Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Teraz po ile sprzedadzą pszenicę po 1200 zł z dopłatą .

800 + 150 to Tobie Galan 1200 wychodzi?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Najwięcej do stracenia na aferze ze zbożem ma PiS, PSL (Pawlak, Z. Komorowski) i Wolska 2050 (Piątkowska). PO z Lewicą raczej temat będzie grzało i być może dlatego Kosiniak z Hołownią zrezygnowali ze wspólnej opozycyjnej listy i idą razem jako duet przegranych. Wirtualna Polska oddelegowała do tematu zboża red. Jadczaka, a on jest bardzo skuteczny i wkrótce może odpalić potężną bombę opisując mafię zbożową stworzoną przez Pis. Dla mnie jest prawie pewne, że przez pazerność i głupotę pisowców na czele z Pinokiem zostanie zniszczona marka polskiej żywności na świecie, a sam Pis przegra wybory. Pycha kroczy przed upadkiem.

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 2
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano
3 minuty temu, tommy66692 napisał:

Wszyscy kupowali nie tylko dużo gracze, skupy z powiatu Janowskiego (lja) kupowały w duzych ilościach 

Codziennie stało kilka tirów najpierw jeden a  z czasem doszło do 7 8 dziennie  

• 0
Opublikowano

Debil zasiadający na fotelu ministra rolnictwa:" będziemy dbać o zdrowie Polaków poprzez kontrolę jakości zboża ukrainskiego" . Teraz k**wa? Czyli do tej pory w d*pie mieli zdrowie Polaków. Tak jawnie się do tego przyznać. Ja cierpiedolę.

• Like 3
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście Wipasz jest nasz ...to znaczy ukraiński tam znów "pracował" Zagórski który niby wyleciał , Cedrob 16 transportów a tam jakiś Gożdzikowski co Morawieckich zawsze wspomógł reklama :) , masa firm ukraińskich załozonych na słupa np. Cyprze . Gądki mówiły że nie ściągału ale tylko świadczyły usługi ... twierdza ze to nie karalne ale jeśli okaże sie ze zboże było przemycane to staja sie paserem (świadomym lub nie ) . Tego jest masa , na słupy ciągneli praktycznie wszyscy . Było kiedyś głośno (jeszcze na jesieni) że ukraińce robili przekręt na firmie zarejestrowanej w Częstochowie i jak sprawie przyjżała się policja to z miejsca wyparowli . Tak więc przekręty to temat z dawna a rząd udaje że się teraz coś komplikuje :)  Sam Telus był za piątką dla kaczyńskiego więc w sumie bedzie raczej przykrywał niż wyjaśniał np. ten od cedrobu Gożdzikowski też się kiedyś chwalił ze przy 5 kaczyńskiego wywalczyliod rządu że ubój rytualny pozostanie na drób -tak więc to nie tak z nikt sie tam z nikim nie zna , moze nawet jakies nagrania sa skoro mati do juesej leci :) 

10 minut temu, jacek1296 napisał:

Debil zasiadający na fotelu ministra rolnictwa:" będziemy dbać o zdrowie Polaków poprzez kontrolę jakości zboża ukrainskiego" . Teraz k**wa? Czyli do tej pory w d*pie mieli zdrowie Polaków. Tak jawnie się do tego przyznać. Ja cierpiedolę.

Przecież miesiąc temu wystartowali z programem onkolog plus :) wiedza jakie będą efekty tego jedzenia .

Edytowane przez marks50
  • Like 2
  • 0
Opublikowano

Ale tak jawnie się do tego przyznać? Tam nikt nad niczym nie panuje. Obecnie każdy już tylko kombinuje, jak chronić swoje 4 litery. Telepatus zapowiedział kontrolę tego, co leży w magazynach. Będzie ciekawie.

• Like 1
  • 0
Opublikowano
7 godzin temu, bezbarwny napisał:

Jak wygląda postępowanie przetargowe i warunki umowy z KOWR, najlepiej wiedzą ci, którzy nie mają nawet wiedzy, gdzie ich regionalne biuro siedzibę ma, nie wspominając nawet, o przekroczeniu progu tego biura, czy uczestnictwie w przetargu😂

Ja tylko powtórzyłem co powiedziała mi osoba biorąca udział w przetargu jak to wyglądało. Nie byłem nie widziałem ani nie słyszałem na własne uszy. Wiem tylko że na pewno startował . 

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, jacek1296 napisał:

Ale tak jawnie się do tego przyznać? Tam nikt nad niczym nie panuje. Obecnie każdy już tylko kombinuje, jak chronić swoje 4 litery. Telepatus zapowiedział kontrolę tego, co leży w magazynach. Będzie ciekawie.

Pod warunkiem że kontrola będzie rzelona w co nie wierzę bo za dużo by głów związanych z PiSem PO i PSL SLD musiało by polecieć publicznie 

• Haha 1
  • 0
Opublikowano
2 minuty temu, szzone napisał:

Znajomy doradca w firmie skupowo nawozozowej mówi jedź po kosztach pszenica po żniwach 700zł

Szkoda zeten doradza ci po tamtych zniwach nie powiedzial jaka bedzie sytuacja za pare miesiecy xDxDxD

• Like 1
  • 0
Opublikowano

2 minuty temu, slawekz1975 napisał:

dzis w agropierdolach mowili ze kontrakty na sierpien na pszenice po 1200

Jak zdejmą cła to nie bedzie po 1200 jak będzie normalnie to cena będzie większa . Pinokio rozmawia teraz z ślamazarą Haris więc ot tak podzielić jajeczkiem to nie pojechał tylko zapewne cos szykują . Po żniwach to nie wiadomo czy bedziemy w Bitcoinach sie rozliczać albo w czyms innym .

• Like 1
  • 0
Opublikowano
27 minut temu, jacek1296 napisał:

Skąd się urwałeś? jak było zdalne leczenie, to niby co to miało być, albo nieprzetestowane szczepionki?

• 0
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 85Tomekkk napisał:

Czemu oszukanej wsi nie zaproszono dziś na spotkanie ?

Bo oszukana wieś nie pasuje Telepalusowi , jeszcze zadadza mu nie takie pytania jak ustalono , kołodziejczak zapytał Telepalusa o to czy wysłali już do UE o przywrócenie ceł to odpowiedział "Niewiem" - szykuje sie nam wiekszy kabaret niz z Henrykiem .

Edytowane przez marks50
  • Like 3
  • Thanks 2
  • 0
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, szzone napisał:

Znajomy doradca w firmie skupowo nawozozowej mówi jedź po kosztach pszenica po żniwach 700zł

5t×700=3500 z ha 

Będzie rzeź tej jesieni 

Ciekawe w jakich cenach będą strączki bo widzę że każdy sieje

Edytowane przez rolnikon1989
  • 0
Opublikowano
10 minut temu, 85Tomekkk napisał:

Czemu oszukanej wsi nie zaproszono dziś na spotkanie ?

Bo wiedzieli że Gryn  nie da się robić w konia , to była taka ustawka że najważniejszym związkiem jest Solidarność RI  a Obszański jest najlepszym kandydatem na posła  !  Gdyby Gryna nie było w protestach to już bym stracił nadzieję  że coś wywalczymy , czekamy na jego nowe decyzje   !

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v