Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Od czasu wojska blisko 40 lat temu po podwójnej Delbecie nie chorowałem na żadne grypy, ale wiem jak wygląda prawdziwa grypa, też da tak popalić że się podnieść nie idzie i to sporo czasu, teraz kto tylko przeziębiony, mówi że ma grypę, a za dzień dwa już po grypie, pandemii grypy prawdziwej już nie było dawno dawno. 

Normalnie kwintesencja chłopskiego rozumu, a teraz wymień ile jest typów i podtypów wirusa grypy i powiedz która to jest ta "prawdziwa". Bo chyba pojęcia nie masz o czym piszesz.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
52 minuty temu, Wicherek napisał:

!

Oszukana wieś zaprasza rolników na pikietę protestacyjną  do miejscowości Czerniczyn   ( k Hrubieszowa  )  na skład buraczany  dnia 04,04, 23 , wstępnie ma to być  spotkanie z prasą i telewizją celem przedstawienia obecnej sytuacji i uzgodnienie dalszego    harmonogramu  protestowania ,  wczoraj przez granicę przejechało do Polski 1500 ton pszenicy bez żadnej kontroli  !  godzinę spotkania przekażę  po uzgodnieniach  protestujących z mediami  

Jednego dnia 1500 ton x 23 = 34500 tys ton do 23 kwietnia wiedzie .

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Wicherek napisał:

!

Oszukana wieś zaprasza rolników na pikietę protestacyjną  do miejscowości Czerniczyn   ( k Hrubieszowa  )  na skład buraczany  dnia 04,04, 23 , wstępnie ma to być  spotkanie z prasą i telewizją celem przedstawienia obecnej sytuacji i uzgodnienie dalszego    harmonogramu  protestowania ,  wczoraj przez granicę przejechało do Polski 1500 ton pszenicy bez żadnej kontroli  !  godzinę spotkania przekażę  po uzgodnieniach  protestujących z mediami  

Niech ta oszukana wieś  nie pikietuje po składach buraczanych , tylko zablokuje w końcu  należycie  przejścia graniczne z ukrainą  bo z tego nic nie będzie ,a rząd  będzie ściemniał i grał na czas  żeby ukraina przez  ten okres   jak najwięcej wyeksportowała zboża .

Edytowane przez Zbyszek3939
  • Like 1
  • 0
Opublikowano

To jest skład na którym 20 Grudnia stało 400 ciągników po proteście w Hrubieszowie,  organizatorzy chcą sie spotkać z rolnikami żeby ustalić co dalej robimy i jakie będzie poparcie tych działań 

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano
2 minuty temu, Wicherek napisał:

To jest skład na którym 20 Grudnia stało 400 ciągników po proteście w Hrubieszowie,  organizatorzy chcą sie spotkać z rolnikami żeby ustalić co dalej robimy i jakie będzie poparcie tych działań 

Wiem gdzie to jest bo gospodarstwo mam 10 kilometrów  od Czereniczyna

• 0
Opublikowano
17 minut temu, Zbyszek3939 napisał:

Niech ta oszukana wieś  nie pikietuje po składach buraczanych , tylko zablokuje w końcu  należycie  przejścia graniczne z ukrainą  bo z tego nic nie będzie ,a rząd  będzie ściemniał i grał na czas  żeby ukraina przez  ten okres   jak najwięcej wyeksportowała zboża .

Jak to zrobić prawnie , zablokować granicę ?.

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Polska jest ponad prawem Unii i Urszuli .

Zablokować się nie da ,  przewieźć się da tylko , brak polskich portów przeładunkowych , tu jest problem .

Edytowane przez galan99
  • 0
Opublikowano

Skoro uważacie  ze wojna to mystifikacja to proszę jechać na front na pierwsz linie i zobaczyć co się dzieje bo wk***ią mnie takie gadanie. Tak samo jak to że robią nas w jajo. Ciekawe czy chcielibyście taka wojenkę na paru m2 u nas w Polsce. 

• Haha 3
  • 0
Opublikowano
8 godzin temu, pinochet napisał:

Jeśli piszesz ,że miałeś to cholerstwo ,to już jesteś zmanipulowany. Nie było i nie ma żadnych wiarygodnych testów na podstawie których można stwierdzić ,że ktoś ma covid.Chociaż za to ,że się nie szczepiłeś maszu mnie szacun.Inna sprawa,że ta cała polska i unijna polityka,aktualne i planowane prawo wydaje się czasami być jednym wielkim fake newsem

Słuchaj trochę przeżyłem i widziałem i nigdy w życiu nie miałem czegoś takiego. Co lepsze w tym samym czasie mieli to ludzie z którymi pracowałem o naniosłem to do domu bo rodzice też załapali. Ten szczep był na prawdę mocny o ile pierwszy przeszedłem na strzelenie palca to trzy pozostałe niech cholera weźmie , zawroty głowy niesamowity ból kości że nie można siedzieć było ani leżeć, gorączka po 40 stopni, blokady w pamięci ogromne i dojebiste zmęczenie, brak węchu i smaku. Po prostu dobrego wiruska zrobili i tyle ale nie uległem i się nie zaszczepiłem 💪

Gorzej że część z tych fake news często staje się rzeczywistością 

• 0
Opublikowano
30 minut temu, Wicherek napisał:

To mam nadzieję ze wpadniesz na chwilę 

Byłem w Hrebennym na samym początku , nie nadaję się na takie demonstracje, nie trzymam ciśnienia a pożniej za drogo mnie to kosztuje:)

• Haha 1
  • 0
Opublikowano

Za hektar tyle ceni. Najlepsze jest to że w ubiegłym roku cenił 40 tys bo chciałem kupić ale to za drogo było i nikt nie kupił a teraz wyskoczył z cena 58 tys ziemia od 1 -3 klasa . Hektar fajny ale 2 góra 

• 0
Opublikowano

Bym miał okazje, to bym kupił na twoim miejscu. Parę kilometrów ode mnie facet podzielił gospodarstwo na  działeczki i przedaje 100 tyś za 30 a. Już dwa domy stoją. 

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Na ciśnienie najlepsze są %. Osobiście uważam że ta cena jest sztucznie utrzymana i nie ma szans długo się utrzymać owszem ktoś powie trend spadkowy na ropę też jest ale co za dużo ropy na świecie ? nowe złoża? wielki kapitał ma wtym wszystkim interes, i  oni w zasadzie wiedzą co wydarzy się na świecie za miesiąc dwa bo pewnych spraw ukryć się nie da ( nie sugeruje że coś się wydarzy) 

Strajkować trzeba i nie tylko o export ale też ekoschematy i  chociażby trzymanie świniaka bo to jest naprawde kpina..

• Like 2
  • 0
Opublikowano
11 minut temu, Damianek20 napisał:

Za hektar tyle ceni. Najlepsze jest to że w ubiegłym roku cenił 40 tys bo chciałem kupić ale to za drogo było i nikt nie kupił a teraz wyskoczył z cena 58 tys ziemia od 1 -3 klasa . Hektar fajny ale 2 góra 

jak masz wolna kasę to tak a jeżeli jakieś kredyty to nie. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v