Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój bardziej gesty a wysokość chyba podobna, we wtorek opryskałem butoxone - mam nadzieję że groch wytrzyma bo w etykiecie jest 1-3 wąsów a mój ma 5-6 

Opublikowano
54 minuty temu, yanek_113 napisał(a):

Mój bardziej gesty a wysokość chyba podobna, we wtorek opryskałem butoxone - mam nadzieję że groch wytrzyma bo w etykiecie jest 1-3 wąsów a mój ma 5-6 

Raczej nic mu nie powinno być. Z faza rozwojowa to myślę że bardziej chodzi o to aby groch nie był zbyt duży i siewek chwastów nie zakrywał bo na nie środek działa najlepiej 

Opublikowano
30 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

Dwa

Kiedy 1 wyjazd?

Jedni radzą jak jest tylko początek kwitnienia a drudzy jak już się zrobi dobrze biało na polu 🙄

Obecnie kwitną u mnie intensywnie poprzeczkami i pole stopniowo choć nie do końca równo - na pewno nie jest jeszcze całe białe

Opublikowano

Wcześniej robiłem 1 wjazd jak większość  już ładnie kwitła i pojawiały się pierwsze zaczątki strąków i co roku robal był  w nasionach. W zeszłym jechałem jak tylko pierwsze kwiaty zakwitły i z robalem spokój. Ziarna pogryzione mogę liczyć w promilach a nie jak wcześniej co najmniej paręnaście procent. 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Jarek22B napisał(a):

Kiedy 1 wyjazd?

Jedni radzą jak jest tylko początek kwitnienia a drudzy jak już się zrobi dobrze biało na polu 🙄

Obecnie kwitną u mnie intensywnie poprzeczkami i pole stopniowo choć nie do końca równo - na pewno nie jest jeszcze całe białe

U mnie podobnie jeżeli chodzi o początek kwitnienia. Aktualnie temperatury bardzo słabe, wiatr dosyć spory. Planuję jechać w nocy z poniedziałku na wtorek. Robak+ fungi+ odżywianie dolistne.

Opublikowano

Tam gdzie kwitnie poszedł Pulsar 0,6 w mieszance z bentozanem a środkiem gdzie zielono to sam Pulsar w dawce 1l

IMG_20260515_165818.jpg

2 godziny temu, Karol06 napisał(a):

Oczywiście że tak, z łatwością go dostrzeżesz 

Dzisiaj go nie widać a że trochę pokropiło to wyjazd przełożony.

Opublikowano
4 godziny temu, Jarek22B napisał(a):

A tego stronkowca to idzie zobaczyć tak jak chowacza w rzepaku?

To są takie niewielkie motyle wielkością zbliżone do mola, takie ciemno szare podchodzi pod czarny z białymi kropkami. 

Opublikowano
9 minut temu, arnoldino napisał(a):

To są takie niewielkie motyle wielkością zbliżone do mola, takie ciemno szare podchodzi pod czarny z białymi kropkami. 

Motyle??? Raczej chrząszcze

IMG_2479.png

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez SpracowanyPraktyk
      Panowie chciałem poruszyć ważną kwestię. Wystawiałem na olx na sprzedaż Groch odmiany milwa. Ogłoszenie wyglądało tak:
      Witam. Mam na sprzedaż groch, odmiana Milwa. 

plenna odmiana pastewna, bardzo wczesna, wąsolistna
      rośliny o wysokości 75-80 cm o sztywnej łodydze

dorodny, gruby, niedosuszany 
      posiadam na sprzedaż około 8 ton
      zapraszam

z zastrzeżonego nr telefonu zaczęto do mnie dzwonić i automatyczna sekretarka klepała regułkę o działaniu na szkodę producenta. Następnie przychodziły prywatne wiadomości o naruszeniu prawa. Skończyło się tym, że olx zmoderował, czyli zakończył moje ogłoszenie pisząc:
      Zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela

Twoje ogłoszenie zostało usunięte, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela, z którego wynika, że oferowany przez Ciebie produkt nie jest oryginalny, został przerobiony lub nie posiadasz praw do jego dalszej sprzedaży. Reagujemy także, gdy otrzymujemy zgłoszenia o innych naruszeniach praw własności przemysłowej lub naruszeniach praw autorskich.

Więcej o zakazanych przedmiotach w naszym serwisie dowiesz się tutaj: OLX.pl/zasady/#r10 . Prosimy o przestrzeganie zasad naszego Regulaminu.

Wystawiając rośliny pastewne nie złamałem regulaminu.  Nigdzie nie napisałem, że są to nasiona siewne. Okazuje się, że firmy nasienne ograniczają obrót materiałem paszowym. Wychodzi na to, że groch który uprawiałem i zebrałem z pola jest nielegalny, nie oryginalny i nie mam prawa do jego sprzedaży a miał być jako dodatek paszowy dla lokalnego rynku. Czy ktoś się z tym spotkał?
      Jak umieściłem temat w złym dziale to przepraszam.
    • Przez ZetorPower
      Witam doradzicie mi Pany jaki nowy  agregat kupic pod ten siewnik D9-30 super redlicowy taki żeby hydropak sie nie złamał tak jak w agro maszu, ma miec przedni  wał 2 albo 3 rzędy łap i tylny wał packer. dodam że mam aktywny do tego siewnika ale na wiosenne lekkie warunki przydał by sie bierny przegądałem internety i wiele agregatów ale żadnego nie widziałem na żywo na zdjęciu to każdy porządnie wygląda 
    • Przez Scoti
      Witam mam pytanie dotyczące agragatu agro lift TYP-AUS 2 z wałem packera 2.5m jakieś opinie o nim ewentualnie jakaś lepsza firma w podobnym przedziale cenowym ?
    • Przez Thorod
      Sprzedam Agregat uprawowo siewny Amazone d7 super s. Duza skrzynia, po wymianie łożysk na oryginalne Amazone, sciezki i znaczniki powschodowe, drobny wysiew. Agregat po wymianie przednich tulej, na hydropaku, który jest nieuzywany od nowosci. Wiecej na priv(zdj). stan bdb
      Cena 9900zl

• Przez karol2306
      Witam

Na sprzedaż agregat w/w. Wszelkie info w ogłoszeniu ew. pod tematem lub prv

Zapraszam
       https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowo-siewny-2-5m-wal-packera-grano-CID757-IDtGmk9.html
  • Dodaj nową pozycję...
v