Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
Pawelek998 napisał:

1 godzinę temu, margoo78 napisał:

To już chyba nie aktualne KOL i okolice 1100 brutto.

Możesz kolego powiedzieć u kogo ? I pasza czy konsumpcja 

A chociażby u Kota w Zadrożu. Możliwe, że już jest mniej. Chodzi o paszówkę.

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, pawelek98 napisał:

weź błaźnie skończ już

pisałeś o równaniu z ziemią Ukrainy to idź równaj

już sam nie wiesz co piszesz, raz że Ukraińcy winni a teraz o 1% 

masz rozdwojenie jaźni chyba tak to się nazywa

🤣🤭 Zacznij czytać ze zrozumieniem. 

Chyba że Ukraina to twój kraj i tak się przejoleś. 

Wspomniałeś o psychiatrze to ci wyjaśniłem kto robi biznes na wojnie skoro mi zarzuciłeś że parę groszy straciłem. Elity tego świata robią biznes i to im na rękę jest wojna i wszystko. Nawet twoja bieda będzie im w przyszłości bo za miskę ryżu będziesz dziękować władzy i korpom. 

• 0
Opublikowano
Przed chwilą, Tigon napisał:

Wiadomo czemu dziś tak mocno tanieje? Wczoraj plus, jak tak dalej pójdzie to początek lutego po 900 stówek?? 

spekulacja przedwojenna się skończyła

dobre zbiory w Australii i u ruskich

inwestorzy nie wieżą we wzrosty kontraktów

Przed chwilą, Damianek20 napisał:

🤣🤭 Zacznij czytać ze zrozumieniem. 

Chyba że Ukraina to twój kraj i tak się przejoleś. 

Wspomniałeś o psychiatrze to ci wyjaśniłem kto robi biznes na wojnie skoro mi zarzuciłeś że parę groszy straciłem. Elity tego świata robią biznes i to im na rękę jest wojna i wszystko. Nawet twoja bieda będzie im w przyszłości bo za miskę ryżu będziesz dziękować władzy i korpom. 

no i dobrze będę żreć tą miskę ryżu

oby tylko był

• Like 1
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

Teraz niech każdy kto ma zboże w garażu niech się modli żeby putek równał tam wszystko z ziemią łącznie z tym małym kłamliwym komikiem to może jeszcze uda się odrobić straty bo w przeciwnym razie będzie recesja w rolnictwie. 

Takim gadaniem bardziej szkodzisz naszej sprawie niż pomagasz i coraz bardziej się przekonuje, że właśnie taki jest Twój cel. 

• 0
Opublikowano
Przed chwilą, jajonasz napisał:

Takim gadaniem bardziej szkodzisz naszej sprawie niż pomagasz i coraz bardziej się przekonuje, że właśnie taki jest Twój cel. 

jeszcze się wypiera

to co wcześniej napisał

• 0
Opublikowano

Tak postrzegają niekontrolowany import ziarna z ua, miastowi internauci 😎

Screenshot_20230119-142520(1).png

Screenshot_20230119-142625(1).png

Screenshot_20230119-142354(1).png

• 0
Opublikowano
10 minut temu, Tigon napisał:

Wiadomo czemu dziś tak mocno tanieje? Wczoraj plus, jak tak dalej pójdzie to początek lutego po 900 stówek?? 

To ja czekam na taką cenę 

900 stówek to każdy będzie milionerem 😉😉😄

• Haha 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, margoo78 napisał:

To już chyba nie aktualne KOL i okolice 1100 brutto.

Byłem dziś rano 

Rozmawiałem z skupującym ze młyn w Krakowie Niepołomicach jest zawalonym zbożem z wschodu i jak chce kupić polskie to muszą być super dobre parametry żeby pomieszać z naszym 

Przez to nie kupuje już od nich mąki ,wole mąkę z lokalnego młyna gdzie zawiozłem swoją pszenice a i też jest tańsza     

Edytowane przez przybyslawice5211
  • 0
Opublikowano
48 minut temu, Damianek20 napisał:

Są czystki jak w Afryce na tle religijnym i narodowościowym . Ciężko niektórym z tego forum zrozumieć pewne sprawy. Nie jestem alfa i omega ale ten naród jest wybitnie mściwy i zawistny bo potrafi mordować nawet swoich obywateli. 

Jeżeli chcemy z nimi konkurować to musimy być na tych samych zasadach. Jeżeli nie to to zboże nigdy nawet 1 kg nie powinno wjechać na rynek UE. 

tak zamo byla z ta rakieta co wybuchla w polsce i zabila dwoje ludzi, odrazu Zelenski, ze to ruski pocisk i oni strzelali, a ukraincy czysciutcy.

Nawet nic nie slychac o konsekwencjach tej rakiety

• Like 1
  • 0
Opublikowano
7 minut temu, boogie7 napisał:

Ty jesteś ku.wa głupszy niż jakakolwiek pisowska ustawa przewiduje !  ukraińcy od zawsze byli jedną z najgorszych nacji na tym świecie !!  gorsze skt.ysyny niż hitlerowcy ze stalinowcami razem wzięci.. !

co to ma do ceny pszenicy?

co to ma do tego że teraz, giną dzieci gwałcą  kobiety, mieszkania zrównane ziemią 

• Like 1
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Człowieki stanieje żywność i będzie git

Co z tego że zboże drogie jak 100 zł na jedzenie trzeba w sklepie w reklamowce. 

Tanieją zboża i rzepak, a nie żywność,  otumaniony Oszołomie

• Like 2
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano
7 minut temu, bezbarwny napisał:

Tanieją zboża i rzepak, a nie żywność,  otumaniony Oszołomie

To cię Markety dymają i punkty sprzedaży . 

Są promocje jak na mąkę za 1 kg w cenie 1,5 zł . 

• 0
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Potanieje tylko musi zużyć się drogo wyprodukowane. 

To wszystko z opóźnieniem będzie 

Tat, tak.

Margaryna potaniała z 3,69 za 500ml na 5,99 za 450ml😄

Chleb 550g rzuciłem wczoraj na wagę i dziwnym trafem miał 475g🤣🤣🤣

• 0
Opublikowano
39 minut temu, boogie7 napisał:

No i już wszystko jasne tylko u nas jest roundap my pryskamy choć pod względem środkow jesteśmy na 13 miejscu w UE i to że baba miała przekroczone to nasza wina a to że jadła może produkty z UA to już bez znaczenia. Nikt za nami nie stoi. 

• 0
Opublikowano
40 minut temu, boogie7 napisał:

My też się ciągle wypowiadamy o rzeczach o których nie mamy pojęcia. To nie problem. Problemem jest rząd PiS-u który postanowił wpuszczać ziarno, bo mu się to z jakiegoś powodu opłaca.  

• Like 3
  • Thanks 2
  • 0
Opublikowano
6 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Z randapem to te głupie pi*dy piły mleko sojowe w dzieciństwie, efekty tej diety widoczne na screenie. 

Z Białorusi sprowadzali mleko w którym były przekroczone wszystkie związki po promieniowaniu w Czarnobylu i jakoś nikt tym się nie przejmował . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v