Skocz do zawartości
  • 19

Ceny pszenicy 2024

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

5351 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Wicherek napisał:

sama spada bez dmuchania   ?

Nieboszczyka też nikt nie dmucha, a jednak temperatura  jego ciała spada. 
Jak to możliwe Wicher, że taki bauer jak Ty podstaw przechowywania zboża nie zna, że o tych fizyki nie wspomnę. 

Edytowane przez bezbarwny
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano
4 minuty temu, bezbarwny napisał:

Jak to możliwe Wicher, że taki bauer jak Ty podstaw przechowywania zboża nie zna, że o tych fizyki nie wspomnę. 

W dużym silosie by tak szybko sama nie spadła

16 minut temu, Wicherek napisał:

Ciągnik już umyty tylko flagę jeszcze trzeba przyczepić 

Mój umyty od listopada , bedzie okazja go przewietrzyć

• 0
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, bezbarwny napisał:

Gdyby tak leżało 100 nieboszczyków na jednej kupie to by tak szybko nie stygły   !

Edytowane przez Wicherek
  • 0
Opublikowano
3 godziny temu, Jurek87 napisał:

Tabletki działaja , 4 dni i temperatura w silosie zpadla z 20 na 17 stopni i dale spada takze chyba trojszyk sie przekręcił.

20240122_173745.jpg

zwaliłeś gnój z wierzchu i ciepło oddaje , a nie że robak po gazowaniu zdechł 

robak ziarna nie podgrzewa tylko ciepłe ziarno sprzyja namnażaniu robactwa 

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
11 godzin temu, KarolaKarotka napisał:

w naszych okolicach gdzie można na strajk Traktorem pojechać?

Koło Żnina jadąc od Janowca do Żnina przed wiaduktem na S5 w prawo, droga techniczna , będzie widać

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, misio3p napisał:

Pszenica po 800 netto w Szamotułach.

Chyba już korekta 780. Ogólnie przy pszenicy paszowej korekty w cennikach w dół o 10-20zl i niezbyt ciekawie z odbiorami.

• 0
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, driver24 napisał:

Chyba już korekta 780. Ogólnie przy pszenicy paszowej korekty w cennikach w dół o 10-20zl i niezbyt ciekawie z odbiorami.

U mnie 750 brutto , przyjmować przyjmują na bieżąco , ale do mnie mają przyjechać samochodem z odkurzaczem , to dopiero na koniec lutego , bo tak to do 25 lutego cały czas mają już zapisane odbiory odkurzaczem , ale jak się zawiezie samemu to na bieżąco biorą , tylko co będę jeszcze koszty nabijał , niech sami sprzątną . Co do protestów to wczoraj do listy dopisali Pińczów (świętokrzyskie ) , o de mnie blisko , więc się będzie 

Edytowane przez mysza103
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, mysza103 napisał:

U mnie 750 brutto , przyjmować przyjmują na bieżąco , ale do mnie mają przyjechać samochodem z odkurzaczem , to dopiero na koniec lutego , bo tak to do 25 lutego cały czas mają już zapisane odbiory odkurzaczem , ale jak się zawiezie samemu to na bieżąco biorą , tylko co będę jeszcze koszty nabijał , niech sami sprzątną . Co do protestów to wczoraj do listy dopisali Pińczów (świętokrzyskie ) , o de mnie blisko , więc się będzie 

Mówisz o Lochpolu że taka kolejka na odkurzacz?

• 0
Opublikowano
50 minut temu, pablo6234 napisał:

Mówisz o Lochpolu że taka kolejka na odkurzacz?

Tak . Jak by był z 1 samochód  to może by gdzieś wypchali ( zależnie jak by się wyrabiali) , ale u mnie ponad 100 ton , to już  tak jest  jak  pisałem 

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Trzymam kciuki za wszystkich, co sie wybierają na protest.

2 godziny temu, jahooo napisał:

Trzymam kciuki za wszystkich, co sie wybierają na protest.

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, mysza103 napisał:

Ty wicherek za bardzo chwiejny jesteś żeby deklarować na kogo będziesz głosował za prawie pół roku , bo już w ostatnim półroczu pokazałeś że można się obkręcić o 180 stopni , i ile ci partii pasowało , a za chwile oni ci nie pasowali . A na końcu żeś głosował na lewactwo , a teraz piszesz że lewactwo trzeba odsunąć od rządzenia i że muszą lewacy być pokonani . 

W ostatnich wyborach trzeba było odsunąć dojną zmianę od władzy i to się udało , miałem głosować na Konfederację ale mnie przestraszyli że zrobią koalicję z dojną zmianą i zrezygnowałem 

• Like 2
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano
mysza103 napisał:

Tak . Jak by był z 1 samochód  to może by gdzieś wypchali ( zależnie jak by się wyrabiali) , ale u mnie ponad 100 ton , to już  tak jest  jak  pisałem

Ty nie miałeś konsumpcji? bo brakuje mi 5 ton do całego tira żeby puścić reszte i tak mnie zwleka już ponad miesiąc aż mu ktoś coś przywiezie, chciałem to dziś w chuja wywieźć na pasze to znowu nie ma miejsca w silosach

• 0
Opublikowano
36 minut temu, MaXtzTS napisał:

Ty nie miałeś konsumpcji? bo brakuje mi 5 ton do całego tira żeby puścić reszte i tak mnie zwleka już ponad miesiąc aż mu ktoś coś przywiezie, chciałem to dziś w ch*ja wywieźć na pasze to znowu nie ma miejsca w silosach

U niego nie robiłem badań , ale badałem w 2 innych miejscach i do konsumpcji brakowało,  więc I tu nie przejdzie na konsumpcję 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v