Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2023

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w 2023 roku?

każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2022 przyniósł wybuch wojny i tym samym wywindował ceny pszenicy do niespotykanych dotąd poziomów. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  

Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 

zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Like 3
  • Thanks 1

29715 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Pmn Agro skup zbóż na Lubelszczyźnie kojarzy ktoś? Też skupują ukraińskie zboże? Promują się że na kielcach będą

Sprzedaje tam rzepak od 3 lat. W żniwa ostatnio z nimi handlowałem. Pszenice też biorą w okolicy w 2 punktach. Ale czy kupują teraz z UA to nie wiem. LBL 

• 0
Opublikowano

Na wschodzie każdy skup brał UA 

Dzisiejsze skoki na rynkach surowcowych jest efektem bankructwa jakiegoś tam banku w USA i ucieczką kapitału w bezpieczne aktywa. 

• 0
Opublikowano
37 minut temu, Pigmei napisał:

Od naprostowywania forum ma ludzi, a ze lubi pracować, uprawiać, siać, kosić robiąc przy tym multum fotek następnie wstawiać je na swoim forum to nic złego 🙂

Słabo Ci ludzie działają. Kiedyś to były jakieś zasady na tym forum. Teraz to sam syf

• 0
Opublikowano

Kiedyś to cie tu nie było,   ba, za taki post "kiedyś'  od razu dostał byś %% za spam :P

Uważam ze jest o niebo lepiej niż kiedyś, a mam porównanie  🙂

• Like 1
  • 0
Opublikowano
Pigmei napisał:

Jak ci się udało kilka razy zacytować posta  gdzie system wpisał różnych autorów  😳 @yacenty  robiliscie jakieś zmiany w systemie? Tak pytam aby  błędy od razu można było namierzyć i poprawić.

Szczerze - nie wiem. Ale to nie pierwszy raz jak mi takie cyrki wychodzą jak piszę z poziomu apki na Androidzie, z przeglądarki ani na telefonie ani na kompie nic takiego się nie dzieje. Raz mi tu nawet jeden kolega miał za złe że głupoty na jego temat wypisuję 🙄🙄🙄.

• 0
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Pigmei napisał:

Kiedyś to cie tu nie było,   ba, za taki post "kiedyś'  od razu dostał byś %% za spam :P

Uważam ze jest o niebo lepiej niż kiedyś, a mam porównanie  🙂

To że się nie udzielałem to nie znaczy że mnie nie było. Sledze forum już 7 lat także też mam porównanie. Czerpałem wiedzę głównie z tego forum wiele się nauczyłem od ludzi tutaj. Ale jeśli teraz uważasz że jest lepiej to No cóż. Każdy ma swoje zdanie i może się wypowiedzieć. Ja widzę całkiem inaczej to i nie zamierzam sie o to kłócić.  Ale kiedyś jak się chciało czegoś dowiedzieć to dużo ludzi coś rzetelnie Ci zaproponowało podpowiedziało i pomogło. Teraz albo Cię zjada ze nie wiesz albo olewka wałkują dalej swoje tematy nie związane z tematem. Ale co ja tam wiem.  

No i dobrze tak powinno być i doskonale to pamiętam. Nie piszesz w temacie to wyjazd. A nie w każdym temacie lelum polecam. Ale jak liczą się tylko wyświetlenia a nie rzetelne informacje no to cóż. Bez odbioru 😉

Edytowane przez PanPawel
  • Like 1
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorr6441 napisał:

Matif na maj już +6 euro , u was też ma marzec nic się nie zmienia?

Na marzec kontrakt już się skończył, teraz patrz na maj. 

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Ja tu sie udzielam gdzieś od 2010 roku, tak że ten tego... do poprzedniego konta straciłem dostęp dlatego to powstało, jakbyś chciał sie czepaić daty rejestracji. W dawnym wydaniu forum było bardziej tematyczne i rzeczowe a za odchodzenie od tematu % leciały. tak jak za brak ortografii, byle prowokacja i też po uszach się obrywało. Teraz masz już wielki luz w tematach  dostęp do forum nie tylko przez kompa ale i telefon, masz dużo miejsca na swoje fotki, nie musisz wykupywać konta VIP, naprawdę sporo się zmieniło .

Co do tematu to pszenicę potrzymam, ta cena na obecny czas mnie nie satysfakcjonuje.

• Like 1
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano

Bo kiedys rzadzil tu Elektrotechnik ale wiekszosc tych obszczymurów co sie teraz udziela sie obrazala na niego i miala go za buca ale przynajmniej pilnowal aby byl porzadek w tematach i na temat

• 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tigon napisał:

Na wschodzie każdy skup brał UA 

Dzisiejsze skoki na rynkach surowcowych jest efektem bankructwa jakiegoś tam banku w USA i ucieczką kapitału w bezpieczne aktywa. 

Nikt nie straci na tym upadku Banku ,wszyscy dostaną kasę wiec spokojnie , bank będzie wypłacał kasę , dziś podawali .

Słyszeli co Agrobiznes podał że tylko skopują pszenicę kos , paszy nie potrzeba , tak samo żyta i pszenżyta nie ma kupca na te zboża .

Widzieli jak świnie trzymają w Holandii na dworze zagrodzone deskami , tam tak można trzymać , nie trzeba żadnych zabezpieczeń , płotów matów ?.

Edytowane przez galan99
  • 0
Opublikowano
7 godzin temu, marks50 napisał:

Co tak niespodziewanie ? Ja dzisiaj już się nie wyrobie bo w sumie w przeciwnym kierunku jadę .  Ale popieram całą gębą :) .Kto organizuje ???

zorganizowali rolnicy z Konfederacji i oszukana wieś , sam się dzisiaj dowiedziałem i przyjechałem za późno bo weszli na teren terminala a mnie już nie wpuścili, tam mieli sprawdzać plomby na wagonach , wiem że był poseł Winnicki i posłanka Bryłka , czekam na jakieś materiały filmowe

• Like 4
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano

Bo na koniec rzeczywiście Grześkowi  trochę odwaliło, z resztą nie dziwota jak ludzie z uporem maniaka dublowali tematy pytając o to samo zamiast po prostu samemu poszukać czy istnieje podobny wątek i czy już jest odpowiedź.

• 0
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pigmei napisał:

Ja tu sie udzielam gdzieś od 2010 roku, tak że ten tego... do poprzedniego konta straciłem dostęp dlatego to powstało, jakbyś chciał sie czepaić daty rejestracji. W dawnym wydaniu forum było bardziej tematyczne i rzeczowe a za odchodzenie od tematu % leciały. tak jak za brak ortografii, byle prowokacja i też po uszach się obrywało. Teraz masz już wielki luz w tematach  dostęp do forum nie tylko przez kompa ale i telefon, masz dużo miejsca na swoje fotki, nie musisz wykupywać konta VIP, naprawdę sporo się zmieniło .

Co do tematu to pszenicę potrzymam, ta cena na obecny czas mnie nie satysfakcjonuje.

Spoko nie zamierzam sie czepiać daty rejestracji bo nie zamierzam sie o to dopierdzielac bo nie ma o co się kłócić. Ale mi się bardziej podobało rzeczowe forum i na temat. No ale każdy może wyrazić swoje zdanie prawda? Ja nie zamierzam sie o to kłócić tylko powiedziałem co ja myślę na ten temat. Jest dużo ciekawszych rzeczy do robienie niż kłócenie się o pierdolety. 

Ja 1/3 sprzedałem na szczęście po 1560 a z resztą czekam bo jakoś nie przemawia za mną cena 960 brutto

Edytowane przez PanPawel
  • Like 1
  • 0
Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Nikt nie straci na tym upadku Banku ,wszyscy dostaną kasę wiec spokojnie , bank będzie wypłacał kasę , dziś podawali .

Słyszeli co Agrobiznes podał że tylko skopują pszenicę kos , paszy nie potrzeba , tak samo żyta i pszenżyta nie ma kupca na te zboża .

Widzieli jak świnie trzymają w Holandii na dworze zagrodzone deskami , tam tak można trzymać , nie trzeba żadnych zabezpieczeń , płotów matów ?.

A nie mówili jaki powód tego, że nikt nie chce wyżej wymienionych zbóż? 😂

• 0
Opublikowano
6 minut temu, PanPawel napisał:

Spoko nie zamierzam sie czepiać daty rejestracji bo nie zamierzam sie o to dopierdzielac bo nie ma o co się kłócić. Ale mi się bardziej podobało rzeczowe forum i na temat. No ale każdy może wyrazić swoje zdanie prawda? Ja nie zamierzam sie o to kłócić tylko powiedziałem co ja myślę na ten temat. Jest dużo ciekawszych rzeczy do robienie niż kłócenie się o pierdolety. 

Ja 1/3 sprzedałem na szczęście po 1560 a z resztą czekam bo jakoś nie przemawia za mną cena 960 brutto

Dobra 1/3. Zawsze człowiek wtedy mówi, a mogłem więcej sprzedać 😁 Ja teraz żałuję, że wszystko nie poszło po 1300 netto. Ale jak woziłem, to również miałem z tyłu głowy, a może podskoczy? Jednak wojna, to każdy się łudził. Dziś chciałem resztę pościć po 1050 netto, ale skup zawalony. Jutro jadę do drugiej firmy.

• 0
Opublikowano

https://www.dziennikwschodni.pl/zamosc/zamosc-piotr-blazewicz-odwolany-z-zarzadu-polskiej-grupy-spozywczej,n,1000321567.html     Wywalili dziada który pewnie kupował ukraińską pszenicę a teraz szukają kozła ofiarnego , a właściwie to wszystkich prezesów wywalili , tam maja takich fachowców co tylko potrafią stadniny likwidować  i ukraińskie zboże sprowadzać żeby zniszczyć polskich rolników   ! a tak mieli ceny nam stabilizować  !

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez XTRO
      Witamy nowy rok w nowym temacie.
    • Przez dominikl95
      witam czy można sprzedawać legalnie nadwyżki warzyw z własnego ogródka? Aby nie mieć problemów z urzędem skarbowym
    • Przez Wiesiorolnik
      Wszyscy obserwujemy ceny pszenicy szczególnie w tym roku. Podzielcie się nimi tutaj. 
      Okolice Chełma 700 - 730 brutto
    • Przez yacenty
      test
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna. Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v