Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

Spawarkę inwertorową pociągnie?

spawarkę bałbym się do takiego podłączyć szczególnie jak nierozwinięty bęben aczkolwiek one mają w bębnie bezpiecznik. Do spawarki polecam kupić osobno porządny przewód i osobno gniazda wtyczki i samemu zarobić, wtedy jest się pewnym.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, 6465 napisał:

Pany co myślicie o tym przedłużaczu? Cena wydaje się bardzo atrakcyjna tylko ta średnica kabla 3x2,5 to pewnie z otulina🤔

https://allegro.pl/oferta/przedluzacz-ogrodowy-na-bebnie-bebnowy-4gniazd-25m-9481179803

Daruj sobie ten szajs. 

Do spawarki to już lepiej w sklepie z elektronarzędzi kupić ale i więcej trzeba dać. 

Ten to co najwyżej to do jakiejś lampy led. 

Już lepszy i pewniejszy jest ten. 

https://allegro.pl/oferta/przedluzacz-bebnowy-yato-20m-4-gniazda-14642386344

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
6465 napisał:

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Mam taki. Narazie działa 😉

Spawarkę inwertorową pociągnie?

A tego to nie wiem, ja do niego podłączałem żyłkową podkaszarkę, pompę do wody i lampę przenośną

I czasem szlifierkę lub wiertarkę

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Aa który taka do wyrzucenia?

9 minut temu, PRIMO napisał:

Daruj sobie ten szajs. 

Do spawarki to już lepiej w sklepie z elektronarzędzi kupić ale i więcej trzeba dać. 

Ten to co najwyżej to do jakiejś lampy led. 

Już lepszy i pewniejszy jest ten. 

https://allegro.pl/oferta/przedluzacz-bebnowy-yato-20m-4-gniazda-14642386344

yato tylko że na siłę 16A mamy już ponad rok, wiertarkę stołowa, sprężarkę 350l i przecinarke taśmowa ciągnie bez problemu. Ostatnio skracałem go bo belka od zaczepu mi spadła na przewód przy szpuli to kable takie jak w opisie były. W środku też dość ładnie kable pozarabiane. 

Opublikowano
49 minut temu, 6465 napisał:

Aa który taka do wyrzucenia?

na złomie latem było pełno , kupiłem sobie jedną ale wentylator do wialni zboża zrobiłem

28 minut temu, PRIMO napisał:

Wydaje się solidny ale widzę że gościu sam dołożył gniazdo i wtyczkę. 

zależy jaka , jak KOPP to można brać bo to solidny osprzęt a jak boisz się samoróbek to faktycznie lepiej idź do sklepu po nowe 

• Thanks 1
Opublikowano

Popatrzcie ile amper można ,, przepuścić '' przez przewód 1,5 ,i 2,5  . To tylko kilka amper więcej . W tym przedłużaczu za 100 zł  ,może być i te 1,5  mm ,tylko żeby kurna zawsze pamiętać by go rozwinąć przy dłuższej robocie ,bo się stopi na bębnie  nim zabezpieczenie ruszy . A jak do spawarki to prawdziwy kabel ze sklepu plus porządne gniazdko i wtyczki i nie żyłować bo się zemści to ,tam i prawie 10 kw musi przelecieć przy 200 amperach  . Tylko jeszcze jedna sprawa o której zapominamy ,lub nie mamy wiedzy . Chodzi o zabezpieczenia w szafce i stan instalacji ściennej , Bo ten ,,bolszy'' przedłużacz uśpi naszą czujność ,a ścianą spękaniami dym pójdzie 😔

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@6465 nie wiem choć w elektronarzędziach metalowych mam większość 2 żyłowych przewodów od 0,75 do 2,5mm ale i RCD nie mam 

mam inwertorową spawarkę 400V  to też zamiast 5 żyłowego przewodu i wtyczki 5stykowej wsadziłem 4 stykową wtyczkę i 4 żyłowy przewód 

ale najlepiej pytaj @bratrolnika bo ja tam hvja sie znam 

Edytowane przez konteno
  • Thanks 1
Opublikowano
6465 napisał:

Pany co myślicie o tym przedłużaczu? Cena wydaje się bardzo atrakcyjna tylko ta średnica kabla 3x2,5 to pewnie z otulina🤔

https://allegro.pl/oferta/przedluzacz-ogrodowy-na-bebnie-bebnowy-4gniazd-25m-9481179803

jest tam gdzieś napisane że żyły miedziane? jak nie to możesz być pewny że stalowe i stąd ta niższa cena. Raz że kabel będzie sztywny, szczególnie w niskich temperaturach, dwa będzie stwarzał wyższe opory, tzn jak na takie 2.5mm2 w miedzi mogłeś spokojnie puścić 20 A i nic się nie działo złego, tak tu 15 to już może być wyczyn

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v