Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Uziu92 napisał:

kiedyś jak miałem ciągnik z turem to tak zrobiłem, wsypałem worek mocznika w rozsiewacz i podczepialem, ale zrobiłem to 2 razy, pierwszy i ostatni 😂

Tak by się mozna byko bawić, jakby miał kawałek wybetonowane i rozsiewacz na kółkach i najlepiej jeszcze zamiast sruby centralnej siłownik.

A tak w temacie tych opon, co przedtem pisałem. Będę musiał jednak jedna nowa kupić, bo cały czas powietrze schodzi, a opona i tak już nie jest szalowa. Myślę od razu wymienię obie, jak są niższe, no i zdjalem druga, a ta jest normalna. Macie porównanie jaka różnica. Zdjęcie nie oddaje tak różnicy. Ta nizsza troszkę moze by się jeszcze podniosła, ale niedużo. No i jest tak jakby obok diagonalnej radialke postawił. A oznaczenia takie same i obie tej samej marki.

A co do szpilek, co pytałem, to jednak nie były przyspawane - tak tylko wyglądały, bo błoto się na czepialo. Z jednej strony piasty mają kołnierz, który je klinuje, a z drugiej nakrętka. No i tutaj klucz udarowy - bajka. Nie trzeba się szarpać, nie trzeba wkręcać piasty w nic - bzyk bzyk bzyk i odkręcone. No ale wszystkie do wymiany - części nie ma, część gwint zrypany i wszystkie wyrobione - musiał jeździć dłuższy czas z niedokreconymi nakrętkami. A z kolei z drugiej strony - w super stanie - wszystkie są, gwinty cacy, zero śladów wyrobienia 🤷

IMG_20240325_124642267_PORTRAIT_copy_1632x1228.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano
8 minut temu, SamaPrawda napisał:

Może nie w temacie, potrzebuje dobre uzasadnienie do wniosku o zmiany lasu na grunty uprawne, dużo tego niema, niecałe 20 arów, robił ktoś coś takiego?

@radekz200 może pomoże ? on las karczował.

Opublikowano
Dnia 23.03.2024 o 22:10, MF675ursus napisał:

Był tu kiedyś taki jeden, co o takim intensywnie myślał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-934-zolw-zajac-szybka-skrzynia-oryginalny-lakier-CID757-IDZnQIn.html

W sumie, to wygląda że dokładnie o tym egzemplarzu 🙂

A idź z takim obszarpańcem , już kupiony dawno i coś lepszego 1044 

Dnia 24.03.2024 o 08:44, sladan napisał:

Pamiętam gościa 😅 Marcin się nazywa jak się nie mylę 

Dobrą masz pamięć 😛

Dnia 23.03.2024 o 22:27, krilan06 napisał:

Wspomniany kolega jest jeszcze na forum?

Panie jestem 🙋

• Like 2
Opublikowano

Takie łapki/redliczki czy jak to tam zwać to prosto na  złom czy może znajdzie się chętny? Miałem kilka rodzajów w scierniskowcu, teraz zmieniłem a te co na zdjęciu wydają się być jeszcze całkiem ok.

IMG_20240312_144843.jpg

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Screenshot_20240325-190100~2.png

W osiowy 1580 chyba. A ten jednoosiowy i chyba trochę mniejszy. To może i koło tony 

57 minut temu, bratrolnika napisał:

Wołać to sobie mógł 

Ośka ze zdrowymi oponami warta z 1000-1200zł, jak opony słabe to z 700 max 

Ty, a tak czysto teoretycznie, ile można by wziąść za taką przyczepkę co przerabiałem z rozrzutnika?🤔 

Opublikowano
izydor6280 napisał:

46 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ile to jest warte

Brak przekładni i adaptera 

w lubelskim ze 3tys. by wariaty krzyczeli xD

taaa 🤦 nie wiem gdzie w lubelskim ale ja tu 50gr/kg widzę w lubelskim...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v