Skocz do zawartości
  • 19

Ceny pszenicy 2024

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

5259 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 2
Opublikowano
Godzinę temu, Wicherek napisał(a):

Tak  , można powiedzieć że u Kapki podwyżka  !   łatwiej jest osiągnąć  13,5  % białka niż   28  % glutenu 

Patrząc na Twoją historie wypowiedzi nasuwa się stwierdzenie- stary a głupi. 

Jedno z drugim jest skolerowane, to tylko sianie fermentu i zamieszania ludziom w głowach, tak jak z pszenicą premium w zzz 

• 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, wilkołak napisał(a):

A może Rosja wygra na ukrainie i plany sie pokrzyżują

Dla kogo ?.

Niemcy się dogadają z Rosją  jak to wspomniał Ardanowski za 1 godzinę będą w Rosji .

Ardanowski pięknie powiedział pierw padną , duże gospodarstwa towarowe co tak za miliony inwestowali .

H..j będzie z tych inwestycji zachodni przyjaciele mają to gdzieś ze wschodnimi braćmi .

2 godziny temu, jahooo napisał(a):

Znowu zaczyna się gadka , że magazyny pełne a chłopy czekają na lepsze ceny, gdy cena zboża trochę podskoczyła w górę wraz z rosnącą giełdą. Jak zwykle, propaganda, żeby chłopki rzucili się sprzedawać, wtedy się cenę jeszcze trochę opuści i panika się zwiększy. Znam to - co roku tak samo.

To stara płyta już nie modna .

Czas na zmiany ten czas  już trwa .

Edytowane przez galan99
  • 1
Opublikowano
43 minuty temu, STIG13 napisał(a):

Spokojnie. Wczoraj większość sprzedałem więc pewnie zdrożeje niedługo 😅

Rzuciłbyś cenami jakie uzyskałeś 

• 0
Opublikowano

Wszystko czyszczę bo nie mam dużo a klienci doceniają jakość czasem nawet u mnie odciągali przytulje by można króliką dawać czy żeby innym zwierzaką nieporządane nasiona nie zaszkodziły

lepiej się przechowuje zaraz po żniwach jest czyszczone i schłodzone a mój drób je to brudniejsze.nie wszyscy w Polsce mają zadbane plantacje jest wiele małych gospodarstw i muszą sobie jakoś radzić na rynku

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, Grab12 napisał:

Wszystko czyszczę bo nie mam dużo a klienci doceniają jakość czasem nawet u mnie odciągali przytulje by można króliką dawać czy żeby innym zwierzaką nieporządane nasiona nie zaszkodziły

lepiej się przechowuje zaraz po żniwach jest czyszczone i schłodzone a mój drób je to brudniejsze.nie wszyscy w Polsce mają zadbane plantacje jest wiele małych gospodarstw i muszą sobie jakoś radzić na rynku

To lepiej w polu przypilnować i chwastów nie rozsiewać, teraz pręży tych cenach nawozów karmić chwasty to głupota.

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano

Łódzkie młyn lututów pszenica 800-850 brutto pszenżyto 700 brutto żyto 550-600 brutto młyn burzenin pszenica 750-960 brutto pszenżyto 650 brutto żyto 590 brutto kad rol raczyn pszenica 810-910 brutto pszenżyto 700 brutto żyto 570-610 brutto jeczmien 750 brutto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez Bartek933
      Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v