Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, Janeczko napisał:

Daj mi konia i lawetę na b+e to Ci przywiozę kto teraz robi prawo jazdy na T jak w tej samej cenie ma się B+E i troszkę więcej można. 

Nie do końca bo kat. B+e uprawnia do kierowania ciągnikiem i jedną przyczepą 

Opublikowano
50 minut temu, jahooo napisał:

Tu jest siew po orce

Prosto w orane, niczym wcześniej nie przejechane?

45 minut temu, Grzechooo napisał:

ekrany nie powinny się same dostosować do ustawienia maszyny

U mnie są na stałe, na 3 śruby przykręcone 

43 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nie do końca bo kat. B+e uprawnia do kierowania ciągnikiem i jedną przyczepą 

Chyba nie. Przy zdaniu b+e wbijają chyba już T. Tak przynajmniej mówią internety

Opublikowano
15 minut temu, daron64 napisał:

Prosto w orane, niczym wcześniej nie przejechane?

W tym roku pod miedzami i bruzny przeleciałem agregatem biernym, jak nie  ma na to czasu, to prosto w orane. W końcu po to jest agregat aktywny

Opublikowano
rafal3939 napisał:

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Chyba nie. Przy zdaniu b+e wbijają chyba już T. Tak przynajmniej mówią internety

dokładnie, jak robisz b+e automatycznie dostajesz t

kurna ja mam b+e inie wpisali mi t, a szwagier robił b+e duuuuzo później niż ja i wpisali mu t z automatu, teraz liczę na to że przy wymianie plastiku wpiszą mi to t... Jak się przepisy nie zmienia. A może by tak zgubić lub zepsuć plastik i wyrobić nowy?🤔

Opublikowano
6 godzin temu, daron64 napisał:

Ale w coś takiego też?

IMG_20230909_145904615_HDR_copy_918x1632_2.jpg

a zaczep jakiś dwuteownik na łańcuchu ,pogadam z młodym może wstawi zdjęcie jak to u mnie wygląda

6 godzin temu, Grzechooo napisał:

kurna ja mam b+e inie wpisali mi t, a szwagier robił b+e duuuuzo później niż ja i wpisali mu t z automatu, teraz liczę na to że przy wymianie plastiku wpiszą mi to t... Jak się przepisy nie zmienia. A może by tak zgubić lub zepsuć plastik i wyrobić nowy?🤔

nie wiem jak tam wtedy z badaniami lekarskimi ,może najpierw rozpytaj jak to wygląda i czy u was wbiją 

Opublikowano
Grzechooo napisał:

rafal3939 napisał:

1 godzinę temu, daron64 napisał:

dokładnie, jak robisz b+e automatycznie dostajesz t

wymień dokument puki się przepisy nie zmieniły I też bedziesz mial T. chyba cos kolo 100zl kosztuje wymiana

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

a zaczep jakiś dwuteownik na łańcuchu ,pogadam z młodym może wstawi zdjęcie jak to u mnie wygląda

Miałem wał. Myślałem już zwykle dwie bronki zaczepić nawet - troszkę więcej pierdolenia z jazdą, ale potem z uprawa lzej

28 minut temu, jahooo napisał:

Bez różnicy, po prostu jeździsz bieg wolniej

Dziękować. Bo u nas w pobliżu to tylko kilka osób ma, ale żadna nie ma jakiejś fest gliny i tak naprawdę poza yt niewiele źródeł informacji jak to wyglada

Opublikowano

Panowie mam problem z farmtrac jak się nagrzeje hydraulika nie daje rady podnosić i obracać pług. Zalany jest olej agro stou 10w30 i jest jak woda. Pompa olejowa wymieniona nie wiem 2-3 lata temu więc powinna być ok. Myślę żeby sprawdzić ciśnienie na zimnym i na ciepłym ale jak mogę to w domowych warunkach zrobić ? Dodam że ciągnik z turem o ile coś to zmienia

Opublikowano

A jak masz podpięty TUR ? Może olej zamiast na spływ, idzie ciągle na przelew ciśnieniowy i dlatego się grzeje ? U mnie tez po godzinie pracy olej w hydraulice jest ciepły, ma około 60 stopni, ale bez przesady.

Opublikowano

Widziałem takie zestawy ale dla jednego pomiaru nie chciałem tracić czasu i kasy ale jak mus...

Muszę sprawdzić jak podpięty bo zamontowany od nowości jest. Jest gorący ale sprawdzę też temperaturę też.

Opublikowano

Około 40KM ma (podają, że 38) z 3 cylindrów, tylko to dość lekkie, tzn cięższe od ciapka, ale do tej mocy dość lekkie

Jako pomocnik w gospodarstwie dość fajny, tylko drogie jak piorun, to już lepiej kupić MF 135

Opublikowano
19 godzin temu, 6465 napisał:

On mocniejszy jest od c330?  Tak w realu,bo w książce piszą że tak. Nigdy takim nie jeździłem.

Jak już to 3512 będzie lepszy, w pieniążkach będzie podobny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v