Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ja sprzedałem zaraz po żniwach.

I mam wyjebane na dopłate od tej kłamliwej mordy co jak gada to nawet w oczy nie patrzy,ale jak ma zamiar coś dopłacać to niech daje wszystkim do każdego zboża co nie sprzedali a nie odpierdala dziad z prostatą jakies wały

• Like 2
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano

No nie zupełnie Twoja.

Pozwolono na kompletny haos w handlu zbożem.

• 0
Opublikowano

Chłopaki min z PiSu odrzucili psychotesty dla myśliwych w sejmie. Razem z PiSem głosował PSL. W Polsacie był wywiad z jednym z posłów PSLu zaraz po głosowaniu, padło pytanie jak głosował w tej sprawie. On że się wstrzymał. Cały PSL by jednomyślny, nikt się nie wstrzymał. Tyle o ludziach z polityki i ich wypowiedziach...

• 0
Opublikowano
59 minut temu, nie napisał:

jeszcze trochę i będą dopłaty do dopłat :D trzy najlepsze lata w historii polskiego rolnictwa a tym ciągle mało

Wszystko oddasz z nawiązką, jeżeli import z Ukrainy będzie kwitł. Zorientowałem się, że oglądasz TVP, ale chłopie otrząśnij się. Lada moment i cena pszenicy będzie wynosiła 7xx zł netto, bo konflikt na Ukrainie w końcu się skończy. Obudzisz się z nowymi kosztami i starymi cenami płodów, co wtedy?

• Like 4
  • 0
Opublikowano

Jednak na PIS można liczyć, Polska rośnie w siłę militarnie i gospodarczo, za po/psl grosza na rolnictwo nie było i wyprzedaż majątku narodowego. Kto tego nie widzi albo za młody albo ślepy albo po prostu gupi. A to obrażanie ludzi typu j. PiS i 8* to rynsztokowy poziom. Ja głosowałem na PiS prezydenta Dudę i dalej będę głosował.  W temacie ceny zbóż QQ 1150netto

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
  • Confused 1
  • Sad 1
  • 0
Opublikowano

Nie ma opcji. Gdyby coś takiego miało by się stać to zaraz bezpłatny kontyngent pomocy humanitarnej nasi by wysłali.

• 0
Opublikowano
7 minut temu, sthil007 napisał:

Jednak na PIS można liczyć, Polska rośnie w siłę militarnie i gospodarczo, za po/psl grosza na rolnictwo nie było i wyprzedaż majątku narodowego. Kto tego nie widzi albo za młody albo ślepy albo po prostu gupi. A to obrażanie ludzi typu j. PiS i 8* to rynsztokowy poziom. Ja głosowałem na PiS prezydenta Dudę i dalej będę głosował.  W temacie ceny zbóż QQ 1150netto

Narazie to wszystko oddali a co kupili to status zamówienia,,w przygotowaniu,, 😅 już most na Bugu wybudowali niedaleko mnie,miał być do przezutu wojska.nawet krzaki nie wycięte do dziś.za budowanie jednostki wojskowej się teraz wzięli pod Siemmiatyczami.moze lepiej im to pójdzie 

• 0
Opublikowano

Wiesz co to kamuflaż, dezinformacja i tajemnica wojskowa?

A Ty byś od razu chciał wiedzieć gdzie wojsko most buduje...🤣

• 0
Opublikowano

Przekop pod murem się udal

5 minut temu, Agrest napisał:

Wiesz co to kamuflaż, dezinformacja i tajemnica wojskowa?

A Ty byś od razu chciał wiedzieć gdzie wojsko most buduje...🤣

Dla zmylenia wroga drewniany wybudują 

• Haha 3
  • 0
Opublikowano
5 minut temu, sthil007 napisał:

Przekop, tunel pod Świną, mur na granicy białoruskiej który miał nie powstać 

No i co to wszystko dało? To takie misie na skale ich mozliwości.🤣

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

To jest jednak za***ista pomoc, tylko dla producentów kukurydzy i pszenicy, przede wszystkim kukurydza to o 400spadła w listopadzie a jak wiemy za dużo ludzi kukurydzy nie magazynuje tylko od razu sprzedaje 

Kolejne zboża/rzepak cena jeb*ła pod koniec listopada ale ch*j choćby nawet to do jęczmienia się dopłata nie należy bo nie wiem ości ma za długie? 

To tak jak by 500+ na dziecko i temu z długimi włosami dać 500 ale drugiemu już nie bo ma grzywę za krótką i mu się włosy nie układają 

Ten kowalczyk to nie wiem czy się nie pier*olną w łeb

Edytowane przez krzysiek277
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Dlatego że to nie jest pomoc dla rolników tylko dla przemytników z ukrainy , jak niby ktoś na wschodzie ma skorzystać z pomocy jak nie ma gdzi e sprzedać ?  Kowalczyk od początku pomocy wspominał że trzeba pomóc handlarzom w odblokowaniu magazynów , więc jak można odblokować magazyn handlarza pomocą dla rolnika ? Dlatego jestem atakowany bo wysypałem plan :) . Faktem było że handlarze są zasypani ukraińskim zbożem które ciężko upłynić , więc takie podchody , w porcie gonią z ukraińską niskoparametrową pszenicą to trzeba naobiecywać rolnikom ,cos sprzedadzą ,wymieszają obydwie do kupy i jakoś to będzie , coś się gdzieś rozpisze po dostawcach :)  ,  

@krzysiek277Tak to jest z botami że jak zaczynasz pisać to się włączają z automatu i odniosa się do postu który napisałem później :) to się nazywa profesjonalnie autorytatywne trolowanie :) , Wystarczy przytrzymac publikacje i potem wychodza takie babole że odpowiedz jest przed pytaniem :) ale mogę ją przyjąć awansem jak w filmie "nie lubię poniedziałków " :)  Najwidoczniej jestem bardz ważny skoro dostałem własnego botta do śledzenia :)  zadaniem takich jak to ja nazywam "naganiacze" jest nie merytoryczna rozmowa tylko zdyskredytowanie przeciwnika , osmieszyć by był jak najmniej wiarygodny , dlatego ciężko o prawdziwe linki i zapętlanie sie w swojej głupocie :) zazwyczaj po jednym wyskakuje drugi by być uwiarygodnc pierwszego :) 

Edytowane przez marks50
  • Like 3
  • 0
Opublikowano
sthil007 napisał:

Mam nadzieję że to jest jakiś żart. Jeśli nie to jakim trzeba być zaślepionym i ogłupionym przez tvp człowiekiem żeby dalej chcieć na nich głosować. Jedyne co rośnie za to zadłużenie państwa, rozdawnictwo, koszta produkcji nieadekwatne do późniejszych zysków, podzielenie społeczeństwa, spadek dzietności i długo by wymieniać. Nie popieram po/pslu ale drugiego tak destruktywnego rządu jak obecny nie było. Tamci kradli ale to co robią obecni to przekracza wszelkie granice.

• Like 9
  • Thanks 3
  • 0
Opublikowano

Skoro rynek jest zapchany to dopłata do pszenicy spowoduje jeszcze większy spadek ceny. Była na przykład po 1000zl to spadnie na 750zl i wejdziemy w kolejny sezon w żniwa z ceną 600zl. A chłopki będą się cieszyć że dopłatę dostali i chleb pieczony z pszenicy po 1800 tyle samo będzie kosztował co co chleb z pszenicy po 700 😁

• Like 3
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v