Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
8 godzin temu, alvaro2 napisał:

Putin duże pieniądze na to dał i mu się udało a teraz Angole płacżą

A Farage przeniósł się do Francji i się śmieje z głupków jak ich podpuścił na ten brexit.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

JPDole wszystko drogie tylko zboże tanie. W Polsce i na świecie trudna (dziwna) sytuacja próbuje to jakoś zrozumieć, ogarnąć. Wy chcecie zmian a proponuje głosować na PSL lub KO. To wam powiem że jesteście poj..ni!  Już lepiej żeby ten PiS został!

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 4
  • 0
Opublikowano

To co PiS w ostatnich latach odjebał to jż lepiej żeby małpa z żyrafą rządzili w tym kraju!

Każdy ale nie oni. 

Osmiorniczki poprzedniej władzy i zegarek Nowaka za 30tys to jest dowcip przy tym co oni odpierdalają.

• Like 1
  • Thanks 6
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, rtt77 napisał:

Dostaje  ponad 6 tyś emerytury i od pisu 13-stki, 14-stki, a mimo to na pis nie zagłosuje. Prawdopodobnie poprze KO.

No to się zdziwi jak KO jej OBETNIE 13,14, jak KO wygra wybory🤣,o ile dożyje.

• 0
Opublikowano
9 godzin temu, mds212 napisał:

Ty masz jakas juz paranoje? Sam zadajesz pytania i sam sobie na nie odpowiadasz? Wiec nic dziwnego ze tusek Ci akzda głupote wcisnie nawet to ze POKO walczy w brukseli o dobro dla Polski :D Wszystkim slepo patzracym w rudego prosze sprawdzcie kto w UE głosował za karamiu dla Polski. Czyzby polscy europoslowie z lewicy i peło? No niemozliwe ale przeciez tego w tvn nie powiedzieli :D

Ty jednak jesteś głupi ,gdyby nie Unia dzis miałbyś białoruś a ziobro  sam wyroki by ferował , czy nie widzisz ,że zawłaszczenie sądów przez partię rządzącą to wstęp do dyktatury białorusi 

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
10 godzin temu, alfa napisał:

A co jako lekarz mial powiedziec ze nie ? A pis nie kazal szczepic ? To gratuluje myslenia jak w polsce rolnik gkosuje na kogos kto nie nawolywal do szczepienia i tym sie kieruje . Ja przynajmniej niedaleko siebie widze kilku ogarnietych gosci z psl ktorzy sa z gospodarek lub je maja i maja pojecie i na takich zaglosuje bo nie bede sie kierowal w wyborze pandemia . Dla konferencji rolnik znaczy mniej niz szczur w kanale 

Pamiętaj,że najważniejsze w życiu jest to żeby być człowiekiem.A potem rolnikiem,politykiem czy kimś innym.To co w ostatnich latach pod pretekstem wydumanej pandemii zrobili obywatelom zakłamani politycy,dziennikarze i lekarze jest do niewybaczenia.Przynajmniej ,ja tak widzę ten świat.Zeby nie było,jestem rolnikiem z prawie 40-letnim stażem,wiem że idą ciężkie czasy,ale nie chce pomocy od zakłamanego Psl-u pod przywództwem jeszcze bardziej zakłamanego lekarza.

• Thanks 2
  • 0
Opublikowano (edytowane)

im sie wlasnie to marzy-oni nie rozumieja wspolczesnego swiata i sie go boja..

dziwne pisze ze nie oglada tv a za chwie ze wie co w tvn pokazuja ??? 

pinochet-moze do twojej wsi na zadupu nawet pandemia nie trafila.. ale u nas na pogrzeb trzeba bylo po 2 tygodnie czekac..

twoje wsiowe widzenia swiata nijak ma sie do rzeczywistosci..

wydumana ?? kurna zycze ci zebys sie tak pochorowal jak ja..2 tygodnie z zyciorysu wyjete..

Edytowane przez jacus
  • 0
Opublikowano
20 minut temu, jacus napisał:

pinochet-moze do twojej wsi na zadupu nawet pandemia nie trafila.. ale u nas na pogrzeb trzeba bylo po 2 tygodnie czekac..

wydumana ?? kurna zycze ci zebys sie tak pochorowal jak ja..2 tygodnie z zyciorysu wyjete..

NAWZAJEM  a ja życzę ci byś w tym czasie  zachorował na raka nie dostał od nikogo pomocy chyba że prywatnie. A prawda jest taka że na raka umiera każdy a na srowid mało kto

• 0
Opublikowano

A co za różnica umrzeć na covid czy na raka, w obu przypadkach tragedia ludzka, zrozum to chłopie

• 0
Opublikowano

ale on twierdzi ze zadnej choroby nie bylo..wiec jak mozna zachorowac ?? 

ja ciebie moge zyczyc zebys najpierw sprawdzil statystyki a potem pisal glupoty-ale wiem ze to nie jest mozliwe 🤣..

dane sa ogolnie dosstepne wiec sprawdz ile umiera rocznie na raka i ile na wirusa umarlo i jak to ma sie do wszystkich zmarlych.

• 0
Opublikowano

Nie musisz mi to mówić bo to przechodziłem wiem jak to było i po prywatnej operacji też srowit przechodziłem  tylko srowit to tylko ciężka grypa więc nie wmawiaj mi że ja mówię że go nie było 

• 0
Opublikowano

covid to nie grypa tylko zupełnie inna choroba, nie można jej bagatelizować ale nie powinno się tego wyolbrzymiać do takiej chorej skali jak robili to politycy i media na całym świecie, dopiero jak zaczęła się wojna to przestali o tym wszędzie pierdulić

• Like 3
  • 0
Opublikowano
3 godziny temu, rtt77 napisał:

Moja babcia w tym roku skończyła 100 lat. Dostaje  ponad 6 tyś emerytury i od pisu 13-stki, 14-stki, a mimo to na pis nie zagłosuje. Prawdopodobnie poprze KO. Nie ma żadnej reguły że stary to zaraz na pis.  

Brawa dla mądrej babci    ! pozdrów ją od wszystkich rolników   

• Like 3
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano

@KlimekPL w przypadku covida to raczej nikt dokładnie nie wiedział w którą stronę to pójdzie, czyli po mutacjach bedzie jeszcze groźniejszy[ jak np grypa hiszpanka],czy pójdzie w lagodniejszą forme jak to się stało obecnie

• 0
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

Coś nie tak z Twoją głową.

Edytowane przez pinochet
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

NAWZAJEM  a ja życzę ci byś w tym czasie  zachorował na raka nie dostał od nikogo pomocy chyba że prywatnie. A prawda jest taka że na raka umiera każdy a na srowid mało kto

Twoja wiedza na temat rraka jest zerowa , albo nie potrafisz czytać ,albo znaleźć .Dziś nowotwór jest wyleczalny w 40% w Polsce a wUSA nawet do 70&

• 0
Opublikowano

Tak se jeżdże po polu traktorem i słyszę iż wilki sukces działania rządu przynoszą. Ustawili w konwoju 5 ciężarówek( w tym jedna z jajami) dali dwa samochody KAS na bombach i będa konwój do granicy na zachodzie prowadzić. Przepraszam, czy oni mają coś z głowami nie tak, czy ja, bo nijak sensu tego pojąć nie mogę?  Plomby z GPS porobili i jeszcze gonią dwa państwowe samochody żeby  pilnować. Może oddział AT niech za nimi jedzie, bo faktycznie ciężarówka z jajami to jak ładunek złota.🤣

• Like 3
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v