Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, skywalker89 napisał(a):

Ja się sprzedającym nie dziwię, ale kupującym tak i to bardzo. Żeby nie było że tutaj tuż przy granicy z Ukrainą za jakiś czas realne transakcje będą opiewać na 20-30tys max. 

Są rejony że tej ziemi po prostu nie ma, nie kupi jeden, kupi zaraz drugi i się może okazać że ten co nie kupił kupi następne jeszcze drożej,albo wcale.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, soltys48 napisał(a):

Napiszę tylko że na chwilę obecną bardzo atrakcyjna cena 

Moja cena też była atrakcyjna

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
skywalker89 napisał:

2 godziny temu, matek89121 napisał(a):

A mniej więcej w jakim regionie te ceny co podałeś i jakie powierzchnie ?

Poturzyn poszlo 30ha za ponad 4mln. Jakiś czas temu widziałem ogłoszenia Witkow-przewodów to wystawiali po 100k. Ja się sprzedającym nie dziwię, ale kupującym tak i to bardzo. Żeby nie było że tutaj tuż przy granicy z Ukrainą za jakiś czas realne transakcje będą opiewać na 20-30tys max. 

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-gospodarstwo-rolne-o-pow-12-7-ha-CID3-ID13sVNH.html Ładne ceny i nawet coś znalazłem podobnego do tego co pisałeś.

Opublikowano
4 godziny temu, wilkołak napisał(a):

Do kładzenia płytek trzeba mieć zdrowe plecy, kolana , a przedewszystkim być bardzo dokładnym i cierpliwym , mało kto to ma, dziś ludzie płacą, ale chcą mieć perfekcyjnie , chyba że gdzieś na prowincji , ale wtedy mniejsza kasa, ile traz za metr płytek 13 lat temu było 50 zł , teraz 100 czy więcej

Od roboty było płacone a nie na metry, najdrożej w sumie wyszło nowe Co wszystko od nowa robione, majster po etacie wpadł to nie cały tydzień mu zeszło i ktoś do pomocy to 4000 robocizna.

Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał(a):

Moja cena też była atrakcyjna

Na tą chwilę bardzo atrakcyjna,ponad 3 lata temu tylko dobra 

Godzinę temu, PAN88 napisał(a):

To lux cena 

Cały czas to powtarzam

Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał(a):

W znalezione na allegro 

Screenshot_20241222_105052_Chrome.jpg

Piękna sprawa, gratuluję decyzji. A jak las dębowy już z ładnym drzewostanem, to się nie zastanawiaj tylko harataj i na tarcice. 

Opublikowano

piękne budynki, brałbym. 

od lat cierpię na chroniczny brak normalnego warsztatu, a tam można zrobić wszystko.

Trzeba się w końcu zebrać  bo szopek czy blaszaków nie lubię. Jak już coś robić to konkretnie. 

Opublikowano
kubamako66 napisał:

23 godziny temu, matek89121 napisał(a):

U mnie w okolicy jest człowiek w mundurówce co uprawia prawie 200ha.

chyba wiem o kogo chodzi z slipcza tak ale on mało co śpi w sezonie :P 

Może dlatego na służbie się wyżywa🤔 Wybierasz się jutro ?

Opublikowano
1 godzinę temu, slavik80 napisał(a):

A co zrobisz jak przewaznie bez budynkow nie chcą sprzedać?

Tutaj moze  kolega planuje dla potomków mieszkanie.

No to właśnie się kupuje całość, a później odsprzedaje same budynki. Ale nie oszukujmy się, dać za same budynki później 500(sorki, ale pomimo tego że są garaże i stodoły to tylko będzie wymagać inwestowania, kostki, dachy, okna elewacje, przeróbki, ogrodzenia, i suma sumarum tyle warte nie będzie)to lepiej pobudować. Ale każdy ma inną sytuację i każdemu pasuje co innego. Lokalizacja też ma znaczenie, czy prosto z drogi w brame, czy trzeba lesiówką jechać 300m w głąb pola. Chałupa murowana? Piętrówka? Na wsi im mniej budynków w siedlisku i dobra komunikacja to jest tego większa wartość, ale to tylko wg mnie.

• Like 1
Opublikowano

Wy się nie martwcie, Agrest ma młode dzieci. Budynki jeszcze im się przydadzą. A może i sam ma jakiś pomysł na nie. Wszak, trochę owoców przez jego ręce przechodzi. 

Opublikowano (edytowane)

O mnie cały czas?

Kupuję ziemię i wkalkulowuję budynki w cenę ziemi.

Budynki przejmuję na koniec roku i wówczas już będę wiedział co zrobię. Proponowałem dozywotkę w zamian za opiekę siedliskiem i niższą cenę ale chcą do miasta.

Proponuję siostrze przeprowadzkę z Warszawy ale już przesiąkła miastem.

Może się komu wynajmie.

Inne budynki 200m od tego siedliska oddałem na garażowanie w zamian za utrzymanie ładu i składu

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Teraz jest tak że lepiej i łatwiej sprzedać działkę tylko z domem  i jakiś starszy za mniejsze pieniądzę , niż duży dom z budynkami gospodarskimi ,  ponieważ takie czasy nastały że ludzie z miasta chętnie się przenoszą na wieś jak jest w miarę atrakcyjna okolica , tyle że nie potrzebują tacy stodół czy garaży 

• Like 2