Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jahooo myślałem że masz dużą kabinę jak u mnie, ja też mam 2x6v 195 ale często je wymieniam pomimo wyłączania hebla i ładowania 14.4 i myślałem nad jedną dwunastką, jaki byś polecał?

Opublikowano
10 godzin temu, daron64 napisał:

W zetorku kabina jest w cholerę duża - za siedzeniem spokojnie skrzynka się mieści. Do tego na błotnikach dwie takie skrzynki/kieszenie seryjne, to tam włożone opakowanie ze śrubami itd. Nic się nie wala nigdzie. 

Co innego już np w casie - nie ma miejsca za cholerę na skrzynkę w kabinie. Będzie trzeba myśleć o jakimś mocowaniu i skrzynce na zewnątrz.

Wujek jest znany w okolicy z kilku rzeczy i to, że musi być zabezpieczony jest jedną z nich :) nawnawet teraz, a jest koło 60tki, cały czas się szlaja o okazji szuka

W case to nie ma się co zabardzo psuć w polu . Jedziesz w pole i wracasz cały

• Haha 2
Opublikowano
6 godzin temu, Grzechooo napisał:

Jahooo myślałem że masz dużą kabinę jak u mnie, ja też mam 2x6v 195 ale często je wymieniam pomimo wyłączania hebla i ładowania 14.4 i myślałem nad jedną dwunastką, jaki byś polecał?

ja mam rozrusznik szybkoobrotowy i akumulator 12V 85Ah obecnie. W zimie nie jeżdżę, na wiosne - lato-jesień taki wystarcza. U mnie ciężej pali, bo mam stary typ głowicy, jak się nie zagrzeje świec to trzeba go chwilę pokręcić

Opublikowano
jahooo napisał:

ja mam rozrusznik szybkoobrotowy i akumulator 12V 85Ah obecnie. W zimie nie jeżdżę, na wiosne - lato-jesień taki wystarcza. U mnie ciężej pali, bo mam stary typ głowicy, jak się nie zagrzeje świec to trzeba go chwilę pokręcić

To ja w transporterze miałem wiekszy🙂 mój jak zimny też ciężko pali (od zawsze cieżko palił), świec nie mam. W zimie jak nie podłącze grzałki to ni chu chu.

Opublikowano

Panowie wiem że nie w temacie ale cóż. Wilgotnościomierz kramp po włożeniu baterii odrazu się załącza wyświetlacz pokazuje ostatnio wybierane zboże lecz nie działają przyciski wyboru zboża, wyłączyć też się nie da. I moje pytanie jest tam może jakaś kombinacja żeby go zresetować bo wygląda tak jak by się przywiesił. W instrukcji nic nie ma.

IMG_20220714_133844_4.jpg

Opublikowano
27 minut temu, witejus napisał:

Wyjmij i za chwilę włóż baterię , jeśli to nie pomoże do do fachmana z nim.

Tak robiłem i nic. Przed chwilą rozmawiałem z kolesiem z serwisu podpowiedział żeby spróbować przytrzymać dłuższą chwilę przycisk test ale nie pomogło. Jutro trafia na serwis. 

Opublikowano
20 godzin temu, mf362 napisał:

Na przód do traktora .

Wolałbym coś dedykowane bo te płaskie od dostawczakow będzie się ciężko Skręcało bez wspomagania

255/100 
Michelin XZL Clone Yellowsea YS20 Military Tire 255/100R16 9.00R16 | eBay

to z przedniego napędu, tylko że wysokościowo będą zbliżone do 7.50

240 70 16 - Opony rolnicze - OLX.pl

• Like 1
Opublikowano

Koledzy mam przetrząsacz karuzelowy SIP v04 i szukam małych trybów do napędu. Wyleciały mi zęby. Mam stary zapas ostatni tryb ale chciałbym mieć na zapas bo to wiekowa maszyna i wszystko się może zdarzyć. A siano nie lubi czekać.

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

czy coś nie było grzebane

może przy spomaganiu.

Opublikowano

Chciałbym kupić żmijkę do zboża, 6m długości, średnica ok 100mm, silnik do czoła - możecie kogoś polecić z dostępnością od ręki albo w ciągu kilku dni? Wiem że późno ale jak się człowiek zadaje z niesolidną firmą to potem tak wychodzi...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v