Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Mają  chlopa za sprzedajną dziwkę i wcale się nie zdziwię ,że chłopki się sprzedadzą za parę srebrników .Niestety chłop jak PSL ,nie wazne z kim byle kieszeń była pełna .Na jesieni będziemy widzieć gdzie najwiecej dziwek w Polsce daje d*py

• Like 5
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano
1 minutę temu, adrian106 napisał:

Głosy, głosy się liczą a nie pomoc rolnikom. Tylko o to pisuarom chodzi 

Juz po wpisach widać kto nadstawia d*py - takim chłopkom w twarz można pluć a on powie ,że deszcz pada 

• Like 2
  • 0
Opublikowano
1 minutę temu, stach12 napisał:

jak dobrze pomyślisz to dostaniesz

Jak byś myślał to olał byś taką pomoc ,ale cóż dziwka zawsze będzie sprzedajna

• 0
Opublikowano

Marks50 te twoje wypociny ciężko zrozumieć , tylko spisek widzisz , jakieś mieszanie cudowanie,dopłaty nie powinno być tyko udciwa cena i blokada granicy, ale jak dadzą to się weźmie

• 0
Opublikowano

Nawet nie wiem dokładnie o co chodzi. Wypowiedź tyczy tylko sprzedaży po 15.12.

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, miwigos napisał:

Marks50 te twoje wypociny ciężko zrozumieć , tylko spisek widzisz , jakieś mieszanie cudowanie,dopłaty nie powinno być tyko udciwa cena i blokada granicy, ale jak dadzą to się weźmie

Uczciwa cena i blokada granicy i kto tu coś bierze😁

• 0
Opublikowano (edytowane)

Masz racje  , ale cały świat chce pomagać, zwariował                                                                                                                                                                                     Agrest obejrz konferencje kowalczyka , linki kika stron wcześniej , bo tu dziś tornado przeszło

Edytowane przez miwigos
  • 0
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

A z jakiegoż powodu nagła zmiana orientacji?

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

A jeśli w tym roku dadzą jakieś suszowe, klęskowe to znów zmienisz orientację?

Biorą równo wszyscy, aż piana na ustach. U nas w kraju wszyscy potrzebujący. U mnie w gminie była powódź ale dary brali ludzie u których woda nie dopłynęła 

• 0
Opublikowano
2 minuty temu, stach12 napisał:

Rolnik1973  jutro z rana zacznij  pisać   gdzie tylko się da  , a jak nie to niech ci pis lepszej ziemi nawiezie to zaczniesz pszenice siać

To moja wina

Moja wina

Moja bardzo wielka wina

Że nie sprzedałem jak była cena.

Pazerność kosztuje i uczy.

• 0
Opublikowano
11 minut temu, miwigos napisał:

Masz racje  , ale cały świat chce pomagać, zwariował                                                                                                                                                                                     Agrest obejrz konferencje kowalczyka , linki kika stron wcześniej , bo tu dziś tornado przeszło

Szczerze mi się nie chce.

Może kiedyś. Teraz inne sprawy na głowie.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Teraz na olx kurakam i gołębiam trzeba większą cenę bez faktury 

Może na worki będzie większy ruch bo każdy na skup by fakturę dali.

POżyjem zobaczym

Może akurat na dobre wyjdzie.

Edytowane przez Rolnik1973
  • 0
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To moja wina

Moja wina

Moja bardzo wielka wina

Że nie sprzedałem jak była cena.

Pazerność kosztuje i uczy.

mówiłem dawaj na skup... mówiłem...

• 0
Opublikowano

Tydzień temu napisałem poniższe i najwyraźniej ostatni podpunkt się zaczął spełniać.

Rządzący idioci będą teraz za nasze pieniądze naprawiać to co sami rozpieprzyli. Ich sie powinno pozamykać w zakładach zamkniętych z dożywotnią opcją all inclusive.

Dnia 1.02.2023 o 20:53, Ulman napisał:

Czyli reasumując- 

- dajemy za darmoche sprzęt żeby się bronili 

- dajemy więcej sprzętu bo sie jeszcze bronią

- dajemy kase tym którzy do nas przyjechali nie wymagając nic w zamian

- dajemy nawozy żeby mieli wysokie plony 

- całą ich produkcję bez wymagań i badań wpuszczamy żeby pomóc

- wpuszczając ten towar sami niszczymy własne rolnitwo które potem minister w roku wyborczym będzie ratował naszymi pieniedzmi.

Czy ktoś widzi jakikolwiek zysk z naszych działań , bo ja tylko koszty i straty.

• Thanks 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v