Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Fasola Blanka
Opublikowano (edytowane)

dodam że Tomaszów czerwoną też kupuje po wcześniejszym uzgodnieniu i za niesortowaną i nieodpyloną tyle że oczyszczoną (przesianą) z ziemi oraz "niepetkusowaną" byle nie więcej niż 16% wilg 5,1 dawali ostatnio a nie wiem ile odliczyli za sortowanie etc tzn jaka jest cena wyjściowa ale mają tam szczegółowe tabelki za co ile tak że lepiej próbkę pokazać jeśli się nie wie co się ma
jeden powie że szczerze a drugi że bezczelnie oświadczają tam że nie odbierają od rolnika z domu bo i bez tego mają kolejki i trzeba własnym transportem...
a i półtyczki taż upchnie u Nich a ceny gdzieś w przedziale 4 lub lekko poniżej do 6 (ceny z poprzedniego tyg.) zależnie od średniej masy nasion a poniżej 70szt/100g to już jest dobrze i nie wiem czy akurat max cena za "siedemdziesiatkę" czy owe 6 za jeszcze grubszą choć wydaje mi się że za taką bo nie pytałem szczegółowo o przedziały wyceny choć mam kontrę ale jeszcze niegotową bo zdało by się pierwej porozprowadzać po zamówieniach jeszcze z czasu gdy rosła i ew nadwyżki.... to info dla tych którzy .... tych "umówionych" że jeszcze nie wyprzątam zapasów ale w tym roku do stycznia najpóźniej.... znaczy kwarantannę strąkowcom robię w obejściu.
nie mniej cena jak na ten rok nie jest ani rewelacyjna ani fatalna za tę grupę odmian ale odnoszę wrażenie że póltyczki w tym roku nieco gorzej plonowały niż w ub. A może tylko gorsze pola im przypadły u mnie
Jak u Was półtyczki w tym roku? czy inaczej/gorzej/lepiej niż rok temu czy tylko mi się coś tam wydaje że inaczej?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

sława fajnie wymyśliła z przelewami dziś sprzedajesz jutro kasa na koncie przelew jeden dzień dziś w łaszczowie stało 6 aut co skupowało do mnie podlecieli żeby zabrać 200kg fasoli naraz 6 jak bym miał nie wiadomo ile ton w aucie widać że pobyt na fasole jest i jeszcze każdy dawał numer żeby dzwonić i on weżnie więcej i przyjedzie z domu zabrać

Edytowane przez a-zA-Z0-9
Opublikowano

no patrz aa jak dzwoniłem w jedno miejsce w okolicach Mircza to gość do mnie  że oni już nie muszą jeździć  , teraz to przyczepami do nich się wozi a tak wogle to są zasypani więc narazie dobrze by było gdybyś się wstrzymał

Opublikowano

Specjalne zagranie żebyś się nie dziwił że cena spada. Busy jeżdżą w tą i nazad jak koty z pęcherzem, w gazetach coraz więcej ogłoszeń "skup fasoli". Na przetrzymanie nas biorą. 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 28.09.2020 o 19:10, Zbyszek3939 napisał:

CENY fasoli na dziś    na konto   jaś 3.21    drobna  4,80  czerwona   5,35  zł  ceny z 7 procentowym watem.  Innych cen nie ma w  Gminie Mircze .   No chyba że mokra to jeszcze taniej  

Kto tak płaci? Za czerwoną nie jest zła cena. 

Edytowane przez kysiekb
Opublikowano (edytowane)

Odnośnie fasoli jaś chciałem  przypomnieć że podobna sytuacja była 2 lata temu  też się urodziło dużo podobnie jak w tym roku też na początku ludzie namłócili mokrej  którą sprzedawali nieprzebieraną  po 4.2/4 zł  ale zaraz cena spadła na 3 zł za chwile na 2.8  i tak się utrzymywała przez długi okres gdzieś na przełomie grudnia stycznia wróciła na chwilę na 3 zł a póżniej to już było tylko gorzej na przednówku spadła do 2.2 zł a nawet 2 zł doskonale to pamiętam bo sam miałem  ale nie sprzedałem bo się wkurwiłem na cenę  i dopiero na koniec czerwca cena wróciła na 2.8 /3 zl i wtedy ją sprzedałem tak że rożnie to może być  ale podejrzewam  że wtedy 2 lata temu było dużo więcej jej nasiane

Edytowane przez Zbyszek3939
Opublikowano

Witam, gdzie takie niskie ceny macie tej fasoli? W moich okolicach (małopolska) Jeszcze w tamtym tygodniu skupowali niesortowaną fasolę półkarłowatą prawie 6 zł brutto, dziś cena spadła do 5,5 brutto. Gdyby skupowali po 3 zł to bym musiał dołożyć do interesu...

Opublikowano
51 minut temu, sylwek23111 napisał:

Witam, gdzie takie niskie ceny macie tej fasoli? W moich okolicach (małopolska) Jeszcze w tamtym tygodniu skupowali niesortowaną fasolę półkarłowatą prawie 6 zł brutto, dziś cena spadła do 5,5 brutto. Gdyby skupowali po 3 zł to bym musiał dołożyć do interesu...

To przyjedż  do nas po 4 zł nakupisz jaśka do bólu  i  u siebie sprzedaż  to sporo zarobisz 😄

Opublikowano (edytowane)

Co powiecie na to znowu jakiś kombajn do fasoli 😰

image.webp

Chcecie wiedzieć ile takie cacko?😂

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, king12 napisał:

To hms

Podobno solmax się chowa🤪

King  jak byś wiedział  o czym piszesz to byś wiedział  co kupiłeś.

Opublikowano
56 minut temu, skywalker89 napisał:

Uwaga na beansa z Łaszczowa,  jest powtórka z rozrywki, ponoć coś tam mniejsze kwoty płacą żeby była fama że płacą a z większymi kwotami już kombinacje.. oboje są zryci jednak po równo,  teraz obierają inną taktykę i próbują po terminach wmawiać ludziom niestworzone rzeczy 

A co tu się dziwić, normalna sprawa, tylko ludzi żal za ich naiwność.

Opublikowano
2 minuty temu, king12 napisał:

Ja widzę różnicę na korzyść solmaxa 😁

Oddaj HMS bierz tarim

To jest twoja opinia ja bez awarii tylko jedno sito poszło. Podobne do solmaxa tylko że hydraulika z hms.

Opublikowano
2 godziny temu, skywalker89 napisał:

Uwaga na beansa z Łaszczowa,  jest powtórka z rozrywki, ponoć coś tam mniejsze kwoty płacą żeby była fama że płacą a z większymi kwotami już kombinacje.. oboje są zryci jednak po równo,  teraz obierają inną taktykę i próbują po terminach wmawiać ludziom niestworzone rzeczy 

Haha i bardzo dobrze. Jak miał w Starej Wsi i ludzi ponaciągał do grube pieniądze nikt nie pamięta.. kombinował w Zamościu i przyjeżdżał sam import drobnej brzydkiej starej i żółtej. To samo Jaśka sciągał z Chin czy innych krajów mydląc ludziom oczy ze to nasz krajowy, dalej nie wyszło, teraz naciąga znowu rolnika kombinując z przelewami i terminami płatności. Znam człowieka z bliskiej miejscowości Łaszczowa który w tamtym roku sprzedał mu kilka ton, bo poleciał na 20 gr więcej. Pół roku sądował się żeby odzyskać pieniądze. Wy dalej bądźcie naiwni. Żaden z handlarzy uczciwie nie dorobiły się w tak krótkim czasie tak potężnych pieniędzy. pzdr.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak nakupił mokrej po 4 zł a brał nawet gnój to przy obecnej cenie trudno wyjść na swoje .Dobrze się handluje jak cena systematycznie wzrasta  a jak są duże spadki to różnie to wychodzi .

Edytowane przez Zbyszek3939
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Zbyszek3939 napisał:

Jak nakupił mokrej po 4 zł a brał nawet gnój to przy obecnej cenie trudno wyjść na swoje .Dobrze się handluje jak cena systematycznie wzrasta  a jak są duże spadki to różnie to wychodzi .

a co jak spartaczył i tego gnoju nie wysuszył tylko zmarnował bo się np zaparzyło?
u planującego oszusta przewidzisz posunięcia
u oszusta partacza nigdy bo zrobi krzywdę Tobie i sobie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

a co jak spartaczył i tego gnoju nie wysuszył tylko zmarnował bo się np zaparzyło?

Raczej nie spartaczył bo ma swoją suszarnię  ale po wysuszeniu mało się zrobiło no i cena pierdolnęła🤔