Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Są maski  w aptekach i przychodniach do czerwca .

Ukraina nie opuści nas nigdy już .

Ukraina to już prawie pełno prawny kraj w unii , ale bez zasad jak pozostali , bo potrzebują odbudować swój kraj , Unia wspiera Ukrainę bardzo mocno .

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Wicherek napisał:

Ja jestem stary dziadek ale od młodych słyszę,  których rodzice głosują tylko na pis, że oni tylko na konfederację , trzeba za młodymi iść , oni mają lepszą głowę    !  mówią że cała myśląca młodzież  pójdzie na konfederację  !  dzisiaj słyszę w TVP że pis ma 39 % poparcia  , aż kląć zacząłem     ! jak można tak kłamać moherowe berety   ?   

Niedaleko pada jabłko od jabłoni , niestety stare przysłowie wciąż aktualne . Młodych można jeszcze zrozumieć bo brak im doświadczenia . 

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
40 minut temu, galan99 napisał:

Są maski  w aptekach i przychodniach do czerwca .

Ukraina nie opuści nas nigdy już .

Ukraina to już prawie pełno prawny kraj w unii , ale bez zasad jak pozostali , bo potrzebują odbudować swój kraj , Unia wspiera Ukrainę bardzo mocno .

Wspiera raczej te holdingi zagraniczne które mają kapitał ulokowany na Ukrainie

• Like 1
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/jest-rozporzadzenie-o-przewozie-zboz-z-ukrainy,130819.html

Kolejne wały część dalsza ."Ale zgodnie z rozporządzeniem, transporty rozpoczęte wcześniej i niezakończone przed wejściem w życie nowych przepisów mają odbywać się wg dotychczasowych zasad."   czyli dalej będzie jak było bo sie okaże że podpisano umowy na kolejny milion i beda ściągać znów do kraju syf bo trzeba zrealizowac niedokończona umowę . Cedrob podpisał 28 marca kolejne umowy i teraz będa sobie wozić -warto mieć kolege premiera .

• Like 7
  • 0
Opublikowano
12 minut temu, krilan06 napisał:

Wspiera raczej te holdingi zagraniczne które mają kapitał ulokowany na Ukrainie

Dokładnie tak , dane holdingi czyje są Unijnych krajów i co nie zostaną na zawsze i bardziej się umocnią na rynku Europy .

Polska gospodarka jest jak, Titanic i góra losowa Ukraina , Gospodarka Ukrainy potrzebuje inwestycji bardzo dużych to będzie mogła sprzedawać legalnie .

Titanic toną 2,5 godziny , a gospodarka Polski zatonie za 2,5 miesiąca .

• Thanks 2
  • 0
Opublikowano (edytowane)

k**wa mać, co za ludzie. Nikt z okrągłego nie ma prawa to już rządzić, ich czas minął, nie sprawdzili się. Oni mają wy***rdalać. Wszyscy ci do jednego. 

A jak Wy chcecie wychodzić z Unii z tymi naszymi elitami to zostaje albo ewakuacja na zachód albo nauka cyrylicy. Gratuluję

Edytowane przez ravoj
  • Like 1
  • Thanks 2
  • 0
Opublikowano
24 minuty temu, alfa napisał:

Glosuj na psl . Konferencja rowna sie pis

Co trzeba mieć w głowie żeby głosować na partię ,której szef (Kosiniak-Kamysz) nawoływał do obowiązkowego wyszczepienia wszystkich Polaków na wydumaną pandemię.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano
25 minut temu, Nintendo napisał:

To dowód  na to że  mają wypier...ać. Liczy się tylko ich interes, a jak nie to nam jeszcze nóż  w plecy. Typowa reakcja banderowcy. Nie mam wątpliwości interesy się liczą nic więcej, nie dziwię się że część Ukraińców nie chce walczyć za swój kraj. 

• Like 4
  • 0
Opublikowano (edytowane)

FJa nie wiem co ludzie maja z tym Grynem ? Może mi ktoś wytłumaczyć bo naprawdę nie wiem. Gość zaprosił sobie Tuska .... szefa parti która w europarlamencie 100procentowo głosuje za ekobzdurami które nas gnoja niesamowicie i zabierają nam chleb i mówi ze ma nadzieje ze to jego partia wygra wybory... druga sprawa to ze wspomina w każdym wywiadzie ze to dużych trzeba wspierać bo tylko oni maja szanse rywalizować z ua bo wiadomo ślinka mu cieknie na małe i średnie gosp bo jest obszarnikiem. Nie rozumiem fenomenu , nie jestem za PiS który nas oszukał.

Edytowane przez dzarjan8111
  • Like 5
  • 0
Opublikowano

ty za to jestes wybitnie inteligentny-jak kazdy wyborca pis-u 🤣. porownaj dane statystyczne .

jestes z polski wschodniej ?? temu nic nie rozumiesz...

glosowales na nich jak inni ??

popatrzcie czasami w tv jak wyglada europa po przejsciu kolejnego huraganu w tym roku.. ile tysiecy ludzi umiera po kolejnych falach upalow, jak wygladaja na wiosne wielkie europejskie rzeki, jak widac dno w zbiornikach retencyjnych..

• Like 1
  • 0
Opublikowano
8 minut temu, pinochet napisał:

Co trzeba mieć w głowie żeby głosować na partię ,której szef (Kosiniak-Kamysz) nawoływał do obowiązkowego wyszczepienia wszystkich Polaków na wydumaną pandemię.

A co jako lekarz mial powiedziec ze nie ? A pis nie kazal szczepic ? To gratuluje myslenia jak w polsce rolnik gkosuje na kogos kto nie nawolywal do szczepienia i tym sie kieruje . Ja przynajmniej niedaleko siebie widze kilku ogarnietych gosci z psl ktorzy sa z gospodarek lub je maja i maja pojecie i na takich zaglosuje bo nie bede sie kierowal w wyborze pandemia . Dla konferencji rolnik znaczy mniej niz szczur w kanale 

• Like 1
  • Haha 2
  • 0
Opublikowano

Zagłosujesz na PSL bo masz w z okolicy paru z PSL ogarniętych gospodarzy?! Zobacz głosowania w europarlamencie jaka jest linia tej parti , walka z ociepleniem klimatu i zeroemisynosc. Czyt smierć rolnictwa. Słaby masz powód do głosowania. Ja sam nie wiem na kogo zagłosuje ale widze kto działa przeciwko naszemu interesowi 

• Thanks 2
  • 0
Opublikowano
46 minut temu, jacus napisał:

ty za to jestes wybitnie inteligentny-jak kazdy wyborca pis-u 🤣. porownaj dane statystyczne .

jestes z polski wschodniej ?? temu nic nie rozumiesz...

glosowales na nich jak inni ??

popatrzcie czasami w tv jak wyglada europa po przejsciu kolejnego huraganu w tym roku.. ile tysiecy ludzi umiera po kolejnych falach upalow, jak wygladaja na wiosne wielkie europejskie rzeki, jak widac dno w zbiornikach retencyjnych..

Ty masz jakas juz paranoje? Sam zadajesz pytania i sam sobie na nie odpowiadasz? Wiec nic dziwnego ze tusek Ci akzda głupote wcisnie nawet to ze POKO walczy w brukseli o dobro dla Polski :D Wszystkim slepo patzracym w rudego prosze sprawdzcie kto w UE głosował za karamiu dla Polski. Czyzby polscy europoslowie z lewicy i peło? No niemozliwe ale przeciez tego w tvn nie powiedzieli :D

• 0
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał:

Się wyjdzie i się będzie drugą Białorusią. Angole dali się podpuścić Putinowi i wyszli i po d dostali a co dopiero taka potęga jak Polska. Ujnia nie jest doskonałą ale innej drogi w naszym położeniu nie ma.

Putin duże pieniądze na to dał i mu się udało a teraz Angole płacżą

• Like 1
  • 0
Opublikowano
9 godzin temu, Wicherek napisał:

Ja jestem stary dziadek ale od młodych słyszę,  których rodzice głosują tylko na pis, że oni tylko na konfederację , trzeba za młodymi iść , oni mają lepszą głowę    !  mówią że cała myśląca młodzież  pójdzie na konfederację  !  dzisiaj słyszę w TVP że pis ma 39 % poparcia  , aż kląć zacząłem     ! jak można tak kłamać moherowe berety   ?   

Moja babcia w tym roku skończyła 100 lat. Dostaje  ponad 6 tyś emerytury i od pisu 13-stki, 14-stki, a mimo to na pis nie zagłosuje. Prawdopodobnie poprze KO. Nie ma żadnej reguły że stary to zaraz na pis.  

• Like 3
  • Thanks 2
  • Haha 2
  • Sad 1
  • 0
Opublikowano
8 godzin temu, alfa napisał:

A co jako lekarz mial powiedziec ze nie ? A pis nie kazal szczepic ? To gratuluje myslenia jak w polsce rolnik gkosuje na kogos kto nie nawolywal do szczepienia i tym sie kieruje . Ja przynajmniej niedaleko siebie widze kilku ogarnietych gosci z psl ktorzy sa z gospodarek lub je maja i maja pojecie i na takich zaglosuje bo nie bede sie kierowal w wyborze pandemia . Dla konferencji rolnik znaczy mniej niz szczur w kanale 

Zapytam tylko,czy to na pewno  chłopska partia że na jej czele jest zakłamany lekarz? 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v