Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Kosiłeś już coś MFem?

robiłem rozruch - wymieniam bagnety, bo pożenione z różnej bajki i stalki rwie, u mnie dopiero żniwa w sobotę się zaczęły w okolicy i przyszła burza

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

robiłem rozruch - wymieniam bagnety, bo pożenione z różnej bajki i stalki rwie, u mnie dopiero żniwa w sobotę się zaczęły w okolicy i przyszła burza

Trzeba było brać od sołtysa w pakiecie z tamtymi gratami. 

Opublikowano
szwagier24 napisał:

Da radę przerobić ta zmijke na czerpalna? 

Screenshot_20220731_203552_com.huawei.android.launcher.jpg

wyrzucasz kosz i masz czerpalną, na koszu jest łożysko? jeżeli tak to musisz dorobić podporę coś w tym stylu: https://images.app.goo.gl/nCa33Yk2N9rHqVLr9

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

i wydac drugie tyle na transport, poza tym mi się nie chwalił, że chce sprzedać

Na dziś nic nie sprzedaje. Może w przyszłym roku a i tak jest praktycznie zaklepany 

Opublikowano

Takie krótkie ogłoszenie, jeżeli ktoś ma na zbyciu przedłużacz siłowy 5x4 lub 5x6 w gumie i przewód linka to chętnie zapoznam się z ofertą, potrzeba mi 150m ale krótsze odcinki też mnie interesują

Opublikowano

Wystarczy taki silnik aby napędzić siewnik konny? Potrzebna do tego jakaś przekładnia czy może być przełożenie 1:1 na siewniku? https://allegro.pl/oferta/silnik-z-przekladnia-planetarna-11obr-min-12v-3n-m-12017522278?reco_id=baee1255-117a-11ed-be19-82f4e6df8d8f&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&

Opublikowano (edytowane)

Mam problem w swoim bizonie - leje mi się spod śruby spustowej oleju. Dosłownie leje. Już tam zmieniałem podkładki, grzałem je, czyscilem itd i nic. 

Która lepiej dać, miedziana, czy z gumowym fartuchem? Co dać na uszczelnienie gwintu?

IMG_20220801_131128_copy_1125x2000.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

Na gwint chciałem dać delikatnie pakuły, tylko nie wiem jak z tymi podkładkami. Gumowe chyba będą szczelniejsze 

A śruby nie mieli 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Z gumowym fartuchem są zdecydowanie lepsze, do tego nowa śruba i nic nie powinno ciec. 
Jak sam gdzieś składam hydraulikę to tylko te metalowo-gumowe zakładam

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, daron64 napisał:

Na gwint chciałem dać delikatnie pakuły, tylko nie wiem jak z tymi podkładkami. Gumowe chyba będą szczelniejsze 

A śruby nie mieli 

A jesteś pewny, że wyciek jest na połączeniu śrubowym? Ojciec kiedyś miał podobny przypadek i okazało się, że przyczyną wycieku było pęknięcie miski przy samym gwincie. Wyglądało to tak,że cała ta niby nakrętka z gwintem wspawana w miskę pękła na 50% obwodu

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
6 godzin temu, daron64 napisał:

Mam problem w swoim bizonie - leje mi się spod śruby spustowej oleju. Dosłownie leje. Już tam zmieniałem podkładki, grzałem je, czyscilem itd i nic. 

Która lepiej dać, miedziana, czy z gumowym fartuchem? Co dać na uszczelnienie gwintu?

Jeśli miska nie pękła koło śruby a gwint dobry w misce to daj miedzianą, tylko przed założeniem trzeba "przesycić" tzn. nagrzać do białego w palnik i do wody, wtedy miedz jest miękka i dobrze siada do uszczelnienia. IMG_20220801_131128_copy_1125x2000.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v