Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
12 minut temu, tadi77 napisał:

U mnie w skupię  dzis pszenica 1420 netto lokalny młyn łódzkie czekać czy sprzedawać jak myślicie 

Pierwszy kwiecień i żartów się zachciało😀

• Like 1
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

No nie bardzo można mną manipulować bo nie szczepiłem się i byłem przeciwny temu choć 3 razy miałem to cholerstwo. A ukraincowi to złamanego grosza bym nie dał tyle że rządnie okradł i im dał. 

Odnośnie rejestracji rowerów już były zmianki w 21 roku 

Screenshot_2023-04-01-11-48-37-444_com.android.chrome.jpg

Jeśli piszesz ,że miałeś to cholerstwo ,to już jesteś zmanipulowany. Nie było i nie ma żadnych wiarygodnych testów na podstawie których można stwierdzić ,że ktoś ma covid.Chociaż za to ,że się nie szczepiłeś maszu mnie szacun.Inna sprawa,że ta cała polska i unijna polityka,aktualne i planowane prawo wydaje się czasami być jednym wielkim fake newsem

Edytowane przez pinochet
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, mds212 napisał:

Za 2 xd

Zależy jaki region u mnie 1040 netto za konsumpcje

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, pinochet napisał:

Jeśli piszesz ,że miałeś to cholerstwo ,to już jesteś zmanipulowany. Nie było i nie ma żadnych wiarygodnych testów na podstawie których można stwierdzić ,że ktoś ma covid.Chociaż za to ,że się nie szczepiłeś maszu mnie szacun.Inna sprawa,że ta cała polska i unijna polityka,aktualne i planowane prawo wydaje się czasami być jednym wielkim fake newsem

No jakies dziadostwo musiało być co powodowało utratę węchu i smaku

• 0
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, masa24 napisał:

No jakies dziadostwo musiało być co powodowało utratę węchu i smaku

Obejrzyj sobie jeden z odcinków Czterdziestolatka z lat 70.Jest tam fragment gdzie aktorzy mówią o utracie smaku i wechu  ,bo przechodzą grypę.Przy grypie to normalny objaw.Byl ,jest i będzie.

Edytowane przez pinochet
  • Like 1
  • 0
Opublikowano

Mózgi to macie wyprane , skoro twierdzicie że nic nie było

• 0
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, pinochet napisał:

Obejrzyj sobie jeden z odcinków Czterdziestolatka z lat 70.Jest tam fragment gdzie aktorzy mówią o utracie smaku i wechu  ,bo przechodzą grypę.Przy grypie to normalny objaw.Byl ,jest i będzie.

Alternatywy 4 Też jest odcinek jak doktor , ma grypę , przychodzi do nie go sąsiad i powiada że trzeba do doktora . Odpowiada doktor , przecie sam jestem doktorem i wiem co mi jest .

Pszenice zapowiadają się mega dobrze , po zimie ciemne rosną , zapowiada się dobry rok . Tylko cena jaka będzie 700 zł ?.

Edytowane przez galan99
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, pinochet napisał:

Powiedz to tym co umarli -straszna śmierć , znajomy zmarł

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, tadi77 napisał:

U mnie w skupię  dzis pszenica 1420 netto lokalny młyn łódzkie czekać czy sprzedawać jak myślicie 

1 kwietnia to nawet po 2000tys skupuja. He He

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Dziadek1187 napisał:

Powiedz to tym co umarli -straszna śmierć , znajomy zmarł

I dziwić się ,że Morawiecki z Kowalczykiem ogrywa chłopów jak chce.Wierzysz że ludzie umierali z powodu czegoś co znikło naraz po ataku Rosjan na Ukrainę?

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, Mądrala napisał:

Henio się ugioł przed chłopami ma płacić do owsa ,jeczmienia i pszenżyta jedynie do rapsa nie da bo rok wcześniej chłopy zarobili na dwa lata wprzód

Daj linka gdzie to pisze.

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, pinochet napisał:

A ziemia jest płaska 

• 0
Opublikowano
9 minut temu, pinochet napisał:

I dziwić się ,że Morawiecki z Kowalczykiem ogrywa chłopów jak chce.Wierzysz że ludzie umierali z powodu czegoś co znikło naraz po ataku Rosjan na Ukrainę?

Nic nie znikło. Ludzie płuca wypluwali z powodu wielkiej mistyfikacji? Wiesz sobie w co chcesz, ale licz się z publicznym piętnowaniem głupot. 

Sam zachorowałem. Najcięższy i najdłużej się utrzymujący kaszel  w swoim życiu przeszedłem akurat przypadkowo  kiedy była pandemia? Nie dawno też chorowałem, ale już łagodniej. Więc nic nie znikło po inwazji na Ukrainę. 

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano

Ja to mam za sobą ale swoich dzieci też nie bedziecie szczepić przeciw np. grużlicy, odry i czego tam jeszcze bo już wyszłem z tematu ale chodzi mi o szczepienia dla niemowlaków i starszych Pszenica w dobrej kondycji czyli cena prognozowana 70 Niech to szlag

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v