Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobra więc przychodzi prąd, idzie na bezpiecznik, z bezpiecznika idzie na włącznik, z włącznika idzie na złączkę i ze złączki rozchodzi się na dwa gniazda.

Masa z dwóch gniazd idzie na złączkę i ze złączki wychodzi na masę na kabinę.

Czy to powinno być prąd na włącznik i za włącznikiem dopiero bezpiecznik i z bezpiecznika na gniazda? 

Narazie zrobiłem pierwszą opcję - włącza się, wyłącza, ładuje.

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Jest ok 

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Z czystej ciekawości - czemu? Tzn jeśli główny jest chyba najczęściej na masę, to czemu tutaj nie zrobić tak samo?

Idę przerabiam

Ale to wtedy włącznik za bezpiecznikiem?

Bo wszystko inne masz włączane plusem 

• Thanks 1
Opublikowano

A tak poza tematem. Chce jedna rzecz jeszcze do żniw sobie wyrzeźbić. Nie muszę, ale nie chcę mi się za kombajn brać 😅 no i potrzeba mi trochę płaskowników. Popatrzyłem sobie na necie po ile chodzą i dziś zachodzie do sklepu, myślę jak dużo droższe nie będą, to od razu kupię. Pytam czy takiemu takie mają. Kolej patrzy w komp. "W tej chwili nie mam żadnych" największy sklep w okolicy 🤦 

Opublikowano

Może komuś przyczepę trzeba, w jak będziecie dobrze gadać to jeszcze uścisk dłoni prezesa będzie gratis https://www.facebook.com/groups/1514794895454034/permalink/3244833132450193/?sale_post_id=3244833132450193

Opublikowano
Dnia 11.07.2022 o 07:46, kewink napisał:

https://m.olx.pl/d/oferty/uzytkownik/ENhL/

Panowie potrzebuje kupić jakąś wywrotkę a w podlaskim nic ciekawego w rozsądnych pieniądzach nie ma. Tutaj ktoś robi przyczepy koło Moniek, może jest tu ktoś z okolic albo coś wie na temat tego gościa i tych przyczep czy są coś warte czy raczej odpuścić.

mam od tego pana walec, podpierduchy nie robi, ze swojej strony polecam, miałem od niego brać jeszcze małą skorupę i lawete/ skrzyniówkę ale wniosek mi na to nie przeszedł   

4 godziny temu, daron64 napisał:

Pany złączki wago można stosować w instalacji 12v z prądem stałym?

no problem tylko patrz jakie obciążenie w Amperach będzie żeby ich nie potopiło bo to ich główna słabość jest   

Opublikowano
Dnia 11.07.2022 o 16:40, mf362 napisał:

Stoję przed wyborem opon 9.00-16

Nie mogę się zdecydować na markę i wzór bieżnika . Mitas , ruskie czy może trzy paski Bieżnik.

Co doradzicie / odradzxicie

zależy do czego konkretnie potrzebujesz, bo możesz szukać używki 255/100 r16 lub 240 czy 260/70 r16

Opublikowano
igor10246 napisał:

Dnia 11.07.2022 o 07:46, kewink napisał: https://m.olx.pl/d/oferty/uzytkownik/ENhL/ Panowie potrzebuje kupić jakąś wywrotkę a w podlaskim nic ciekawego w rozsądnych pieniądzach nie ma. Tutaj ktoś robi przyczepy koło Moniek, może jest tu ktoś z okolic albo coś wie na temat tego gościa i tych przyczep czy są coś warte czy raczej odpuścić. mam od tego pana walec, podpierduchy nie robi, ze swojej strony polecam, miałem od niego brać jeszcze małą skorupę i lawete/ skrzyniówkę ale wniosek mi na to nie przeszedł   

Dzięki, trzeba będzie podjechać do niego i zobaczyć jak to wygląda.

Opublikowano
25 minut temu, Grzechooo napisał:

A co masz chęć na prezesową łajbę

Nie, po prostu ciekaw jestem fenomenu cen przyczep. Chyba, że czegoś nie zauważam, ale to przecież trochę kształtowników, trochę blachy, przewodów, koła. Żadnych jakichś precyzyjnych mechanizmów itd. 

• Like 3
Opublikowano

Koło Zambrowa jest stara d55 do kupienia za 31000zł zobaczyłem co ma jeszcze chłop do sprzedania a tam ciągnik siodłowy z 2006r za 26000zł, to już lepiej kupić ten ciągnik i dokupić patelnie niż tą przyczepę za tyle🙄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tylko po roku zapewne podwoisz wartość tego ciągnika. Jakas oponka, oleje filtry ubezpieczenie, podatek, niespodzianki i już tak tanio nie będzie

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
Grzechooo napisał:

Może komuś przyczepę trzeba, w jak będziecie dobrze gadać to jeszcze uścisk dłoni prezesa będzie gratis https://www.facebook.com/groups/1514794895454034/permalink/3244833132450193/?sale_post_id=3244833132450193

pewnie do zmijki nie może wsypać bo do tyłu nie kipruje 🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v