :)

Lo to do wyboru do koloru jak c360 nie Podola na womie to zetor dopomóże

Opublikowano
6 godzin temu, daron64 napisał:

Dość zawily  temat. Ktoś gdzieś znalazł ogłoszenie i dał numer dla sąsiada i ten dzwonił do tego typka, a tamten żeby przyjechać, że napewno się dogadamy itd. No i pytał mnie sąsiad, czy byłbym zainteresowany. Także narazie to tak patykiem po wodzie pisane wszystko, ale wstępnie jutro ma jechać go obejrzeć. 

Na tura szkoda kasy, a ten solecki  cyklop, to pierdolca idzie dostać.  Mamy dwóch takich we wsi, że aby sobie wywieźć i reszta nieważna. Jeden widły polamal w tym roku i po co pospawac, jak można założyć szufle. I tak za każdym razem. W tamtym roku jak poruszyłem temat wymiany oleju, jak u mnie stał bo już to nawet nie olej tylko biała papka, to jeden przyjechal, dolal jakiegoś oleju, zabrał cyklopa i po wymianie. Dość już mam tego. To samo kiedyś jeden, że trzeba się złożyć i mu oddać bo łańcuch na obrotnicy robił. To mówie, że pewnie ze trzeba się rozliczyć, bo sąsiad sam obudowę przekładni kupił, tryby na spółkę z nami i z ojcem sami to robiliśmy, to jeszcze coś tam się kupowalo.  No i tamten już jednak nie chciał się rozliczać. 

Blisko nie oglądałem takie coś z nowymi pompami za lekko poniżej 4 tyś

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, daron64 napisał:

Sąsiad mówił, że liczy na 3 tysiące, ale nie wiem na jakiej podstawie rzucił taka kwote

Może ty dajesz trzy tysiące a sąsiad zalatwia i przyprowadza i macie na spółkę😂

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Miałem parę maszyn w życiu na spółki z paroma osobami i nigdy więcej spółek ;) 

Jak chciałem ja wziąć maszynę to oczywiście sąsiad musiał być pierwszy bo mu tylko kawałeczek trzeba jeden obrobić.... Nie wspominając o totalnym niedbalstwie, coś się połamało to do naprawiania nie było kogo. A trochę smaru dać tak samo nie było komu jak mnie... 

Nie chcę więcej na oczy widzieć żadnych spółek z tymi dobrymi znajomymi.... :)

Tak samo jak kiedyś zboże się młóciło wspólna warmianką to każdy użytkował ale do smarowania to kompletnie nikogo nie było. 

• Like 1
Opublikowano

Ze wsi to akurat jedyna osoba, z którą można wejść w spółkę ze  sprzętem. 

Ja tam mam zima parę przyczep na pryzme wywieźć i potem na jesieni, no nie wiem, ze 40 rozrzutnikow. Także z dogadaniem się nie będzie problemu. Ale to najpierw niech pojedzie i zobaczy. Jak nie to będziemy szukać. Narazie obaj mamy wszystko wywiezione, także gdzieś do marca jest czas. 

Opublikowano

Jutro z rana na stolicę mam wyjazd także mnie nie będzie. 

Tylko tur jakiś przyzwoity to większe pieniądze. Do tego jak mam 60tke, 7011 i 8145, by wypadało na tego ostatniego założyć, ale nim sieje nawozy(ładowanie bigbagow) no i obornik też nim ciagam, pomimo że rozrzutnik mały. 

Belki mam, ale to mi robi sąsiad, albo wujek. Obaj maja tury. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v