Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Uziu92 napisał:

kiedyś jak miałem ciągnik z turem to tak zrobiłem, wsypałem worek mocznika w rozsiewacz i podczepialem, ale zrobiłem to 2 razy, pierwszy i ostatni 😂

Tak by się mozna byko bawić, jakby miał kawałek wybetonowane i rozsiewacz na kółkach i najlepiej jeszcze zamiast sruby centralnej siłownik.

A tak w temacie tych opon, co przedtem pisałem. Będę musiał jednak jedna nowa kupić, bo cały czas powietrze schodzi, a opona i tak już nie jest szalowa. Myślę od razu wymienię obie, jak są niższe, no i zdjalem druga, a ta jest normalna. Macie porównanie jaka różnica. Zdjęcie nie oddaje tak różnicy. Ta nizsza troszkę moze by się jeszcze podniosła, ale niedużo. No i jest tak jakby obok diagonalnej radialke postawił. A oznaczenia takie same i obie tej samej marki.

A co do szpilek, co pytałem, to jednak nie były przyspawane - tak tylko wyglądały, bo błoto się na czepialo. Z jednej strony piasty mają kołnierz, który je klinuje, a z drugiej nakrętka. No i tutaj klucz udarowy - bajka. Nie trzeba się szarpać, nie trzeba wkręcać piasty w nic - bzyk bzyk bzyk i odkręcone. No ale wszystkie do wymiany - części nie ma, część gwint zrypany i wszystkie wyrobione - musiał jeździć dłuższy czas z niedokreconymi nakrętkami. A z kolei z drugiej strony - w super stanie - wszystkie są, gwinty cacy, zero śladów wyrobienia 🤷

IMG_20240325_124642267_PORTRAIT_copy_1632x1228.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano
8 minut temu, SamaPrawda napisał:

Może nie w temacie, potrzebuje dobre uzasadnienie do wniosku o zmiany lasu na grunty uprawne, dużo tego niema, niecałe 20 arów, robił ktoś coś takiego?

@radekz200 może pomoże ? on las karczował.

Opublikowano
Dnia 23.03.2024 o 22:10, MF675ursus napisał:

Był tu kiedyś taki jeden, co o takim intensywnie myślał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-934-zolw-zajac-szybka-skrzynia-oryginalny-lakier-CID757-IDZnQIn.html

W sumie, to wygląda że dokładnie o tym egzemplarzu 🙂

A idź z takim obszarpańcem , już kupiony dawno i coś lepszego 1044 

Dnia 24.03.2024 o 08:44, sladan napisał:

Pamiętam gościa 😅 Marcin się nazywa jak się nie mylę 

Dobrą masz pamięć 😛

Dnia 23.03.2024 o 22:27, krilan06 napisał:

Wspomniany kolega jest jeszcze na forum?

Panie jestem 🙋

• Like 2
Opublikowano

Takie łapki/redliczki czy jak to tam zwać to prosto na  złom czy może znajdzie się chętny? Miałem kilka rodzajów w scierniskowcu, teraz zmieniłem a te co na zdjęciu wydają się być jeszcze całkiem ok.

IMG_20240312_144843.jpg

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Screenshot_20240325-190100~2.png

W osiowy 1580 chyba. A ten jednoosiowy i chyba trochę mniejszy. To może i koło tony 

57 minut temu, bratrolnika napisał:

Wołać to sobie mógł 

Ośka ze zdrowymi oponami warta z 1000-1200zł, jak opony słabe to z 700 max 

Ty, a tak czysto teoretycznie, ile można by wziąść za taką przyczepkę co przerabiałem z rozrzutnika?🤔 

Opublikowano
izydor6280 napisał:

46 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ile to jest warte

Brak przekładni i adaptera 

w lubelskim ze 3tys. by wariaty krzyczeli xD

taaa 🤦 nie wiem gdzie w lubelskim ale ja tu 50gr/kg widzę w lubelskim...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v