Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Uziu92 napisał:

kiedyś jak miałem ciągnik z turem to tak zrobiłem, wsypałem worek mocznika w rozsiewacz i podczepialem, ale zrobiłem to 2 razy, pierwszy i ostatni 😂

Tak by się mozna byko bawić, jakby miał kawałek wybetonowane i rozsiewacz na kółkach i najlepiej jeszcze zamiast sruby centralnej siłownik.

A tak w temacie tych opon, co przedtem pisałem. Będę musiał jednak jedna nowa kupić, bo cały czas powietrze schodzi, a opona i tak już nie jest szalowa. Myślę od razu wymienię obie, jak są niższe, no i zdjalem druga, a ta jest normalna. Macie porównanie jaka różnica. Zdjęcie nie oddaje tak różnicy. Ta nizsza troszkę moze by się jeszcze podniosła, ale niedużo. No i jest tak jakby obok diagonalnej radialke postawił. A oznaczenia takie same i obie tej samej marki.

A co do szpilek, co pytałem, to jednak nie były przyspawane - tak tylko wyglądały, bo błoto się na czepialo. Z jednej strony piasty mają kołnierz, który je klinuje, a z drugiej nakrętka. No i tutaj klucz udarowy - bajka. Nie trzeba się szarpać, nie trzeba wkręcać piasty w nic - bzyk bzyk bzyk i odkręcone. No ale wszystkie do wymiany - części nie ma, część gwint zrypany i wszystkie wyrobione - musiał jeździć dłuższy czas z niedokreconymi nakrętkami. A z kolei z drugiej strony - w super stanie - wszystkie są, gwinty cacy, zero śladów wyrobienia 🤷

IMG_20240325_124642267_PORTRAIT_copy_1632x1228.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano
8 minut temu, SamaPrawda napisał:

Może nie w temacie, potrzebuje dobre uzasadnienie do wniosku o zmiany lasu na grunty uprawne, dużo tego niema, niecałe 20 arów, robił ktoś coś takiego?

@radekz200 może pomoże ? on las karczował.

Opublikowano
Dnia 23.03.2024 o 22:10, MF675ursus napisał:

Był tu kiedyś taki jeden, co o takim intensywnie myślał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-934-zolw-zajac-szybka-skrzynia-oryginalny-lakier-CID757-IDZnQIn.html

W sumie, to wygląda że dokładnie o tym egzemplarzu 🙂

A idź z takim obszarpańcem , już kupiony dawno i coś lepszego 1044 

Dnia 24.03.2024 o 08:44, sladan napisał:

Pamiętam gościa 😅 Marcin się nazywa jak się nie mylę 

Dobrą masz pamięć 😛

Dnia 23.03.2024 o 22:27, krilan06 napisał:

Wspomniany kolega jest jeszcze na forum?

Panie jestem 🙋

• Like 2
Opublikowano

Takie łapki/redliczki czy jak to tam zwać to prosto na  złom czy może znajdzie się chętny? Miałem kilka rodzajów w scierniskowcu, teraz zmieniłem a te co na zdjęciu wydają się być jeszcze całkiem ok.

IMG_20240312_144843.jpg

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Screenshot_20240325-190100~2.png

W osiowy 1580 chyba. A ten jednoosiowy i chyba trochę mniejszy. To może i koło tony 

57 minut temu, bratrolnika napisał:

Wołać to sobie mógł 

Ośka ze zdrowymi oponami warta z 1000-1200zł, jak opony słabe to z 700 max 

Ty, a tak czysto teoretycznie, ile można by wziąść za taką przyczepkę co przerabiałem z rozrzutnika?🤔 

Opublikowano
izydor6280 napisał:

46 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ile to jest warte

Brak przekładni i adaptera 

w lubelskim ze 3tys. by wariaty krzyczeli xD

taaa 🤦 nie wiem gdzie w lubelskim ale ja tu 50gr/kg widzę w lubelskim...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v